Boekrecensie: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

Samenvatting De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

‘Als kind had Jacob al een speciale band met zijn opa Abraham. Die vertelde zijn kleinzoon bizarre verhalen over zijn jeugd in een weeshuis voor bijzondere kinderen. Opa illustreerde zijn verhalen met oude, echt uitziende foto’s. Jaren later komt de oude Abraham op een gewelddadige manier aan zijn eind. De inmiddels zestienjarige Jacob reist naar een afgelegen eiland voor de kust van Wales, waar hij de ruïne vindt van het tehuis waar zijn opa gewoond heeft. Als Jacob het huis verkent, blijkt dat de jeugdvrienden van Abraham meer dan bijzonder waren. Misschien was er wel een goede reden om hen in afzondering op het eiland te laten wonen. En misschien leven ze nog steeds … Wat volgt, is afwisselend wonderbaarlijk, aandoenlijk en huiveringwekkend.’ (www.clavisbooks.com)

Mijn recensie over De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine is een redelijk dik boek met een intrigerende cover. Op de achterflap staan een aantal foto’s die vragen oproepen en als je door het boek bladert, zie je nog veel meer merkwaardige afbeeldingen. De opmaak van het boek is erg mooi en dit is voor mij vaak al een pluspunt.

Het verhaal begint met Jacob en de verhalen van zijn opa. Vanaf de eerste pagina word je in het verhaal gezogen, wat waarschijnlijk ook komt door de fijne schrijfstijl van Ransom Riggs. Normaal gesproken vind ik het snel onrealistisch overkomen als een boek over tijdreizen gaat. Tijdreizen ís natuurlijk ook onrealistisch, maar de manier van schrijven draagt voor mij bij aan de geloofwaardigheid. Het scheelt dat de hoofdpersoon in dit boek zelf ook zijn vraagtekens zet bij alles wat er gebeurt. Dat schept een band tussen de lezer en Jacob en hierdoor wordt het ook makkelijker om te accepteren wat er gebeurt. Ondanks dat er niet constant iets gebeurt, wordt het verhaal niet langdradig.

Het boek trekt je mee in een compleet andere wereld. De band tussen Jacob en zijn opa is mooi uitgewerkt en de loyaliteit van Jacob aan zijn opa is hartverwarmend. De bijzondere kinderen hadden voor mij nog wel meer uitgewerkt mogen worden, want ik vond ze erg intrigerend! De foto’s van deze kinderen vullen het verhaal perfect aan. Het verhaal bevat een beetje thriller, horror, psychologie, drama en een vleugje romantiek. Ik weet niet of ik ooit zo’n bijzonder boek heb gelezen. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs is zeker een aanrader. Ik ben benieuwd naar deel twee en drie!

Beoordeling: ★★★★☆

IMG_20151125_104236

8 Reacties

 1. 1 december 2015 / 09:55

  Dit boek staat ook al een tijdje op mijn to-read lijst 🙂
  Goeie recensie (die mij zeker aanzet om het ook echt te gaan lezen)!

  • readingtraveller
   Auteur
   2 december 2015 / 16:57

   Ah, wat lief! Thanks voor je reactie 🙂 Ja je moet dit boek zeker lezen! Ik ben benieuwd wat je er van vindt 😀

 2. 2 december 2015 / 17:08

  Ik heb ‘m al eens gelezen, maar wil dat komende maand opnieuw gaan doen zodat ik ‘m kan recenseren en deel twee erachteraan kan lezen voordat deel drie uitkomt in januari!

  • readingtraveller
   Auteur
   2 december 2015 / 17:16

   Ik las toevallig vanochtend nog op je blog dat je deze al gelezen hebt 😀 Ik ben ook echt benieuwd naar deel twee en drie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.