Must do in Vietnam: Easy Rider

Het wordt veel gedaan in Vietnam: met een motor door het land reizen. Als toerist ben je niet verzekerd én ben je de lul als er een ongeluk gebeurt, waardoor veel mensen achterop springen bij een Easy Rider. Zo’n Easy Rider neemt je achterop de motor mee naar de mooiste plekken. Wij deden twee routes en ik vertel je vandaag alles over deze ervaring. Lees je mee?

We begonnen onze reis door Vietnam in Hanoi en vanuit daar bezochten we Sapa en Halong Bay. Toen we weer terug waren in Hanoi namen we de slaapbus naar Hue. Deze stad hadden we eigenlijk wel gezien na één dagje. Daarom besloten we voor de dagen erna een tour met een Easy Rider te boeken. We boekten deze tours via Friends Travel Vietnam en we hadden twee ontzettend leuke motorrijders. Deze tours waren samen $120 per persoon inclusief benzine, water, lunch en entree’s.

Dag 1: Demilitarized zone

Must do in Vietnam: Easy Rider

De eerste dag reden we een route die zich focust op de oorlog. Hierbij bezochten we plekken die niet toeristisch waren, met als afsluiter de Vinh Moc tunnels. Eén van onze motorrijders was een veteraan uit de Vietnamoorlog, waardoor hij ons veel informatie kon vertellen over de oorlog. Het is wel echt een aanrader om met een gids te reizen in plaats van zelf op de motor, omdat sommige plekken een hoop geschiedenis bevatten die je niet met het blote oog kan zien. Zo stopten we bij de ”Blood River”, een rivier die er vandaag de dag heel normaal uitziet, maar waar tijdens de oorlog een hele hoop mensen zijn overleden waardoor het water rood kleurde. Tijdens deze route zagen we een hele hoop begraafplaatsen, echt niet normaal. We hebben er ook een aantal bezocht. Veel graven hadden geen naam en de graven die wel een naam hadden, lieten vaak zien dat iemand bijvoorbeeld erg jong was en pas een maand in dienst was toen hij overleed. Erg heftig om te zien!

Must do in Vietnam: Easy Rider

Must do in Vietnam: Easy Rider

Must do in Vietnam: Easy Rider

Must do in Vietnam: Easy Rider

Aan het einde van de dag bezochten we ook de Vinh Moc tunnels. Ik schreef laatst in een artikel al over de verschillen tussen de Cu Chi tunnels en de Vinh Moc tunnels. Ik vond het tunnelstelsel erg indrukwekkend. Ik had van tevoren verwacht dat ik het eng zou vinden of een beetje claustrofobisch zou worden, maar dat viel echt reuze mee. Zoals je ziet op de foto’s, kan je ook redelijk goed door deze tunnels lopen (pas wel goed op dat je je hoofd niet stoot 😉 ). Het tunnelstelsel is enorm lang en groot, zonder gids zal je hier gegarandeerd verdwalen.

Must do in Vietnam: Easy Rider

Tijdens deze dag maak je ontzettend veel kilometers met de motor en ondanks dat je de hele tijd achterop zit, is het wel vermoeiend. Het was heel erg warm in Vietnam en door de warmte en vermoeidheid ben ik een paar keer in slaap gesukkeld achterop de motor, haha. Ja, ik kan blijkbaar echt overal slapen 😉

Must do in Vietnam: Easy Rider

Must do in Vietnam: Easy Rider

Dag 2: Hue naar Hoi An

Met een Easy Rider van Hue naar Hoi An reizen is erg populair onder backpackers. Je zal in Hue dan ook vaak worden aangesproken door motorrijders die claimen Easy Riders te zijn. Na een goede nacht slaap gingen we weer op pad met de motor. De motorrijder vertelde ons al dat vandaag meer relaxed zou zijn dan gisteren, minder kilometers en meer tijd om lekker te chillen. De eerste stop was Elephant Springs, een natuurlijke bron waar je lekker kan zwemmen en uitzicht hebt op de bergen. Aangezien het zo warm was, was het heel chill om hier even bij te komen!

Must do in Vietnam: Easy Rider

Via de Hai Van Pass reden we van Hue naar Hoi An. Ik vond het uitzicht hier heel erg mooi! De Hai Van Pass is een 21 kilometer lange bergpas en is erg populair onder backpackers.

Must do in Vietnam: Easy Rider

Must do in Vietnam: Easy Rider

Must do in Vietnam: Easy Rider

Must do in Vietnam: Easy Rider

De volgende stop was in Danang, een stad die niet ver ligt van Hoi An. Hier bezochten we de Marble Mountains, wat ik niet per se een aanrader vond. Het is een grot met veel lampjes en beelden waar je rond kan lopen en je kan met de trappen omhoog. Na deze laatste stop gingen we door naar Hoi An, de leukste stad van Vietnam. Daar zal ik binnenkort nog een artikel over plaatsen 🙂

Must do in Vietnam: Easy Rider

Aanrader!

Als je zelf niet wil, durft of kan reizen met een motor of scooter door Vietnam, zal ik je zeker aanraden om achterop te springen bij een Easy Rider. Het is echt heel tof om achterop een motor in het zonnetje het land voorbij te zien zoeven. Ik heb me geen enkel moment onveilig gevoeld en we hadden twee heel aardige chauffeurs. Ik vond dit één van de leukste dingen van onze reis!

Zou jij met een Easy Rider door Vietnam willen reizen?

Must do in Vietnam: Easy Rider

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

3 Reacties

 1. Anny
  28 juli 2016 / 13:41

  Gave foto’s hoor!
  ik zou echt niet op een motor durven.
  Gelukkig vertelde je pas later dat jullie het wel gedaan hebben.

 2. Kelly
  5 december 2017 / 15:25

  Heel gaaf, Anouk! Door jouw blog echt enthousiast geraakt en ben in Vietnam ook gaan motorrijden met een Easy Rider. Zelf uiteindelijk niet via Friends geregeld, maar mijn rit van Hué naar Hoi An via een Nederlandse website (https://www.easyridersvietnam.nl/) geboekt – ook een fijne club..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.