Terugblik op de premaster + Masterkeuze

Na het behalen van mijn HBO diploma besloot ik om door te studeren aan de universiteit. Ik had het gevoel dat ik nog niet klaar was met leren en ik had nog energie om met een nieuwe studie te starten. Ik koos voor Communication and Information Sciences en afgelopen half jaar heb ik de pittige premaster gevolgd. Vandaag kijk ik terug op deze premaster én kijk ik alvast naar de master.

Premaster Communication and Information Sciences

Voordat je aan de master Communication and Information Sciences mag beginnen, moet je de gelijknamige bachelor hebben gevolgd of je moet een premaster volgen. Op het HBO deed ik een toerisme opleiding en ik volgde de richting Manager Toeristische Marketing en Communicatie. Ik wist al snel dat ik meer wilde leren over marketing en communicatie, maar niet alleen maar op het gebied van toerisme. De master Communication and Information Sciences leek me dus een logische keuze. De premaster duurt in principe een half jaar en je krijgt vakken die je onder de knie moet hebben voordat je aan de master kan beginnen. Ik had de vakken Methodology, Fundamentals of Information Sciences, Statistics, Academic English, Research en Data Science for Humanities. Het grappige is dat ik de vakken Statistics en Data Science for Humanities het meest pittig vond, maar voor deze tentamens haalde ik een 7.4 en 8.5. Het verschil tussen mijn HBO studie en de premaster vond ik best groot. De manier van onderwijs is heel anders en je moet veel meer tijd besteden aan zelfstudie. Wel heb ik het gevoel dat ik in dit afgelopen half jaar meer heb geleerd dan tijdens mijn HBO studie. Van tevoren dacht ik dat ik het lastig zou vinden dat het een Engelstalige premaster is, maar dat ging eigenlijk vanzelf en daar heb ik geen problemen mee gehad. Gelukkig is het allemaal goed gegaan en kan ik heel trots zeggen dat ik de premaster heb gehaald!

Terugblik op de premaster + Masterkeuze

Master Business Communication and Digital Media

Vanaf maandag ga ik starten met de master en ik heb gekozen voor de richting Business Communication and Digital Media. Ik heb dan wel een richting gekozen, maar je kan in principe zelf je vakken samenstellen, dus je kan ook vakken kiezen van andere richtingen. Voor het eerste blok heb ik gekozen voor Mobile Media & Society, Digital Storytelling en Design & Analysis Questionnaires. Het tweede blok zal ik de vakken Cognition of Visual Narratives, Social Media Marketing en Analysis of Variance volgen. Na deze twee blokken is het zomervakantie en daarna moet ik ook nog vakken volgen, maar zal ik ook gaan beginnen met het schrijven van mijn thesis. Spannend! Ik probeer daar nog niet teveel aan te denken en ik focus me eerst op het behalen van de vakken die ik nu ga volgen. Ik heb de course manuals al doorgebladerd en ik heb al een aantal interessante gastcolleges zien staan en over het algemeen heb ik er wel zin in. Ik ben benieuwd of de werkdruk nog steeds zo hoog is (ik volg nu 3 vakken terwijl het er in de premaster dus 6 waren), maar te zien aan het aantal deadlines ben ik bang van wel. Hoe dan ook, ik ga weer mijn best doen en dan komt het vast allemaal goed!

Wat voor opleiding heb jij gevolgd? 🙂

Terugblik op de premaster + Masterkeuze

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

6 Reacties

 1. Fleur
  28 januari 2017 / 10:46

  Gefeliciteerd! Ik studeer (als het goed is) aan het einde van dit schooljaar af. Ik doe HBO pedagogiek en wil ook nog een master aan de universiteit gaan doen. Fijn dat jouw premaster maar een halfjaar duurde. Hoe lang duurt je master?

 2. 28 januari 2017 / 15:00

  Gefeliciteerd met het behalen van je premaster. Ik zelf ben nu bezig met de laatste hand leggen aan mijn scriptie van de bachelor geschiedenis 🙂

 3. Richard
  28 januari 2017 / 18:09

  Goed bezig! Succes maandag!

 4. 29 januari 2017 / 17:23

  Gefeliciteerd met het halen van je premaster! Wat fijn dat het maar een halfjaar duurde, ik ben na mijn bachelor in Audiovisuele Communicatie naar België verhuisd om verder te studeren. Hier moest ik een premaster volgen van een jaar en 80 studiepunten. Ondertussen ben ik gelukkig alweer afgestudeerd en heb ik een postgraduaat Digital Storytelling in de pocket. Ik ben dan ook vooral benieuw naar het gelijknamige vak dat jij gaat volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.