Tips voor reizen door Portugal

Het voordeel van een toerisme opleiding? De jaarlijkse studiereis naar het buitenland! Op dit moment volg ik een pre-master aan de universiteit, maar ik kijk nog vaak terug naar de leuke studiereizen tijdens mijn vorige opleiding. Een van die studiereizen ging naar Portugal, waarbij we de steden Porto en Lissabon bezochten. Ik had nog steeds geen artikel geschreven over deze bijzondere bestemmingen, terwijl ze echt de moeite waard zijn. Kijk je mee?

Porto

We begonnen de studiereis in Porto en ik kan je gelijk vertellen dat ik verliefd ben geworden op dit stadje. Porto ligt aan de rivier Douro en heeft een gezellige en warme uitstraling. We hebben twee dagen door de stad gelopen om verschillende highlights te bezoeken en om te genieten van het lekkere weer en de heerlijke port. Porto is vooral te herkennen aan de rivier die midden door de stad loopt en zijn vele bruggen. Aan de rand van de rivier zie je gekleurde huisjes en ouderwetse vissersboten, wat een sfeer! Deze wijk Ribeira wordt schilderachtig genoemd en dat kan ik alleen maar beamen. Wij hebben een rondvaart over de rivier gedaan waardoor je een mooi uitzicht hebt over de stad met de bruggen en de knusse huisjes. Daarnaast bezochten we bijvoorbeeld Igreja da Sé en Câmara Municipal do Porto. Ook bezochten we Casa da Musica, een concertgebouw dat is ontworpen door een Nederlandse architect. Als reizende boekblogger was een bezoek aan Livraria Lello een favoriet: de prachtige boekwinkel met die mooie, ronde trap én dit was een inspiratiebron voor J.K. Rowling bij het schrijven van de Harry Potter reeks. In de stad zie je ook veel Delfts blauw terug, erg leuk om te zien! Als je daar van houdt, is vooral het treinstation een bezoekje waard. Ook een aanrader als je in Porto bent: een porthuis bezoeken. Porto staat natuurlijk bekend om zijn lekkere portwijn dus die moet je zeker proberen. Wij brachten een bezoek aan de portkelders waar we te zien kregen hoe port gemaakt wordt en we sloten af met een glaasje witte en rode port. Dit was de eerste keer dat ik deze wijnsoort dronk, maar hij smaakte erg goed. Je merkt wel dat het een stuk sterker is dan gewone wijn, maar een lekker glaasje port op een terras in het zonnetje zou ik je zeker aanraden tijdens je bezoek aan Porto!

Tips voor reizen door Portugal

Tips voor reizen door Portugal

Tips voor reizen door Portugal

Tips voor reizen door Portugal

Tips voor reizen door Portugal

Tips voor reizen door Portugal

Lissabon

Na een aantal dagen in Porto reisden we met de trein naar Lissabon. Dit is overigens echt prima te doen, in een paar uurtjes ben je in de hoofdstad van Portugal. We deden een fietstocht door de stad en ook dat is een aanrader. De afstanden zijn over het algemeen prima te doen en het is een leuke en sportieve manier om de stad te verkennen. We fietsten onder andere langs Mosteiro dos Jeronimos, Torre de Belem en Praça do Comércio. Tijdens deze fietstour aten we ook de Pasteis de Belém, een typisch Portugees roomtaartje. Erg lekker! We brachten ook een bezoek aan Cemiterio dos Prazeres, een heel grote begraafplaats met opvallende grafhuisjes. Je kijkt je ogen uit: sommige graven zijn net kleine huisjes inclusief gordijnen en voortuintjes. Veel rijke families en belangrijke mensen liggen hier begraven. Het is wel mooi om even te zien, maar ik ben zelf niet zo fan van het bezoeken van begraafplaatsen. De volgende dag bezochten we het voetbalstadion van Benfica, de Portugese voetbalclub. Ik ben geen voetballiefhebber, maar ik vond het wel leuk om dit stadion te bezoeken. Wat ik trouwens ook heel tof vond en typisch Portugees: de gele treintjes. Een heel sfeervolle manier van vervoeren! Met dit treintje reden we door de stad en stopten we bij verschillende punten. We kregen daarbij ook een rondleiding door de smalle en sfeervolle straatjes van de wijk Alfama, met aan het einde een prachtig uitzichtpunt over de stad.

Tips voor reizen door Portugal

Tips voor reizen door Portugal

Tips voor reizen door Portugal

Tips voor reizen door Portugal

Portugal

Zoals je misschien wel hebt gemerkt, zijn Porto en Lissabon twee heel verschillende steden. Ik vond Porto heel gezellig, warm en sfeervol, terwijl Lissabon als hoofdstad van Portugal een stuk massaler en drukker is. Toch had ik beide steden niet willen missen en een combinatie van deze twee steden is echt ideaal! Ik zou je dan wel aanraden om eerst Lissabon te bezoeken en daarna Porto, zodat je na de drukke hoofdstad kan genieten in het gezellige Porto. Portugal heeft natuurlijk nog veel meer te bieden, zo is Albufeira een populaire plek om te vertoeven voor jongeren én ouderen. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar het blijkt echt een aanrader te zijn. De jongeren kunnen hier goed feesten met de vele uitgaansgelegenheden maar je kan hier ook zeker goed tot rust komen. Je kan een citytrip naar Porto en Lissabon ook combineren met daarna lekker luieren op het strand in Albufeira, dat lijkt mij een prachtige vakantie en een ideale manier om een goed beeld van Portugal te krijgen. De Jong Intra vakanties biedt bijvoorbeeld aantrekkelijke reizen aan naar Portugal voor een mooie prijs, dus mocht Portugal nog op je lijstje staan, raad ik je aan om daar een kijkje te nemen. De vakantiekriebels zijn bij mij in ieder geval aanwezig!

Ben jij weleens in Portugal geweest? 🙂

Tips voor reizen door Portugal

Dit is een advertorial

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.