Mijn oktober: diploma-uitreiking, ziekenhuis en vriendinnenweekend!

Volgens mij zeg ik het iedere maand, maar wat gaat de tijd ontzettend snel! November is alweer aangebroken en het einde van het jaar nadert. Nog maar een paar weken naar school en dan staan de tentamens alweer voor de deur, gevolgd door de feestdagen en het einde van 2016. Zullen we eerst terugblikken op oktober?

Diploma-uitreiking

Afgelopen juni studeerde ik af, maar de diploma-uitreiking vond pas afgelopen maand plaats. Sinds eind augustus ben ik begonnen met een nieuwe opleiding, dus het was best gek om weer even terug te zijn op NHTV! Ik mocht drie mensen meenemen en mijn ouders en vriend zijn met me meegegaan. De avond duurde vrij lang, maar het was erg goed geregeld! Er waren eerst wat gastsprekers en daarna hadden de docenten voor iedere leerling een persoonlijk woordje klaar. Daarna zongen ze nog een liedje voor ons en was het tijd voor een borrel! Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad op NHTV en kijk er met veel plezier op terug.

Mijn oktober: diploma-uitreiking, ziekenhuis en vriendinnenweekend!

Ziekenhuis

Ik kom eigenlijk nooit in het ziekenhuis, maar afgelopen maand was ik er maar liefst 2 keer te vinden. Ten eerste ben ik bloeddonor geworden en ging ik voor de eerste keer bloed doneren. Het ging gelukkig erg goed en ik had er ook geen last van. Ik schreef er een artikel over en naar aanleiding van mijn artikel hebben 3 mensen aangegeven dat ze zich hadden aangemeld of gingen aanmelden als bloeddonor en dat vind ik super bijzonder!

Daarnaast een wat minder leuk bezoek aan het ziekenhuis: ik moest namelijk 2 verstandskiezen laten trekken. Ik vond het best spannend maar het viel heel erg mee. De prikjes voor de verdoving vond ik wat naar, maar daarna waren de kiezen zo getrokken. Ik hoefde niet gehecht te worden en ik stond binnen 10 minuutjes alweer buiten. Helaas wel met de mededeling dat de andere 2 kiezen ook getrokken moeten worden… dus in november wordt de andere kant gedaan. De verdoving voelde een beetje gek maar ik kreeg gelukkig geen opgezwollen wang. Ik heb 2 dagen op knijpfruit en smoothies geleefd en dat was ik wel redelijk snel beu, haha. Maar gelukkig is alles goed gegaan en hopelijk gaat de andere kant ook zo soepel!

Mijn oktober: diploma-uitreiking, ziekenhuis en vriendinnenweekend!

Vriendinnenweekend

Yes, het was afgelopen maand weer tijd voor het jaarlijkse vriendinnenweekend! Met zeven meiden gingen we een weekendje naar Antwerpen en deden we verschillende activiteiten. Zo deden we een Crazy 88 spel, aten we aan de lopende band, deden we (volgens de traditie) een escape room en sloten we af met een high tea!

Mijn oktober: diploma-uitreiking, ziekenhuis en vriendinnenweekend!

Studeren

Ik ben nog steeds druk bezig met mijn studie. Ik ben eind augustus begonnen met de premaster Communication and Information Sciences aan de universiteit van Tilburg en ik vind het erg pittig. Ik doe mijn best om het tempo en niveau bij te houden, maar ik moet er wel hard voor werken. Vooral de vakken Statistics en Data Science for Humanities zijn niet helemaal mijn ding, maar het is voor een goed doel. Eind december zijn mijn tentamens en dat vind ik verschrikkelijk spannend. Ik ga echt mijn best doen om alles te halen, maar ik weet niet zeker of dat gaat lukken. Binnenkort vertel ik in een nieuwe editie van Tijd voor thee uitgebreid over mijn studie!

Deze boeken las ik in oktober

Afgelopen maand heb ik gelukkig weer wat meer kunnen lezen! Ik merk dat ik het heel fijn vind om er ’s avonds een boek bij te pakken om mijn hoofd leeg te maken van de drukte op mijn studie en op het werk. Ik geniet er dan echt van om me helemaal af te sluiten en me in een andere wereld te bevinden. Het rijtje onderstaande boeken las ik afgelopen maand en wat waren ze fantastisch! Volgens mij heb ik ze allemaal beoordeeld met vier sterren of meer. Hopelijk wordt november weer zo’n fijne leesmaand!

♥ Marieke Nijkamp – 54 minuten
April Genevieve Tucholke – Wink Poppy en Midnight
Ruta Sepetys – Zout van de zee
Jojo Moyes – Dans met mij
♥ Amy Ewing – The Jewel

Mijn oktober: diploma-uitreiking, ziekenhuis en vriendinnenweekend!

Mijn plannen voor november

November zal weer vooral in het teken staan van studeren en werken. In december zijn mijn tentamens al dus ik zal in november veel aan het studeren zijn. Er staat deze maand wel iets leuks op de planning: het concert van Kensington! Dit gaf ik cadeau aan mijn vriend voor zijn verjaardag en komende maand is het zover 🙂 Helaas moet ik dus in november ook weer 2 verstandskiezen laten trekken, maar laten we er maar vanuit gaan dat het deze keer ook goed gaat!

Heb jij leuke plannen voor de maand november? 🙂

Mijn oktober: diploma-uitreiking, ziekenhuis en vriendinnenweekend!

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

4 Reacties

 1. Melissa
  1 november 2016 / 12:54

  Heb je ook een recentie van 54 minuten? Ik vind jouw resenties heel fijn om te lezen. En dat boek van ik heel benieuwd naar.

 2. Anny
  1 november 2016 / 17:01

  Leuk stukje weer Anouk!
  Succes met je studie! Meer dan je best kun je niet doen ?

 3. 1 november 2016 / 21:09

  Oh Kensington! Wat leuk zeg! En wat bijzonder dat er mensen bloed zijn gaan doneren naar aanleiding van je blogbericht. Super mooi. 🙂 Heel veel succes met je studie hoor! x

 4. Richard van Pelt
  4 november 2016 / 14:28

  Een maand met heel veel dingen waar je trots op mag zijn. November gaat ook weer leuk worden. Ik heb in ieder geval al heel veel zin in Kensington! Jij vast ook, maar je zal iets minder zin hebben in het verstandskiezen laten trekken. Het zal vast en zeker dit keer ook helemaal goed gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.