Winactie: Tahereh Mafi – Verdermeer (afgelopen)

Weet je nog dat ik jullie een aantal winacties beloofde vanwege het 1-jarig bestaan van Reading Traveller? 😀 Bij deze de eerste winactie en hij is pretty awesome!

Jullie zagen laatst al mijn unboxing van de Verdermeer-box. Jullie hebben het boek vast al een paar keer voorbij zien komen op social media kanalen, vooral de cover trekt de aandacht! Het boek is uitgegeven door uitgeverij Blossom Books en ik mag 1 exemplaar weggeven van Verdermeer. Zo tof! Ik heb het boek zelf al gelezen en mijn recensie kunnen jullie binnenkort ook lezen, maar ik kan alvast verklappen dat ik fan ben. Het boek is lief en bijzonder en het is geschreven met de mooiste woorden en zinconstructies. Ik ben fan! Ik vind het dan ook echt heel tof dat ik dit boek weg mag geven en dat ik een andere lezer blij kan maken met dit mooie exemplaar. Hopelijk word jij net zo vrolijk van dit boek als ik!

Verdermeer gaat over Alice, een meisje dat geen kleur bevat, maar wel leeft in een wereld vol met kleuren en magie. Drie jaar geleden is haar vader verdwenen met alleen een liniaal bij zich. Alice is vastbesloten om haar vader te vinden en als de irritante Oliver op haar pad komt, besluiten ze om samen deze zoektocht voort te zetten. Ze belanden in het land Verdermeer waar niets is wat het lijkt. Ieder dorp heeft zo zijn eigenaardigheden en de tijd tikt door. Zullen Alice en Oliver op tijd zijn om de vader van Alice te vinden?

♥ Wat kan je winnen? Je krijgt het boek Verdermeer, inclusief boekenlegger, een sticker met het vosje en een kaartje met quote (zie foto).

Winactie: Tahereh Mafi - Verdermeer

Ik wil dit boek winnen!

♥ Volg mij op Bloglovin’ en like of save dit bericht. Vergeet niet om even door te geven via welke naam je mij volgt.
♥ Geef in je reactie antwoord op de volgende vraag: Wat is je favoriete sprookje en waarom?

Je kan meedoen tot en met 22 september 23:59 uur. Ik zal contact opnemen met de winnaar via mail!

IMG_20160906_165633

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

32 Reacties

 1. Janine Kooij
  8 september 2016 / 09:35

  Beauty and the Beast, ik ben ook 2 keer naar de musical geweest. Dit is mijn favoriete sprookje omdat het moraal is dan liefde/schoonheid van binnen zit.

 2. Jamie Lee Zonneveld
  8 september 2016 / 09:40

  Mijn favoriete sprookje is De Ganzenhoedster. Ik ben helemaal weg van de versie van Shannon Hale (Het Ganzenmeisje).

 3. 8 september 2016 / 09:42

  Belle en het beest. Wij keken het bijna dagelijks als we klein waren. De kleine figuurtjes en liedjes waren ontzettend leuk. Dat het om het innerlijke draait en niet om de verpakking. Ik ben je beginnen volgen. Heb je net ontdekt :).

 4. Shannon
  8 september 2016 / 09:46

  Mijn favoriete sprookje is Cinderella/Assepoester. De moraal dat status er dus niet toe doet . Erg goed

 5. 8 september 2016 / 09:47

  Doe heel graag mee! Zo benieuwd naar dit prachtig vormgegeven boek!
  Heb de post op Bloglovin geliked, denk dat ik er biebmiepje (Judith) heet…
  Volg je verder overal 🙂
  Mijn favo sprookje: Alice in Wonderland! Al van jongs af aan fan van alle verschillende versies. En hoorde dat dit een Alice-achtig boek is, dus hij mag niet ontbreken in mijn boekenkast 😉

 6. 8 september 2016 / 09:51

  Heel benieuwd naar dit boek, dus ik wil m wel winnen!
  Ik heb geliked met tgeraeds.
  Mijn favoriete sprookje? Oei, moeilijk! De Kleine Zeemeermin, Assepoester of Belle en het Beest. Dan ga ik toch voor Belle en het Beest, omdat dat verhaal laat zien dat je niet op het uiterlijk af moet gaan en dat in iedere persoon iets slechts, maar vooral iets goeds zit. En dat vind ik een mooie boodschap. (en in Disney’s Belle en het Beest zit de mooiste bibliotheek EVER!)

  Ik volg je nu ook op Instagram en Twitter! 🙂

 7. Fransinda
  8 september 2016 / 09:54

  Super leuke winactie! Ik heb je post via Bloglovin’ geliked en gesaved, mijn volg je via de naam: fransinda
  Mijn favoriete sprookje als kind was Assepoester, het was zelfs zo erg dat mijn ouders een nieuwe videoband hebben moeten kopen, omdat ik hem al zo vaak had bekeken (oeps). Ik vind dit verhaal zo mooi, omdat hieruit blijkt dat het niet uit maakt waar je vandaan komt of wat je doet, maar dat je altijd in je leven kan bereiken wat je wilt. Zoals Assepoester die van haar stiefmoeder en stiefzusjes altijd maar het huishouden moet doen en alles voor hun op moet lossen, dan uiteindelijk samen komt met de prins.

 8. 8 september 2016 / 10:05

  Dit boek is zo mooi en ik ben zo benieuwd naar het verhaal! Mijn favoriete sprookje is al heel lang Roodkapje. Mede omdat het een wolf is, maar ook omdat het eens wat anders is dan alle prinsessen. Het is spannend in mysterieus en ik houd er van om plaatjes op tumblr op te zoeken. Ik heb er zelfs eens over nagedacht om zelf een rode cape te maken!

 9. Bregje van de Weijer
  8 september 2016 / 10:11

  Mijn favoriete sprookje of All times (niet alleen Disney, dan zou ik voor iets anders gaan) is “het meisje met de zwavelstokjes”. Dit omdat het, zoals de meeste sprookjes oorspronkelijk, niet goed afloopt, of althans: in eerste instantie lijkt dat zo. Verder is het sprookje prachtig verteld en geeft het hoop: zelfs het verkleumde meisje heeft de hoop dat ze naar een plek gaat waar haar oma ook is. Kortom: een prachtig verhaal dat afwijkt van het prinsen- en prinsessenverhaal.

  Diep verhaal, maar ik hoop me snel in de wereld van Verdermeer te mogen duiken!

 10. 8 september 2016 / 10:14

  Ook ik doe graag mee. Ik volg je op bloglovin’ als Elke Winters. Je post heb ik een hartje gegeven.
  Mijn favoriete sprookje is Repelsteeltje. Ik heb helemaal geen idee waarom maar ik heb er altijd een zwak voor gehad. Repelsteeltje is en blijft mijn favoriet.

 11. Jessica Korver
  8 september 2016 / 10:35

  Mijn favorite sprookje is denk ik Alice in wonderland (dat telt als sprookje toch?). Was als kind echt groot dan van het verhaal en de teken film. En ook de speelfilms die nu zijn uitgekomen vind ik echt geweldig

 12. 8 september 2016 / 10:48

  Mijn lievelingssprookje is Belle en het Beest of de Klokkenluider van de Notre Dame (al is dat technisch gezien geen sprookje volgens mij). Ik houd erg van Belle en het Beest vanwege de gedachte dat er vergeving en verlossing is voor iedereen. Net als het Beest ben je niet verloren als je een paar keer wat fout doet. En ik vind de Klokkenluider van de Notre Dame mooi vanwege de Disneyfilm (zelfde geldt overigens voor Belle en het Beest), want in de film komt alles uiteindelijk goed en zie je dat iedereen vrijheid en liefde verdient ongeacht uiterlijk/afkomst etc.

 13. Suus188
  8 september 2016 / 10:56

  Ik wil graag het boek winnen! Ik heb toegevoegd op bloglovin , mijn fav sprookjesfiguur is toch wel Belle! Vandaar dat het Boek het hof van doorns en rozen mij aansprak, maar dit boek lijkt me ook geweldig!

 14. Merith
  8 september 2016 / 11:00

  Ik volg je op Bloglovin met de naam: Merith(7) en heb ook de post geliked en gesaved!

  Nu ik er zo over na ga denken is het eigenlijk vrij duidelijk wat mijn favoriet is: ”The sleeping beauty”.
  Ik weet niet wat nou precies zorgde dat ik zo fan was van dit sprookje? Maar ik schreef er verhalen over, ging naar de K3 musical en kan het nog steeds niet over mijn hart verkrijgen om de zoveel gekeken videoband weg te doen. 🙂

 15. 8 september 2016 / 12:09

  OOOOOOOOH wat een gave winactie! Een boek dat zo’n prachtige omslag heeft kan niet anders dan een fantastische fantasierijke inhoud hebben. <3 Eigenlijk heb ik niet echt een favoriet sprookje omdat ik dol ben op alle sprookjes omdat ze zo fantasierijk zijn. Elk verhaal heeft namelijk een eigen unieke wereld waar je je in kunt verliezen en de ene is nog mooier dan de andere. Daarom heb ik dus geen favoriet maar ben ik gewoon dol op de fantastische werelden waarin deze sprookjes afspelen. Telt dat ook? Ik volg je overigens overal onder de naam Eveline Fleur.

 16. 8 september 2016 / 12:45

  OMG Anouk wat onwijs tof! Need this in my life! Mijn favoriete sprookje is denk ik Maleficent (is dat een sprookje) ik vind het zo interessant om te zien waarom zij zo geworden is en ja ben zelf ook zwart van ziel enzo dus twins. Grapje love you succes met de winactie en met kiezen ?????

 17. Roos Teunissen
  8 september 2016 / 12:58

  Mijn favoriete sprookje is belle en het beest en alice in wonderland en assepoester, ik vind sprookjes sowieso echt super leuk en ik kan dan ook niet wachten om dit boek te lezen!

 18. Carolien
  8 september 2016 / 13:44

  Wow super leuk ik volg je op bloglovin onder de naam carolienschutte mijn favoriete sprookje is pocahontas al van af kleins af aan vind ik indianen erg leuk en interessant en dat ze in de natuur enzo leeft

 19. Kayla Gericke
  8 september 2016 / 14:03

  Hoihoi,

  ik volg je onder de naam Kayla Gericke 🙂
  Wat een geweldig pakket, ik hoop dat dit boek net zo leuk is als de touching juliette serie.

  Mijn favoriete sprookje is een lastige. natuurlijk vond ik Hans en Grietje, roodkapje en sneeuwwitje hartstikke leuk, maar ik denk dat het meisje met de zwavelstokjes mijn favoriet is.
  We hadden vroeger al die bandjes van lecturama luistersprookjes en dit sprookje luisterde ik dan het allerliefste. Ik vond het altijd zo een zielig verhaal, maar alles wat ze zag klonk zo mooi.

  Ik denk dat ik die bandjes maar weer eens tevoorschijn haal 😀

 20. 8 september 2016 / 14:44

  Mijn favoriete sprookje is De slangenkoning. Een sprookje uit Oost Europa. Het staat in een sprookjesboek dat van mijn moeder is geweest.

 21. Emma Janssen
  8 september 2016 / 15:02

  Leuke winactie!!! Ik volge je al een tijdje op instagram en lees je blog ook al langer, maar heb je nu net pas toegevoegd op Bloglovin’, superhandige app!
  Mijn favoriete sprookje is toch wel Belle en het Beest. Ten eerste, hoe kan je dat nu geen leuk sprookje vinden? Belle houdt minstens net zoveel van boeken als ik en de bibliotheek van het Beest is echt goals! Ten tweede vind ik het moraal van het verhaal heel tof. Dat we niet teveel naar uiterlijk moeten kijken, maar dat het gaat om de persoonlijkheid, en dat we daar de meeste waarde aan zouden moeten hechten.

 22. Hanneke Soetens
  8 september 2016 / 15:03

  Ten eerste gefeliciteerd met het 1-jarig bestaan van je Blog <3 En ja: Ik doe héél erg graag mee met deze winactie! Ik hou Hou HOU van Tahereh Mafi(!!!) en ben ook erg nieuwsgierig naar dit verhaal…
  Mijn favoriete sprookje is (heel cliché) denk ik toch Alice in Wonderland. Vooral omdat ze haarzelf waant in een heerlijke en fantastische weirdness <3

 23. Sandra
  8 september 2016 / 22:08

  Ik volg je onder de naam Sandra Tak. Denk ik? Heb m aan mijn Facebook gekoppeld haha.

  Ik was als kind al echt dol op sprookjes en nu eigenlijk nog steeds. Mijn favoriete sprookje is Assepoester. Ik houd wel van de prins en de prinses verhalen en dat het uiteindelijk allemaal goed afloopt. En karma voor de stiefzusters haha?.

 24. Ans Stier
  9 september 2016 / 09:16

  Ik volg je blog onder de naam Ans Stier, en dat doe ik met veel plezier. Mijn favoriete sprookje, tja Hans en Grietje blijft toch een klassieker dus daar kies ik voor. Ik loot graag mee aan deze gave actie

 25. Laura
  11 september 2016 / 11:34

  Ik volg je onder ‘lauravoskamp’ ? Mijn favoriete sprookje is denk ik Assepoester, puur omdat ik dat sprookje als kind echt geweldig vond! Leuke winactie, ben benieuwd naar dit boek, the cover is prachtig?

 26. 11 september 2016 / 15:37

  Mijn favoriete sprookje is al jaren hetzelfde. Ik ben immers nog steeds helemaal gek van Belle en het Beest. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik vol ongeduld aan het wachten ben op de nieuwe verfilming van dit sprookje dat het hart van menig boekenliefhebber heeft veroverd.

  Ik volg je via Bloglovin als Zwartraafje.

 27. Lara Denies
  18 september 2016 / 14:51

  Hey, leuke actie, ik maak heel graag kans! Mijn lievelingssprookje is de Stukgedanste Schoentjes. Ik vond het altijd al een heel mooi en speciaal verhaal, maar het is pas nadat ik de verfilming ervan had gezien (de Duitse verfilming, die als ‘De Mooiste Sprookjes’ op Npo3 en Ketnet in het Nederlands oversproken getoond worden) dat het echt mijn lievelingssprookje is geworden. Ik moet er altijd bij huilen als ik het zie 🙂 en ik hoop dat er op een dag een jongen of man ook mijn hart zo veroverd (ik weet het, veeeeel te veel hoop, *zucht*). Ik volg je op Bloglovin als laradenies en like je bericht op Facebook ook 🙂

 28. 20 september 2016 / 09:11

  Ik zou het boek heel heel graag willen winnen!

  Mijn favoriete sprookje? Er zijn er zoveel leuk. Ik ben wel een liefhebber van sprookjes en dan liefst de ongecensureerde versies die niet altijd even kindvriendelijk zijn of goed aflopen.

  Een van de sprookjes die ik erg leuk vind, is het Slavische sprookje Baba Jaga.

 29. Anna
  20 september 2016 / 11:17

  De wolf en de zeven geitjes,als kind vond ik dat zooooooo spannend of de wolf die geitjes zou vinden

 30. Natasja Blouw
  22 september 2016 / 12:49

  Wat moeilijk! Mijn favoriete oude sprookje is Assepoester, wie droomde er vroeger nou niet over koets en het glazen muiltje? Daarbij wil ik toch ook nog even een modern sprookje noemen, namelijk Alice in Wonderland. Dit verhaal heeft mijn hart gestolen, het is zo mooi! Eigenlijk houd ik van alle sprookjes, want ook de Kleine Zeemeermin en alle Disney films zijn geweldig.

  Ik volg je op bloglovin!

 31. Sylvia
  22 september 2016 / 18:22

  Nog gefeliciteerd met je eerste blogverjaardag! Graag waag ik een kansje voor dit prachtige boek! Het is echt een plaatje!
  Ik ben gek op sprookjes, op de Disneyversies, maar zeker ook op de originele, deze zijn vaak een stuk (kind)onvriendelijker, maar wel met mooie morele boodschappen en overleveringen. Vind het altijd moeilijk om te kiezen als er wordt gevraagd om een favoriet, maar ik ga denk ik voor Vrouw Holle, een verhaal zonder prins, zonder grote gemene slechterik of heks (tenzij je Vrouw Holle als een goede heks ziet), maar wel met een mooie boodschap, goedheid wordt uiteindelijk beloond en als je hard werkt valt er meer te oogsten. Want tja, als je die kussens niet goed opklopt dan gaat het niet voldoende sneeuwen en mislukt de oogst en dat wil je natuurlijk niet. Dus in de benen en niet lui zijn 😉 (Maar je mag natuurlijk wel sprookjes lezen, want dan zijn je hersenen heel hard aan het werk 😉 )
  Volg, love en saved op Bloglovin’ onder TurtleBookwurm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.