Oud en Nieuw vieren in Brugge

De tijd vliegt! We hebben de eerste week van 2017 alweer bijna achter de rug, maar toch wilde ik je nog even bijpraten over mijn jaarwisseling. Deze keer gingen mijn vriend en ik oud en nieuw vieren in Brugge! Ik wilde graag weer een tripje maken, maar ik wilde niks boeken totdat mijn zus was bevallen en ik mijn nichtje zou kunnen bewonderen. Daarom besloten we last-minute om een nachtje naar Brugge te gaan! Kijk je gezellig mee?

Oud en Nieuw vieren in Brugge

Oud en Nieuw vieren in Brugge

Let’s go! We konden vanaf 15:00 uur inchecken op oudjaarsdag dus we besloten rond 13:00 uur te gaan rijden. Vanaf Brabant ben je zo in België, dus binnen twee uurtjes waren we al in Brugge. Ik las een paar hoofdstukken van Hof van Doorns en Rozen en deed uiteraard een klein dutje in de auto. We hadden ons hotel vrij snel gevonden en daarna gingen we snel de stad in om Brugge te verkennen.

Oud en Nieuw vieren in Brugge

Het centrum van Brugge was ongeveer tien minuten lopen en onderweg had ik de camera er al bij gepakt om foto’s te maken. De huizen in Brugge stralen een middeleeuwse sfeer uit en ik vind de trapgevels ook erg mooi. De stad heeft veel mooie gebouwen maar heeft verder ook een knusse sfeer, met koetsen die door de straten rijden en elke drie meter een nieuwe chocolaterie.

Oud en Nieuw vieren in Brugge

Kerstmarkten!

Uiteraard zijn we naar binnen gelopen bij een aantal chocolaterieën! Erg leuk om te zien wat voor verschillende smaken, vormen en kleuren er allemaal worden gemaakt. Even later kwamen we bij een pleintje waar een schaatsbaan stond en daar omheen stonden allemaal kraampjes, een kleine kerstmarkt dus! Super leuk, mijn vriend en ik zijn al meer dan 4,5 jaar samen en ik roep al heel lang dat ik een keer naar een kerstmarkt wil, dus nu heb ik er eindelijk eentje bezocht, haha 😀 We keken even bij de schaatsbaan of we iemand zagen vallen (nee) en daarna liepen we een rondje over de kerstmarkt. Ook werd ik verliefd op het kleine straatje met schattige huisjes dat je op de foto ziet. Ik heb volgens mij wel tien dezelfde foto’s genomen, haha. Zo’n sfeervol straatje!

Oud en Nieuw vieren in Brugge

Daarna bezochten we nog twee pleintjes waar ook een kleine kerstmarkt stond. Zo bezocht ik zelfs drie kleine kerstmarkten op een dag! 😉 We namen ook een kijkje op het plein waar die avond live muziek en het vuurwerk zouden zijn, zodat we alvast wisten hoe we vanavond moesten lopen. Vervolgens liepen we terug naar het eerste pleintje om een Luikse wafel te scoren, want onze buren staan natuurlijk bekend om hun overheerlijke wafels! Samen met een warme chocomel warmden we even op. We reserveerden alvast bij een restaurant voor die avond en we bezochten nog een paar bezienswaardigheden, zoals het Begijnhof. Even terug naar het hotel om te chillen, nog meer op te warmen en ons klaar te maken voor de avond!

Uit eten in Brugge

We gingen uit eten bij Carillon, een restaurant dat ik je niet direct zou aanraden. Het personeel was vriendelijk, maar de prijs van het eten stond niet in verhouding tot de kwaliteit. We hebben hier wel een erg gezellige avond gehad, we hebben uitgebreid gegeten met een rood wijntje erbij. We kregen vier toastjes met een lekkere vulling waarvan we nog steeds niet weten wat het was. Vervolgens koos ik kaaskroketjes en als hoofdgerecht garnalen. Mijn vriend koos wildpastei als voorgerecht en wild everzwijn als hoofdgerecht. Als toetje deelden we chocolademousse en tiramisu. We hebben nog een tijdje nagetafeld en daarna zijn we een glühweintje gaan drinken op de kerstmarkt. Het was erg druk op de schaatsbaan, er stonden namelijk allerlei mensen op te dansen, haha. Erg gezellige sfeer en ook leuke muziek! Rond half twaalf liepen we richting het plein met live muziek waar we ook het vuurwerk konden bekijken. Het was al enorm druk op het plein en nadat we een plekje hadden gevonden, was het al bijna tijd om af te tellen.

Oud en Nieuw vieren in Brugge

Happy New Year! ❤️ Om 12 uur kwam er confetti naar beneden en konden we genieten van het vuurwerk. Het was vrij mistig, dus we konden niet zo heel veel zien, maar ik vond het een fijne plek om het nieuwe jaar in te luiden! Na het vuurwerk liepen we weer naar het gezellige pleintje om glühwein te drinken en samen het nieuwe jaar te vieren.

Aanrader?

Het was erg koud, maar Brugge is een warme, gezellige en sfeervolle stad. We zijn er maar kort geweest en we hebben redelijk veel kunnen doen en zien, maar er is nog veel meer te doen, zoals een bierbrouwerij, het chocolademuseum, fietsen huren, het diamantmuseum, de kerk beklimmen of een rondvaart door de grachten. Je kan je hier dus zeker wel een paar dagen vermaken! Rond de feestdagen is Brugge echt een aanrader, al zijn de kerstmarkten niet heel bijzonder. Ik denk dat Brugge in de zomer echt ideaal is voor een citytrip: lekker de stad verkennen en aan het einde van de dag op het terras ploffen met een koud Belgisch biertje of een zoet wijntje. Gent is bijvoorbeeld ook erg tof om te bezoeken in de zomer! Ik heb het in ieder geval enorm naar mijn zin gehad met de jaarwisseling en ben een beetje verliefd geworden op deze gezellige, sfeervolle stad.

Ben jij weleens in Brugge geweest? 🙂

Liefs, Anouk

Oud en Nieuw vieren in Brugge

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

7 Reacties

 1. 7 januari 2017 / 12:35

  Brugge is zo’n leuke stad! Echt één van mijn favorieten in België – al is het er altijd wel veel te druk met toeristen. Gelukkig is er dan de Brugse Boekhandel om weer helemaal tot rust te komen 😉

 2. 7 januari 2017 / 22:25

  Verre vakantiebestemmingen zijn niet meteen aan ons besteed. Uiteindelijk kozen we dan ook Brugge uit voor onze huwelijksreis. Nu ja, eerder een huwelijks-citytrip maar wel een heel gezellige.

 3. 16 januari 2017 / 20:22

  Brugge vind ik één van de gezelligste steden van België. Ik ben er nog niet vaak geweest in de winter, maar vooral in de zomer is het er heel aangenaam en gezellig. Zeker nog eens teruggaan over enkele maanden!

 4. 17 november 2019 / 14:31

  Thanks voor de blog!! Wij willen dit jaar Oud & Nieuw gaan vieren in Brugge!
  Nog tips voor hotels?

  • 19 november 2019 / 14:36

   Hallo Bas, dankjewel voor je reactie! Wij sliepen in Crowne Plaza Brugge, ik kan me herinneren dat het wel een stukje lopen naar het centrum was, maar verder was het prima. Alvast heel veel plezier! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.