Must visit in Vietnam: Hoi An

De leukste stad in Vietnam? Dat vond ik toch wel Hoi An. De mooiste natuur vind je in Sapa en de leukste activiteit was achterop een motor bij een Easy Rider, maar Hoi An was echt een gezellige en fijne stad. Vandaag vertel ik je waarom je deze plaats niet moet vergeten als je door Vietnam reist!

Onze reis begon redelijk druk: na 2 dagen in Hanoi, gingen we 3 dagen naar Sapa en daarna 3 dagen naar Halong Bay. Dit sluit allemaal goed op elkaar aan maar dit betekende vaak wel dat we gebroken nachten hadden of bijvoorbeeld in een slaapbus sliepen of op een vieze bank in een hostel, haha. Daarna hadden we 1 dag in Hue en we gingen gelijk door: 2 dagen achterop een motor bij een Easy Rider. Aankomen in Hoi An was dan ook hemels: een gezellig stadje én op een paar kilometer van het strand waar we eindelijk tot rust konden komen.

Old Quarter

De stad van Hoi An is autovrij, super fijn! Je kan hier dus lekker rondlopen zonder alle drukte van het verkeer. In heel veel straten hangen lampionnen, wat echt voor een mooi beeld zorgt in de avond. Daarnaast is de stad ’s avonds ook gevuld met verschillende kraampjes en zijn alle winkels open. Alle winkels zijn hier wel zo’n beetje hetzelfde, dus bereid je voor op héél veel kledingwinkels. De brug die je op de foto ziet is trouwens een populaire plek voor toeristen om foto’s te maken, haha.

Must visit in Vietnam: Hoi An

Must visit in Vietnam: Hoi An

Must visit in Vietnam: Hoi An

Must visit in Vietnam: Hoi An

Kleding op maat laten maken

Hoi An staat erom bekend dat je hier relatief goedkoop kleding op maat kan laten maken van een goede kwaliteit. Mijn vriend heeft hier een pak laten maken bij Kimmy’s. Een nette zaak waar we altijd heel fijn geholpen werden. We moesten zo’n 4 á 5 keer terug komen om alles goed door te passen, dus hou hier goed rekening mee als je maar een paar dagen in deze stad blijft. Je kan trouwens echt alle soorten kleding laten maken, de keuze is echt enorm. Je kan ook zelf een plaatje laten zien en dat maken zij dan voor je.

Must visit in Vietnam: Hoi An

Het strand

We waren 3 volle dagen in Hoi An en we zijn alle dagen naar het strand gegaan. Het was echt fijn om even bij te komen van ons drukke schema in het noorden van Vietnam. Tegenover ons hostel huurden we fietsen voor $1 per dag en na een kwartiertje fietsen waren we op het strand. Hier konden we lekker lezen, zwemmen en dutjes doen. Heerlijk! Het strand en de zee waren gelukkig schoon. Wel zag je af en toe een kwal voorbij komen in de zee, die we ook al heel veel hadden gezien in Halong Bay. Je mag hier ook ”gratis” op een strandstoel liggen met parasol, als je bij het desbetreffende restaurantje komt lunchen. Het eten was hier niet echt goed, maar het was wel fijn om de hele dag een bedje te hebben. Ideaal om op te laden!

Conclusie

In Hoi An zelf is niet veel te doen. Het is heerlijk om overdag naar het strand te gaan en te genieten van de zon en de zee, om daarna ’s avonds een leuk restaurantje of barretje op te zoeken in het centrum, dat gezellig verlicht is en waar je genoeg winkeltjes hebt om te bekijken. Er hangt een fijne sfeer en je kan hier goed tot rust komen. Hoi An voelde als een soort mini-vakantie tussen het af en toe vermoeiende backpacken. Zeker een aanrader!

Must visit in Vietnam: Hoi An

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

3 Reacties

 1. 30 augustus 2016 / 22:25

  Over Hoi An hoor ik altijd alleen maar lovende berichten. Het zou het meest fotogenieke stadje van Vietnam zijn en onwijs vriendelijk. Zo te zien klopt dat dus aardig. En wat fijn dat je zo strand en ontspanning kan combineren met lekker eten en een beetje de oude stad verkennen. Kan me voorstellen dat het als een minivakantie voelde!

 2. Richard van Pelt
  31 augustus 2016 / 09:41

  Ik ben het helemaal met je eens. Leuke stad!

 3. Jin
  18 september 2016 / 06:32

  Ik zit nu in hoi an en ben het helemaal met je eens. Die rust en sfeer hier is een beetje verslavend ik boek steeds een dag bij in m’n hostel :p
  Ik heb hier ook een pak en wat overhemden laten maken, zag er goed uit allemaal. Driedelig pak kostte me maar 110 euro. Als je toch kleding gaat laten maken zou ik het niet in zoon mooie winkel doen want die vragen veel meer geld dan die in de tailor/clothing market. ik was naar 45 shop geweest heb er geen spijt van gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.