Onze citytrip naar Boedapest

Vorige week ging ik samen met mijn vriend een paar dagen citytrippen in Boedapest: een mooie stad met indrukwekkende gebouwen. Vandaag laat ik jullie aan de hand van veel foto’s zien wat we allemaal hebben gedaan. Kijk je mee naar onze citytrip naar Boedapest? 🙂

Dag 1 in Boedapest

De eerste dag landden we rond half 11 ’s ochtends op het vliegveld. We pakten een taxi naar het hotel en konden gelukkig vrij snel onze kamer in. Even opfrissen en klaar om de stad te verkennen! We besloten naar de Donau te lopen en het parlementsgebouw te gaan bekijken. Hier hebben we wat gegeten en daarna hebben we het Fisherman’s Bastion bezocht, vanwaar je een mooi uitzicht over de stad en ook het parlementsgebouw hebt. Hier hebben we een paar uur rondgelopen en daarna bezochten we de Sint-Stefanus basiliek. Rond etenstijd gingen we op zoek naar een Hongaars restaurant en aten bij Hung(a)ry?. Voor het eten dronken we palinka, een populaire sterke drank in Hongarije. Iets te sterk voor mij, waardoor Richard ze allebei wegtikte haha. Ik bestelde goulash, de Hongaarse specialiteit. Toen we klaar waren met eten was het buiten alweer donker. Boedapest is ’s avonds prachtig verlicht, echt leuk om dan door de stad te lopen! ’s Avonds gingen we terug naar Fisherman’s Bastion om de stad te bekijken terwijl hij mooi verlicht was.

Onze citytrip naar Boedapest

Onze citytrip naar Boedapest

Onze citytrip naar Boedapest

Onze citytrip naar Boedapest

Onze citytrip naar Boedapest

Onze citytrip naar Boedapest

Onze citytrip naar Boedapest

Dag 2 in Boedapest

Op de tweede dag bezochten we boekenwinkel Alexandra en ontbeten we in het café dat erboven zit. Daarna gingen we door naar de joodse synagoge, waar we een rondleiding kregen. Ik vond de synagoge niet super bijzonder, dus een rondleiding is hier niet per se nodig. Na de joodse synagoge gingen we naar de Széchenyibaden, een kuuroord midden in de stad. Hier hebben we een paar uur lekker rondgedobberd in het heerlijk warme water. Het was die dag ook erg lekker weer, ideaal dus. Daarna brachten we nog een bezoekje aan Heroes Square. Nadat we ons hadden opgefrist in het hotel gingen we eten bij Pampas, een Argentijns steakhouse.

Onze citytrip naar Boedapest

Onze citytrip naar Boedapest

Onze citytrip naar Boedapest

Onze citytrip naar Boedapest

Dag 3 in Boedapest

De laatste dag van onze citytrip was een nationale feestdag én het regende de hele dag. Balen! Gelukkig hadden we alles al gedaan wat we wilden doen, dus vandaag deden we rustig aan. We genoten van een uitgebreid ontbijtje, chillden op de hotelkamer, kaartten in de lobby en gingen aan het einde van de middag op pad om onderstaande langos te eten: een Hongaarse specialiteit. Het lijkt op een soort pizza, maar het smaakt meer naar een oliebol, maar dan veel luchtiger. Het kan op veel verschillende manieren worden belegd, wij namen er een met zure room en kaas. Best wel lekker, maar niet iets wat ik regelmatig als snack zou eten (wat de Hongaren dus wel doen)!

Onze citytrip naar Boedapest

’s Avonds gingen we eten bij het tentje Poszonyi Kisvendeglo, een tip die we hadden gekregen om te ervaren hoe de locals hier eten. Het was dan ook een typisch Hongaars restaurant, wat natuurlijk wel leuk is om mee te maken. Ik koos voor het gerecht ”tribe goulash with champignons and ham”, wat best wel lekker klinkt, toch? Ten eerste moesten we een uur op ons eten wachten, en ten tweede was mijn gerecht niet echt lekker te noemen. Ik heb een paar happen op en ik ben de hele avond nog misselijk geweest. Thuis zochten we op wat het nou precies was, en het had iets te maken met ingewanden en de binnenwand van de maag van het slachtdier, iew 🙁

Ben jij weleens in Boedapest geweest? 🙂

Onze citytrip naar Boedapest

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

22 Reacties

 1. Aesa
  24 maart 2016 / 08:50

  Ik kende de vehalen al een beetje omdat we vorige week lang hadden gebeld, maar vind het onwijs leuk om dit nog een keer terug te lezen! En nu met mooie foto’s erbij! Super leuke post weer mop! Ik krijg gelijk zin om nu ook dit weekend weg te gaan, hahaha. Fijn dat jullie hebben genoten. Op naar de volgende trip! X

 2. Richard van Pelt
  24 maart 2016 / 09:55

  Boedapest is zeker een mooie stad en ik ben blij dat we geweest zijn, ook al kreeg ik bij deze stad niet het “verliefde” gevoel zoals ik dat wel had bij New York. Het bezoek aan de synagoge vond ik zelf wel interessant, maar voornamelijk vanwege de uitleg die we kregen over de World War II gebeurtenissen die daar plaats vonden (ja, ik ben een semi-fanatiekeling). Je loopt toch met een ander gevoel door het gebouw en de omliggende straten als je weet dat op precies die locatie een ghetto was.

  • 24 maart 2016 / 12:03

   Boedapest is ook niet te vergelijken met zo’n wereldstad als New York, denk ik. De uitleg van de synagoge was inderdaad interessanter dan de synagoge zelf. En een leuke tourguide, haha 😉

 3. Irma
  24 maart 2016 / 16:31

  Super leuk om te lezen en hele mooie foto’s heb je! Die locals eten daar dus echt vies, iew… Maar je bent ook weer wat mooie ervaringen rijker!

 4. Anny
  24 maart 2016 / 16:36

  Veel gedaan hoor! Wat een prachtige stad.

 5. 24 maart 2016 / 17:35

  Nooit geweest, maar de stad staat absoluut op mijn lijstje – zeker na deze prachtige foto’s van jou!

 6. 24 maart 2016 / 21:17

  Ben er nog nooit geweest, maar staat zeker op mijn lijstje 🙂 Dat kuuroord en die gekke oliebol-pizza vind ik het proberen waard. Van die gekke ingewanden-gerechten blijf ik liever weg 😉

  • 25 maart 2016 / 08:16

   Haha kan ik me heel goed voorstellen, ik ga voortaan ook niet meer zo stoer iets van de kaart bestellen, haha 😀

 7. 24 maart 2016 / 22:35

  Ik ben één keer in Budapest geweest, toen ik bruidsmeisje was op de bruiloft van mijn oom die met een Hongaarse trouwde. Maar toen was ik vijf en hadden we geen tijd om de stad goed te bekijken. Als ik dit zo zie, wil ik zó graag terug! Het ziet er prachtig uit en het lijkt me super om deze stad te ontdekken. Wat een prachtige foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.