Plog: Een dagje op de universiteit

Goedemorgen! Zoals de meesten van jullie vast wel weten, studeer ik sinds een half jaar aan de universiteit. Ik heb het daar erg druk mee en ik maak verder eigenlijk weinig mee. Daarom leek het me leuk om aan jullie te laten zien hoe zo’n dagje op de universiteit er nou uitziet. Misschien wordt het wel een beetje saai, maar dan ben je bij deze gewaarschuwd 😉 Afgelopen donderdag ging ik ploggen en hier kan je het resultaat bekijken! 

Plog: Een dagje op de universiteit

De wekker van mijn vriend gaat om 6:45 uur en ik draai me nog een paar keer om. Ik was best moe van de afgelopen dagen en ik wist dat ik een lange dag voor de boeg had. Uiteindelijk ga ik om 9:15 uur uit bed en spring ik onder de douche. Ik pak een eierkoekje, twee boterhammen met kaas en ik zet een kop thee. Ik maak eerst een to-do lijstje voor vandaag en dan ga ik aan de slag. Ik werk mijn mail wat bij en ik schrijf twee blogartikelen. Op de achtergrond staat Koffietijd aan, ik moet altijd iets van tv of radio op de achtergrond hebben, anders vind ik het veel te stil haha. Dan ga ik me opmaken en klaarmaken en rond 11:20 uur loop ik naar de universiteit. Fijn om de dag redelijk rustig te kunnen beginnen!

Plog: Een dagje op de universiteit

Om 11:30 uur nam ik deel aan een experiment. We moeten minimaal 7,5 uur deelnemen aan experimenten zodat studenten die hun master thesis schrijven genoeg participanten hebben. Van tevoren teken je een consent formulier en dan kan het experiment beginnen. De experimenten waar ik tot nu toe aan mee heb gedaan gaan bijna allemaal over communicatie maar qua inhoud verschillen ze heel erg. Ik vind het altijd wel interessant om te zien wat voor onderzoeken er worden uitgevoerd en na het onderzoek krijg je meestal te horen waar het onderzoek over ging. Na het experiment ben ik bij een paar klasgenootjes gaan zitten en heb ik gewerkt aan de practice unit van Statistics.

Plog: Een dagje op de universiteit

Van 13:30 uur tot 14:30 uur hadden we het vak Statistics. We zijn nu bijna aan het einde van de pre-master dus we zijn nu de verschillende tests aan het herhalen. Ik vind Statistics een van de lastigste vakken, dus ik kijk wel op tegen de tentamens. Na dit uur verzamelen we met ons groepje van Research, we hebben namelijk van 15:00 tot 15:30 uur een meeting met onze begeleider. We zijn een paper aan het schrijven die we eind december moeten inleveren en daar zit nog een hoop werk in.

plog4

Na onze meeting gaan we even in de mensa zitten. Ik haal eerst even een mosterdsoepje, zo lekker! Ze hebben regelmatig lekkere soepen op de universiteit (bijvoorbeeld kerriesoep, erwtensoep, champignonsoep, preisoep) en vooral met dit weer vind ik het heerlijk. Daarna gaan we verder met onze paper en verdelen we de taken voor het weekend.

Plog: Een dagje op de universiteit

Rond kwart over vier gaan we op zoek naar eten, we moeten namelijk om 17:00 uur naar een cursus. Ik wil eigenlijk even kijken wat ze voor maaltijden hebben in het restaurant, maar dat is pas vanaf 16:30 uur. Daarom besluiten we naar de Döner Company te gaan (mijn tweede keer ooit, haha). Ik vind het niet super, maar voor een keertje kan het er wel mee door. Het is trouwens mijn laatste avondmaal, want morgen laat ik mijn verstandskiezen trekken! Ik eet gezellig samen met drie andere studenten en daarna lopen we naar het lokaal.

plog6

Van 17:00 tot 20:00 uur hebben we dus een Statistics cursus. De cursus is best intensief: drie uur lang Engelse uitleg krijgen over de verschillende analyses die we moeten kunnen uitvoeren en interpreteren. Ik moet echt nog wel veel leren en oefenen om het helemaal onder de knie te krijgen. Ik ben wel blij dat ik deze cursus heb gedaan, want ik merk dat er al wat puzzelstukjes op hun plek beginnen te vallen.

plog7
Na de cursus loop ik terug naar het appartement van mijn vriend. Hij is druk aan het werk en ik installeer me op de bank voor een nieuwe aflevering Expeditie Robinson. Vandaag is de aflevering van de eetproef, iew! Dat zou echt niks voor mij zijn, haha. Terwijl ik naar de aflevering zit te kijken, krijg ik een melding dat de punten van de wekelijkse toets van het vak Methodology online staan. Tijdens de pre-master hebben we iedere woensdag een toets die voor een deel meetelt voor je eindcijfer van dit vak. Deze week haalde ik een 9, super fijn! Na Expeditie Robinson kijk ik samen met Richard naar Foute Vrienden. Soms vind ik het íéts te overdreven, maar over het algemeen kan ik wel lachen om dit programma. Daarna gaan we lekker naar bed, want morgen moeten we alweer op tijd naar de kaakchirurg. Slaap lekker! ♥

Wat vonden jullie van deze plog? 🙂 Zouden jullie het leuker vinden als ik dit vaker doe?

20161124_114635-1

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

7 Reacties

  1. Richard
    27 november 2016 / 11:30

    Leuk om je dag een keer in foto’s te zien. Dat moet je vaker doen.

  2. Janny
    27 november 2016 / 14:33

    Ik vind het interessant om te zien hoe een dag van een student er uit ziet nooit geweten dat je zoveel dingen moet doen leuk om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.