Boekrecensie: Krystal Sutherland – Sterrenstof

Sterrenstof vertelt het verhaal van Henry en Grace die elkaar leren kennen op de middelbare school. Grace is anders dan de andere meiden die Henry kent: ze draagt jongenskleren, ziet er nogal slonzig uit en loopt met een kruk. Henry en Grace gaan samen aan de schoolkrant werken en ze bouwen een bijzondere band op. Henry wordt stapelverliefd op de mysterieuze Grace en komt stukje bij beetje meer te weten over haar verleden en de reden waarom ze zich zo anders gedraagt. Dat weerhoudt hem er echter niet van om achter de liefde van zijn leven aan te gaan.

Sterrenstof zat in de Celebrate Books Box van oktober met het thema ”All the feels”. Dit boek sprak me zeker aan en ik was erg blij toen ik hem in de box zag liggen! Het verhaal zelf kwam wat langzaam op gang. Krystal Sutherland neemt de tijd om de personages te introduceren en om de setting te beschrijven. Achteraf gezien is dat ook wel nodig geweest om je aan de personages te binden. Ik heb Henry echt in mijn hart gesloten en samen met zijn hart, is ook mijn hart een beetje gebroken. Henry is eerlijk en durft risico’s te lopen voor de liefde van zijn leven. Krystal Sutherland heeft echt prachtig geschreven over hoe je als tiener voor het eerst verliefd wordt en waarbij het kan lijken dat je wereld ineenstort als deze liefde niet wordt beantwoord. Naast de diepere laag van dit boek, is het ook een heel fijn boek die het leven van alledag beschrijft, waarin Krystal ook zeker niet bang is om humor te gebruiken.

Sommige mensen leren al snel de liefde van hun leven kennen en blijven hun hele leven samen. Maar er zijn ook een heleboel mensen die een eerste, tweede of derde liefde ervaren die mislukt voordat ze de liefde van hun leven ontmoeten. Sterrenstof vertelt het realistische verhaal van een bijzondere eerste liefde. Ik vond de achterliggende boodschap van dit boek ontzettend mooi. Dat je eerste liefde mislukt, wil niet zeggen dat er geen sprake was van echte liefde. Een liefde van tien jaar hoeft niet per se beter of mooier te zijn dan een liefde die een jaar duurde. Deze quote uit het boek heeft me dan ook zeker geraakt: “Love doesn’t need to last a lifetime for it to be real. You can’t judge the quality of a love by the length of time it lasts. Everything dies, love included. Sometimes it dies with a person, sometimes it dies on its own. The greatest love story ever told doesn’t have to be about two people who spent their whole lives together. It might be about a love that lasted two weeks or two months or two years, but burned brighter and hotter and more brilliantly than any other love before or after. Don’t mourn a failed love; there is no such thing. All love is equal in the brain.” 

Krystal Sutherland heeft met Sterrenstof een prachtig en eerlijk verhaal weggezet over de liefde. De personages hebben een eigen karakter en ze gebruikt de nodige humor om het rauwe verhaal wat luchtiger te maken. Sterrenstof zal een plekje in je hart veroveren.

Beoordeling: ★★★★☆

Boekrecensie: Krystal Sutherland - Sterrenstof

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

4 Reacties

  1. 18 november 2016 / 08:16

    Deze staat bij mij ook nog op mijn wishlist. En wow echt een prachtige quote! <3

    • 23 november 2016 / 16:17

      Oeh, echt een aanrader hoor! Zeker lezen 🙂 En de quote is prachtig inderdaad, right in the feels ♥

  2. Pingback: 2016 in boeken -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.