8 leuke activiteiten met vriendinnen

Vind je het lastig om te bedenken wat je samen met vriendinnen kan doen? Gaan jullie regelmatig naar de bioscoop of uit eten en willen jullie een keer wat anders? In dit artikel geef ik je tips op basis van mijn eigen ervaringen 🙂 Lees je mee?

1. Kledingruil

Wij hebben er met onze vriendinnengroep inmiddels al drie sessies op zitten. Wat bedoel ik precies met een kledingruil? We duiken allemaal onze kledingkast in en we verzamelen de kleding die we zelf niet meer willen. Deze nemen we mee op een afgesproken datum en dan kan de kledingruil beginnen! Iemand haalt een voor een de kledingstukken uit de tassen en laat dit aan iedereen zien. Je steekt je hand op als je dit kledingstuk wil passen en deze kleding komt op een aparte stapel te liggen. Als niemand zijn hand opsteekt, gaat het kledingstuk in een vuilniszak. Als we alle kledingstukken hebben gehad, worden de kledingstukken van de stapel gepast. Soms kom je er bij het passen al achter dat het toch niet helemaal je ding is en geef je het aan een van de anderen. Het komt ook weleens voor dat meerdere mensen een kledingstuk heel graag willen en dan loten we. Aan het einde van de avond gaan we over het algemeen allemaal tevreden naar huis met nieuwe kledingstukken en de vuilniszakken met overige kleding gooien we in de container van het Rode Kruis. Een win-win situatie dus, we hebben nieuwe kleding én we doneren kleding aan het goede doel. Daarnaast combineren we zo’n avond over het algemeen met eten (uiteraard): een gezellige avond gegarandeerd 😀

2. Escape room

Een geliefd uitje in onze vriendinnengroep: het spelen van een escape room! We hebben samen al vier escape rooms gespeeld en zelf heb ik er zes gespeeld. Ik schreef laatst al een uitgebreid artikel over mijn ervaringen in 6 verschillende escape rooms. We zijn altijd erg fanatiek maar het lukt ons helaas niet altijd om te ontsnappen, maar ik blijf het altijd leuk en spannend vinden. Ik vind het altijd zo knap om achteraf te zien hoe de kamers in elkaar zitten!

8 leuke activiteiten met vriendinnen

3. Pyjamaparty

Te leuk! Verzamel je vriendinnen, een hele hoop films, lekker eten, je mooiste pyjama en je liefste knuffel. Met onze vriendinnengroep hebben we een keer een slaapfeestje gehouden en we hebben het er telkens over dat we dat weer een keertje willen doen. Ook een leuke tip: maak er een Disney-marathon van!

4. Lekker eten

Samen eten is natuurlijk altijd goed! Je kan lekker uit eten gaan in een leuk restaurant, maar het kan net zo gezellig zijn om bij iemand thuis te koken, te gourmetten of te eten met een pizzarette die je op de foto ziet. Met een pizzarette kan je je eigen pizza versieren en daarna kan je hem in de kleine oven zetten. Ik vind het altijd erg gezellig om lekker samen te eten! Wat ik graag nog een keer zou willen doen is een Moorddiner. Je gaat dan ergens uit eten en er zijn acteurs aanwezig en tijdens het diner moet je er dan achter komen wie de moordenaar is. Lijkt me erg leuk om een keer te doen!

8 leuke activiteiten met vriendinnen

5. Avondje naar de sauna

Toen ik bij de sportschool in mijn dorp sportte, ging ik regelmatig naar de sauna. Heerlijk vond ik dat! Daarna ging ik bij een andere sportschool sporten zonder sauna en sindsdien ben ik eigenlijk ook niet meer naar de sauna geweest. Binnenkort hebben we met vriendinnen een avondje gepland om lekker naar de sauna te gaan. Je kan hier dus ook gelijk een leuk uitje van maken en als het goed is kom je lekker ontspannen terug!

6. Vriendinnenweekend

Mijn vriendinnen en ik hebben inmiddels drie vriendinnenweekenden achter de rug. We regelen het meestal zo dat twee of drie meiden het hele weekend regelen en dan is het voor de anderen een verrassing waar we naartoe gaan en wat we gaan doen. Het eerste weekend gingen we naar Scheveningen, het tweede weekend naar Boorsem en het derde weekend naar Antwerpen. Meestal gaan we van vrijdagavond tot en met zondagavond op pad. Op vrijdagavond blijven we meestal in de accommodatie om spelletjes te doen en bij te kletsen en dan staan er op zaterdag en zondag meestal wat activiteiten op het programma. Denk aan een escape room, high tea, lasergamen of een cocktail workshop.

8 leuke activiteiten met vriendinnen

7. Spelletjesmiddag- of avond

Ook altijd gezellig: een spelletjesmiddag of -avond. 30 Seconds is een favoriet, maar ik kan me ook andere spellen herinneren zoals Monopoly. Trommel je vriendinnen op, neem je leukste spellen mee en je bent zo een hele middag of avond zoet met verschillende spellen.

8. High tea of high wine

Tijdens het afgelopen vriendinnenweekend gingen we als afsluiting high tea’en. Een leuke activiteit waarin je uiteraard weer eten combineert met gezelligheid 😉 Ik vind een high tea altijd erg leuk, het is vaak mooi aangekleed en je krijgt de lekkerste hapjes voorgeschoteld. Je bent vaak wel een hele middag zoet (haha) met een high tea. Heb je geen zin om de hele tijd thee te drinken? Je kan ook kiezen voor een high wine (of high beer).

Heb jij ook nog leuke tips? 😀

8 leuke activiteiten met vriendinnen

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

3 Reacties

  1. 30 november 2016 / 09:41

    Ohh wat gezellig zeg!! Ik ben zelf ook dol op high tea en heb zelf een keer een high wine gedaan. Maar als zoetekauw en thee liefhebber ga ik liever voor de high tea, hihi. 😉 Wij huren met vriendinnen rond kerst altijd een huisje, trouwens. Ook erg gezellig. 🙂

    • 2 december 2016 / 17:49

      Oeh, high wine is ook altijd goed! Heerlijk op een zwoele zomeravond op het terras 😀 Dat klinkt ook erg gezellig inderdaad, ik vind het vriendinnenweekend ook altijd een succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.