Vriendinnenweekend in Antwerpen

Een tijdje geleden was het weer zover: het jaarlijkse vriendinnenweekend! 😀 Met onze vriendinnengroep van 7 meiden proberen we ieder jaar een weekendje weg te plannen. Vorig jaar zaten we in Boorsem en dit jaar gingen we naar Antwerpen! Kijken jullie mee? 😀

Vrijdag

Aangezien mijn broer jarig was, sloot ik na het eten aan. Rond 7 uur verzamelden we en was het tijd om naar de bestemming te rijden! Ik wist nog niet wat de bestemming was, want er zijn steeds 3 mensen die het organiseren en dan is het voor de rest een verrassing. We moesten ons paspoort meenemen, waardoor ik zelf al zat te denken aan de bestemming Antwerpen of Gent. Tijdens het rijden werd al snel duidelijk waar we heen gingen: Antwerpen! Ik vind het echt een leuke stad en ook leuk dat we met het vriendinnenweekend in het buitenland waren. Ons appartementje zag er erg goed uit en was erg ruim. We hadden alle bedden samen in één slaapkamer gezet waardoor het extra gezellig was, haha. Na het acclimatiseren was het tijd voor een pyjamaparty! Ik had uiteraard mijn Harry Potter pyjama bij me, zoals je ziet op onderstaande foto 😉 De organisatie had verschillende spelletjes op het programma staan om een gezellige avond te hebben. Wat ik echt geniaal vond, is dat ze onze moeders een vragenlijst hadden gestuurd. Wij moesten dan bijvoorbeeld raden welk antwoord bij wie hoorde of wat onze moeders over ons hadden gezegd. Echt heel grappig!

Vriendinnenweekend in Antwerpen

Zaterdag

Op zaterdag konden we uitslapen, yay! Ik was vroeg opgestaan met het idee om te gaan leren, maar dat is er niet van gekomen. Een vriendinnenweekend is ook niet voor niks een vriendinnenweekend natuurlijk, maar de intentie was goed haha. Nadat we gezellig samen hadden ontbeten, liepen we richting het centrum van Antwerpen. Eenmaal aangekomen op het plein werd duidelijk dat we een Crazy 88 spel zouden gaan doen. Dit hield in dat je bepaalde gekke opdrachten moest uitvoeren en hier punten voor kreeg. Ik ben zelf niet zo’n held in mezelf voor schut zetten dus ik nam vooral plaats achter de camera, maar het was een gezellige middag!

Vriendinnenweekend in Antwerpen

Daarna liepen we weer terug naar ons appartement en hadden we ruim de tijd om even te chillen en ons klaar te maken voor de avond. Tijd om even wat lekkers te eten en op de bank te liggen. De film Confessions of a Teenage Drama Queen stond aan op de televisie en zo hadden we een lekker middagje. Na het opfrissen en optutten liepen we weer richting het centrum van Antwerpen om te gaan eten. We gingen eten bij Comocomo, een tapasrestaurant. Maar niet zomaar een restaurant, het is zo’n restaurant met een lopende band waar het eten op staat. Zó leuk! Op deze lopende band worden dus bordjes met eten gezet die je er af kan pakken als je het wil hebben. Ik had dit al vaker gezien maar nog nooit gedaan en ik vind het echt een aanrader! Na het eten zijn we gaan stappen in Antwerpen. We gingen als eerst naar de karaokebar Bonaparte en daar was het eigenlijk meteen gezellig!

Vriendinnenweekend in Antwerpen

Zondag

We moesten die zondag alweer om 10 uur uit ons appartementje zijn en daarna gingen we weer met de auto op pad. Ik had echt geen idee wat we vandaag zouden gaan doen, ik wist alleen dat we vandaag 2 activiteiten op de planning hadden staan. We reden naar Breda en daar werd duidelijk dat we een escape room gingen doen, yay! Vorig jaar deden we tijdens het vriendinnenweekend voor het eerst een escape room en sindsdien heb ik er nog 4 gedaan. Het is een activiteit die we met deze vriendinnengroep graag doen, we zijn altijd erg fanatiek maar het lukt ons helaas niet zo vaak om de kamer uit te komen. Daarom blijven we proberen, haha! Bij deze kamer moest je proberen te ontsnappen in 48 minuten, en spoiler-alert: het is ons weer niet gelukt om te ontsnappen.

Vriendinnenweekend in Antwerpen

Na de escape-room reden we weer richting ons kleine dorpje en daar had ik al gauw door waar we heen gingen. Ik heb zelf 5 jaar bij een eetcafé gewerkt en daar gingen we lekker high tea’en! Echt de perfecte afsluiting voor het vriendinnenweekend. We mochten eerst een soepje kiezen (ik ging voor de mosterdsoep), daarna kregen we een gang met broodjes carpaccio, zalm en een quiche met geitenkaas. Daarna kregen we mini hamburgertjes en we eindigden met de zoete hapjes met onder andere scones, muffins, bokkenpootjes ijs en chocolademousse. We zaten goed vol en na een dikke knuffel zat het vriendinnenweekend er weer op!

Vriendinnenweekend in Antwerpen

Volgend jaar zit ik weer in de organisatie en de voorbereidingen zijn al in volle gang! Haha nee hoor, maar ik heb er al wel weer zin in. Het is altijd erg gezellig om een weekendje weg te gaan met deze meiden!

Gaan jullie ook weleens een weekendje weg met vriendinnen? 🙂

Vriendinnenweekend in Antwerpen

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

10 Reacties

 1. Evi
  20 oktober 2016 / 09:05

  Jaaa leuk geschreven! Was een super weekend!

 2. 20 oktober 2016 / 10:53

  Wat leuk om te lezen dat jullie zo genoten hebben. Gezellig ook dat ik die hightea ook gewoon daar kan gaan proeven!

  • 21 oktober 2016 / 13:27

   Dankjewel voor je reactie, Beppie! 😀 De high-tea is écht een aanrader, en inderdaad lekker dichtbij 😉

 3. Aesa
  22 oktober 2016 / 07:23

  Super leuk om dit verslag te lezen! Fijn dat jullie hebben genoten en wat ziet het er gezellig uit! Ik ben ook erg benieuwd naar dat restaurantje in Antwerpen, thanks voor de tip mop!

  • 23 oktober 2016 / 11:39

   Thanks lieverd! Het restaurant is zeker een aanrader, heel leuk om het eten zo te ervaren 😀

 4. Richard van Pelt
  4 november 2016 / 14:29

  Fijn om te lezen dat het zo gezellig was!

 5. Josje
  30 maart 2017 / 09:54

  Wij gaan ook elk jaar met 6 vriendinnen een weekend weg. Dit jaar moet ik het organiseren.
  Zo te lezen hebben jullie echt een gezellig weekend gehad!

  De vragenlijst ingevuld door de moeders is echt een super leuk idee!
  Ik vroeg me af of het misschien mogelijk is die vragenlijst met me te delen? Het lijkt me namelijk geweldig om daar iets mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.