6 tips voor je reis naar Boedapest

In maart ging ik samen met mijn vriend naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Ik schreef destijds een artikel voor jullie, maar vandaag deel ik mijn beste tips! Boedapest is namelijk zeker een aanrader als je graag een citytrip wil maken. Kijk je mee? 🙂

6 tips voor je reis naar Boedapest

1. Fisherman’s bastion

Het Fisherman’s bastion is een bouwwerk vanaf waar je een mooi uitzicht hebt over de stad. Je kijkt uit over de Donau met zijn bruggen en aan de overkant zie je het indrukwekkende parlementsgebouw, dat niet te missen is. Breng ’s avonds ook zeker een bezoekje aan het Fisherman’s bastion: de hele stad is dan gezellig verlicht en ook het parlementsgebouw springt er weer uit.

6 tips voor je reis naar Boedapest

2. Parlementsgebouw

Voordat we naar Boedapest gingen, kregen we een aantal tips vanuit onze omgeving. Een van die tips was om van tevoren online kaartjes te bestellen om het parlementsgebouw te bezoeken. Het parlementsgebouw is vanaf de buitenkant erg indrukwekkend, maar ook de binnenkant blijkt heel bijzonder te zijn. We bestelden geen kaartjes omdat we dachten dat het wel mee zou vallen met de drukte. Helaas bleek dit niet zo te zijn. Eenmaal aangekomen bij het parlementsgebouw waren er geen kaartjes meer te krijgen en ook niet voor de dag erna. We hebben dus helaas niet de binnenkant van het parlementsgebouw kunnen bekijken, balen! Ik geef je dan ook echt het advies om in Nederland alvast kaartjes te bestellen.

6 tips voor je reis naar Boedapest

6 tips voor je reis naar Boedapest

3. Boekenwinkel Alexandra

Voor de boekenliefhebbers, breng zeker een bezoekje aan boekenwinkel Alexandra. De boekwinkel zelf is niet bijster bijzonder, maar het café is erg mooi! Er hangen kroonluchters aan het plafond en het is mooi geschilderd. Een fijne plek om even tot rust te komen of een lekker taartje te eten, haha.

6 tips voor je reis naar Boedapest

4. Széchenyibaden

De Scéchenyibaden zijn heerlijk! Dit is een warmwaterbron waar je lekker kan chillen. Wij bezochten de baden even tussendoor, maar ik raad je aan om er echt even de tijd voor te nemen. Zorg dat je hebt gegeten of dat je eten meeneemt en dat je een boekje meeneemt, zodat je hier aan het eind van je dag een paar uur kan relaxen. Het warme water is heerlijk om even bij te komen!

DSC09174

5. Lokaal eten

Bestel niet zomaar iets van de kaart, haha. Mijn vriend vindt het vaak leuk om een lokaal gerecht van de kaart te proberen en ik heb die gewoonte overgenomen. Ik bestelde ”tribe goulash”, wat blijkbaar iets is met de ingewanden en de binnenwand van een maag. Het was echt heel smerig en het smaakte chemisch, het viel dan ook echt niet goed. De Hongaarse specialiteit langos is wel lekker om uit te proberen, dit is meer een snack voor tussendoor. Op de foto zie je trouwens Street Food Karavan, wat blijkbaar echt een aanrader is! Wij liepen hier overdag langs toen alle hippe eettentjes nog dicht waren, maar ik zou hier ’s avonds zeker een bezoekje aan brengen.

6 tips voor je reis naar Boedapest

6. Openbaar vervoer

Wij deden veel te voet: het bespaart je vervoerskosten en je ziet meer van de stad. De meeste dingen liggen wel op loopafstand van elkaar, maar sommige bezienswaardigheden liggen juist weer heel ver uit elkaar. Wij namen af en toe de taxi maar dat werd uiteindelijk iets te duur, dus we stapten al snel over op de metro. Dat was ook heel goed te doen!

Ben jij al weleens in Boedapest geweest? 🙂

6 tips voor je reis naar Boedapest

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

5 Reacties

 1. Richard
  25 juni 2016 / 16:00

  Leuk artikel! Het was een leuke stedentrip en ik kan me heel goed in je tips vinden!

 2. 7 juli 2016 / 12:36

  Leuke post! Ik ben ook in maart naar Boedapest geweest, het was mijn tweede keer, maar wat een geweldige stad! Mijn favoriete plek blijft het vissersbastion en het parlement! Vanaf het Parlement langs de Donau lopen vond ik ook super. en het uizicht bij gellert hill

  • 11 juli 2016 / 14:34

   Ik vond het vissersbastion ook erg leuk! Ik ben helaas niet binnen in het parlementsgebouw geweest, dat lijkt me ook erg mooi 🙂

 3. 11 juli 2016 / 19:58

  Budapest! Prachtige stad, zou ik graag weer eens naartoe willen. 🙂 Ik wist trouwens niet dat Budapest een metro heeft, wij hebben ook heel veel gelopen toen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.