10 series op Netflix om samen met je vriend te kijken

Regelmatig deel ik met jullie films die je samen met je vriend kan kijken. Anderhalf jaar geleden schreef ik een artikel voor Chicklit.nl over series die je samen met je vriend kan kijken en ik besloot deze tips ook met jullie te delen in een nieuw artikel. In dit artikel bespreek ik 10 series die Richard en ik hebben gekeken via Netflix en die ik je aan kan raden!

1. Dexter

Eén van de eerste series die we samen keken was Dexter, een serie met maar liefst 9 seizoenen. Je volgt Dexter Morgan, een bloedspatpatroononderzoeker bij de afdeling moordzaken. Hij heeft echter zelf een beperking: hij is een seriemoordenaar. Hij heeft van zijn vader geleerd om alleen de mensen te vermoorden die het ”verdienen”, dus mensen die zelf iets vreselijks hebben gedaan. Het is een spannende serie die ook zeker humor bevat!

2. Breaking Bad

Richard had deze serie zelf al gezien, maar hij wilde hem graag voor de tweede keer kijken. Ik had veel goede verhalen gehoord over deze serie, ook van vriendinnen, dus ik besloot met hem mee te kijken. Deze serie gaat over een leraar (Walter) die te horen krijgt dat hij kanker heeft en besluit om meth te gaan produceren, zodat hij de financiële situatie van zijn gezin in de toekomst veilig kan stellen. Dit wil hij samen doen met Jessie, een van zijn oud-leerlingen, die voor het dealen kan zorgen. Vooral de eerste seizoenen vond ik tof, daarna vond ik het af en toe een beetje langdradig worden, maar het is zeker een leuke serie om samen te kijken! Deze serie bevat 5 seizoenen.

3. Prison Break

Lincoln Burrows zit onterecht in de gevangenis en binnenkort zal hij worden geëxecuteerd. Zijn broer Michael pleegt een overval op een bank en komt op deze manier ook in de gevangenis terecht. Dit doet hij met een reden: hij wil samen met zijn broer ontsnappen. Michael Scofield heeft de gevangenis ontworpen en heeft de blauwdruk op zijn lichaam laten tatoeëren. Op deze manier gaat hij samen met zijn broer en medegevangenen een plan maken om te ontsnappen. Een spannende en leuke serie om samen te kijken! De serie bevat 4 seizoenen en er is aangekondigd dat er binnenkort een nieuw seizoen komt.

4. Suits

Ik vind de serie Suits zo leuk! Ik denk dat bijna iedereen deze serie wel kent. In deze serie volg je Harvey Specter en Mike Ross die bij een advocatenbureau in New York werken. Mike Ross solliciteerde per ongeluk bij Harvey toen hij een aktetas met marihuana af moest geven en door zijn fotografische geheugen geeft Harvey hem een kans. Ook als je niet veel af weet van het advocatenwereldje, is dit een super vermakelijke serie. Het draait vooral om loyaliteit, vriendschap, verraad met de nodige dosis humor!

5. Stranger Things

De nieuwste hit op Netflix! En terecht, want toen we eenmaal aan deze serie begonnen, waren we er in een paar dagen doorheen. Ook in mijn omgeving hoor ik er goede verhalen over. Nadat Will bij een vriendje is gaan spelen en op weg is naar huis ziet hij iets angstaanjagends. Zijn vrienden Lucas, Mike en Dustin gaan samen met de mysterieuze Eleven op zoek naar hun vriendje. Tegelijkertijd is ook de moeder van Will op haar eigen manier op zoek naar Will, net als Wills broer. Ik vond de serie erg leuk en af en toe ook spannend. Het eerste seizoen bevat maar 8 afleveringen, maar goed nieuws: er komt een tweede seizoen!

6. How I Met Your Mother

Ted vertelt in deze serie aan zijn kinderen hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Hij vertelt over een lange periode in zijn leven waarin hij op zoek was naar de ware. Daarin maak je ook kennis met zijn vriendengroep: Lily, Marshal, Robin en Barney. Ook deze serie bevat 9 seizoenen, maar iedere aflevering duurt maar ongeveer 20 minuten.

7. Homeland

Wij hebben alleen het eerste seizoen van deze serie gezien en een paar afleveringen van het tweede seizoen, maar daarna zijn we gestopt. Deze staat toch in het rijtje omdat ik er van andere mensen wel veel positieve verhalen over hoor, maar ik zou je alleen het eerste seizoen aanraden. Het eerste seizoen was namelijk wel heel tof en spannend.De serie gaat over Nicholas Brody, een Amerikaanse militair die gevangen is gehouden door Al-Qaida. Carrie is er van overtuigd dat hij een spion is voor Al-Qaida en zet alles op alles om hem te ontmaskeren.

8. Narcos

In Narcos volg je het verhaal van Pablo Escobar, de meest beruchte drugshandelaar uit de jaren ’80. Wat ik zo tof vond aan deze serie is dat het gebaseerd is op de realiteit en dat je soms ook ”live” beelden van die tijd ziet. Fictie en de realiteit worden dus afgewisseld dus dat is zeker interessant!

9. Mad Men

Ook deze serie hebben we niet helemaal afgekeken, maar anderen in mijn omgeving waren hier wel over te spreken. Ook Richard vond dit wel een leuke serie. Het gaat over een reclamebureau in de jaren 60 van de 20e eeuw. Het gaat eigenlijk vooral over de medewerkers van dit reclamebureau en hoe zij de hele dag drinken, roken en een klein beetje werken.

10. Making A Murderer

Niet echt een serie-serie zoals de anderen in dit rijtje, dit is meer een serie met een documentaire jasje. Ik heb deze serie al een keer uitgebreid besproken toen ik had het over 4 interessante documentaires op Netflix. Je volgt Steven Avery, een man die achttien jaar lang vast heeft gezeten voor een aanranding die hij niet had gepleegd. Daarna wordt hij weer veroordeeld en in deze documentaire krijg je te zien hoe dit proces is gegaan. Echt shockerend! Of Steven Avery schuldig is dat weet je na het zien van deze documentaire nog steeds niet, maar dat het rechtssysteem daar totaal niet klopt wordt wel duidelijk. Echt een aanrader om te kijken.

We hebben ook nog andere series gekeken die niet op Netflix staan. Zo keken we ook Lost en we zijn nu The Big Bang Theory aan het kijken. Ook staat Game Of Thrones nog bij ons op de planning. Hebben jullie ook nog aanraders? 🙂

10 series op Netflix om samen met je vriend te kijken

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

5 Reacties

 1. Richard
  20 augustus 2016 / 17:00

  Leuke lijst! Stuk voor stuk aanraders. P.s. Avery is gewoon schuldig. Team justice!

 2. Lotte
  20 augustus 2016 / 18:24

  Game of thrones, beste serie tot nu toe! Zeker aan beginnen!
  Marco Polo kijken we nu ook samen en hebben Arrow samen gekeken.

  • 23 augustus 2016 / 16:12

   Super leuk dat je reageert, Lotte! 😀 Game of Thrones gaan we zeker kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.