Boekenwinkel Alexandra in Boedapest

Afgelopen week was ik samen met mijn vriend een paar dagen in Boedapest (waar ik binnenkort uiteraard nog over blog). Ik vind het altijd erg leuk om in het buitenland binnen te lopen bij boekenwinkels, vooral als ze iets speciaals hebben of gewoon erg mooi zijn! Zo kregen we de tip om naar boekenwinkel Alexandra te gaan. Kijk je mee? 🙂

boekenwinkel alexandra in boedapest

Hongaarse boeken

Ik loop bij bijna iedere boekenwinkel in het buitenland naar binnen. Waarom? Ik heb er eigenlijk geen specifieke reden voor, ik bedenk me ook dat ik in Nederland precies hetzelfde doe. Ik vind het heerlijk om een beetje rond te struinen in boekenwinkels, om omringd te zijn door boeken en om nieuwe boeken te ontdekken. Ik vind het leuk om in het buitenland te kijken of ze veel dezelfde boeken lezen als wij, of dat ze een totaal ander aanbod hebben. Daarnaast vind ik het dan leuk om te zien hoe die covers er bijvoorbeeld uitzien!

boekenwinkel alexandra in boedapest

Book Café

Maar de boekenwinkel zelf is niet zo bijster bijzonder of speciaal, het gaat vooral om het café dat er achter zit wat ervoor zorgt dat veel toeristen deze plaats bezoeken. Als je de roltrap omhoog neemt, kom je in een soort sprookjesachtige ruimte. Grote kroonluchters en een prachtig plafond, de perfecte plek om even bij te komen en te bedenken welk boek je straks gaat afrekenen. Mijn vriend en ik ontbeten hier met verse jus d’orange en een taartje (#sorrynotsorry, het was tenslotte vakantie!). Het viel ons wel op dat het personeel niet zo vriendelijk was, maar het was dan ook maandagochtend 😉

boekenwinkel alexandra in boedapest

boekenwinkel alexandra in boedapest

boekenwinkel alexandra in boedapest

Als je in Boedapest bent, is het zeker leuk om even een kijkje te nemen in de boekenwinkel Alexandra, om daarna bij te komen met een lekker taartje. Op de foto zie je een carrot cake en een blue berry yoghurt taartje, yum! Al moet ik zeggen dat het taartje van Richard wel lekkerder was dan die van mij, maar ik vond het worteltje gewoon zo schattig 🙁 Haha. Ik kocht trouwens het boek Mr. Mercedes van Stephen King voor Richard die bijna jarig is.

Zou jij de boekenwinkel Alexandra in Boedapest willen bezoeken? 🙂

boekenwinkel alexandra in boedapest

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

10 Reacties

 1. Anny
  17 maart 2016 / 17:01

  Dat ziet er idd wel erg indrukwekkend uit!
  Zo’n taartje ook trouwens ?

 2. 18 maart 2016 / 21:15

  En of ik die zou willen bezoeken 😉 ook leuk om al die bekende titels met een buitenlandse cover te zien 😀

 3. 20 maart 2016 / 17:22

  Wauw joh, wat mooi! Ook zo leuk dat je die boeken hebt gevonden. Liggen de taartjes trouwens niet op hun kant? 😛

  • 21 maart 2016 / 09:04

   Haha klopt, maar zo kregen we ze, en ik weet zeker dat het een kliederboel was geworden als ik ze rechtop had willen zetten 😀

 4. Richard van Pelt
  24 maart 2016 / 09:57

  Het was inderdaad leuk om bekende boeken in andere talen te zien. Leuke tas ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.