Gastblog: Laura over Japan

In mijn omgeving ben ik niet de enige die van reizen houdt. Ik geniet van alle reisverhalen die ik om me heen hoor en het leek me leuk om deze verhalen ook met jullie te delen. De eerste gastblog werd geschreven door mijn zus over haar reis naar Zuid-Afrika en ze vertelde jullie ook al over haar reis naar Dubai en Abu Dhabi. Vandaag vertelt ze jullie over haar reis naar Japan! Lees je mee?

Laura: ”In juni ben ik samen met mijn vriend op vakantie geweest naar Japan. Mensen reageerden vaak verbaasd wanneer wij vertelden dat we naar Japan zijn geweest, maar als je op zoek bent naar een mooi land met veel verscheidenheid en weinig massatoerisme, is Japan echt een aanrader!

Reizen per trein

In Japan is de beste manier toch echt wel het reizen met de trein. Het treinnetwerk is in Japan heel erg goed aangelegd (en ligt bijvoorbeeld ook voor op de techniek in Nederland). Er zijn veel hogesnelheidstreinen waardoor je binnen een aantal uur hele grote afstanden kunt afleggen. De treinen zijn modern en ook op de stations staat alles heel duidelijk aangegeven. Als je een kaartje koopt staat er zelfs in welke coupé je zit en waar je dan moet wachten. Wij hebben er voor gekozen – na veel research – om voor een Japan Rail Pass te gaan voor 2 weken. Dit is een pas waarmee je onbeperkt kunt treinen. De pas is vrij prijzig, maar losse treinkaartjes zijn dat ook. Het is dus slim om van tevoren al wel globaal te weten welke route je wilt gaan doen, zodat je kunt berekenen of die pas de moeite waard is.

Gastblog: Laura over Japan

Route

Doordat wij de Japan Rail Pass hadden, is onze route gaandeweg onze reis spontaan ontstaan. We vlogen zowel op de heenweg als op de terugweg op Tokyo. Hier bleven we aan het begin en het einde van de reis een paar dagen, tussendoor hadden we 2 weken de pas voor de trein. Van tevoren hadden wij wel bedacht dat we sowieso naar Hiroshima, Osaka en Kyoto wilden, maar in principe stond alles open. De hotels boekten we vaak een dag tot een paar dagen van tevoren via internet. Uiteindelijk hebben wij de volgende route afgelegd:

Gastblog: Laura over Japan

Tokyo

We begonnen onze reis in wereldstad Tokyo. Leuk weetje: Tokyo is de grootste stad van de wereld en heeft wel 2 x zoveel inwoners dan Nederland! Tokyo is echt mega groot en het overweldigde ons wel een beetje. Alles staat in het Japans aangegeven en zie dan maar eens je hotel te vinden. Gelukkig zijn de mensen in Japan heel vriendelijk en behulpzaam, dus als je het echt niet weet is er altijd wel iemand die je wil helpen. Toch zijn de meeste Japanners ook wel wat terughoudend en lijken ze niet altijd op ons als westerse tourist af te durven stappen.

Tokyo heeft veel verschillende wijken – van modern tot meer ouderwetse Japanse cultuur. Dingen die wij in Tokyo bezocht hebben en zeker aanraders zijn;
* Shibuya – de Times Square van Tokyo – modern winkelgebied waarin het lijkt of je in een westerse wereldstad bent (alleen dan met allemaal Japanners 🙂 ). Onvoorstelbaar hoeveel mensen hier een kruispunt oversteken!
* De vele parken, zoals Shinjuku National Garden – Ueno Park.
* Ropongi Hills – moderne gebouwen en winkelgebied.
* De Wijk Akihabara – een echte techniek wijk, vooral gericht op games.
* Asakusa Tempel – mooie tempels, maar wel erg toeristisch.
* Odaiba – een soort eiland met het Amerikaanse vrijheidsbeeld, winkelcentra, reuzenrad, een moderne en onbemande metrolijn.

Gastblog: Laura over Japan

Kyoto

Kyoto is een echte fietsstad. Wij hebben hier dus fietsen gehuurd en zo de stad verkend. Kyoto is een heel ander soort stad dan Tokyo – het is minder modern en je ziet hier veel terug van de Japanse cultuur. Zo zijn er bijvoorbeeld veel tempels, heb je een echte Geisha wijk waar je Geisha’s kunt spotten (wij hadden het geluk er één te zien, maar helaas niet op de foto kunnen zetten) en je kunt kastelen bezoeken. Ook is er erg mooie natuur in en om Kyoto, een van de bekendste dingen is het bamboebos.

Gastblog: Laura over Japan

Tokushima

Tokushima was voor ons een beetje een gok om heen te gaan, het is namelijk geen bekende plaats als je aan Japan denkt. Maar we hadden gelezen dat je op het eiland waar Tokushima ligt veel mooie natuur hebt en ook strand. We hadden daarom meerdere nachten geboekt om hier lekker van de natuur en het strand te genieten. Dat strand viel trouwens heel erg tegen. Er is heel veel strand, maar er is daar niks te beleven, omdat Japanners niet bruin willen worden en dus niet zoals wij een dagje willen zonnen op het strand… Wat wel zeker de moeite waard is vanuit Tokushima een auto huren en naar de Iya Vallei te gaan; erg mooie natuur met mooie uitzichten. Hier hebben we onder andere een liaanbrug bezocht.

Gastblog: Laura over Japan

Hiroshima

Hiroshima is natuurlijk een erg bekende stad in Japan – vanwege de atoombom in de Tweede Wereldoorlog. We hebben een museum bezocht wat erg indrukwekkend was. Ook hebben we veel door de stad gewandeld en gelopen, waar je veel monumenten tegenkomt. De stad is trouwens heel mooi opgeknapt en je ziet verder vrij weinig meer terug van de effecten van de atoombom. Wat ook écht een aanrader is vanuit Hiroshima is het bezoeken van het eiland Miyajima. Een heilig eiland met mooie natuur en mooie uitzichtpunten; erg leuk om hier naar een uitzichtpunt te hiken. Verder heb je hier de prachtige (‘zwevende’) Tori-poort en heel veel tamme herten.

Gastblog: Laura over Japan

Beppu

Beppu wordt een kuuroord genoemd – vanwege de vele warmwaterbronnen. Veel van de warmwaterbronnen hebben een temperatuur net onder het kookpunt en deze zijn te herkennen aan de verschillende kleuren van het water. Erg leuk om te bezoeken, dit worden ook wel de 8 ‘hellen’ genoemd. De ene hel was leuker dan de andere, bij sommigen kon je bijvoorbeeld ook genieten van een voetenbad. Sommige warmwaterbronnen zijn wel geschikt om in te baden (‘onsen’), wij hebben bijvoorbeeld een onsen zwembad bezocht. Ook leuk om in Beppu te doen is het nemen van een zandbad; je wordt dan ondergeschept met zand en kunt voor een kwartier lang genieten van de warmte en de zwaarte van het zand. Beppu is dus vooral geschikt om lekker te ontspannen!

Gastblog: Laura over Japan

Osaka

Osaka is net als Tokyo een erg moderne stad. Dit zie je bijvoorbeeld ook terug in de kleding van de mensen, zoals minder lange broeken en lange mouwen. Leuke bezienswaardigheden in Osaka zijn het Osaka Aquarium, het Umeda Sky Building (voor een mooi uitzicht over de stad), het kasteel Osaka-Jo en de wijk Dotonbori (een modern winkelgebied met neonverlichting en héél veel mensen).

Gastblog: Laura over Japan

Ik denk dat wat wij in Japan gezien hebben nog lang niet al het moois is wat Japan te bieden heeft. Zo heb je bijvoorbeeld ook nog veel mooie tropische eilanden, maar ook de Japanse Alpen en de berg Fuji. Mocht je naar Japan gaan, zijn dit ook zeker dingen om te overwegen om heen te gaan! Wat je verder nog moet weten over Japan; vergeleken met andere Aziatische landen is het een duur land. De prijzen vind ik te vergelijken met Europa, dus het is niet persé duur. De Japanse cultuur is heel anders en dat is heel erg leuk om van dichtbij te zien. Qua klimaat heeft het net als Nederland verschillende seizoenen. Wij waren er in de zomer, maar wel in de maand juni waarin het redelijk vaak bewolkt is en kan regenen, maar de temperatuur was prima (rond de 25 graden). Verder is het een heel veilig, schoon land met vriendelijke mensen en lekker eten, dus wat mij betreft zeker een aanrader!”

Japan staat zeker op mijn lijstje om nog een keer te bezoeken, het lijkt me een heel bijzonder land! Zijn jullie al weleens in Japan geweest? 🙂

Gastblog: Laura over Japan

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

1 Reactie

  1. 28 oktober 2016 / 15:24

    Ik wil echt al zoooooo lang naar Japan. Heel misschien kan ik er volgend jaar een paar maanden studeren, want het lijkt me echt een geweldig land!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.