Mijn januari: premaster gehaald, concert Green Day en citytrip Krakau!

Goedemorgen! Wat leuk dat je weer een kijkje neemt op mijn blog en samen met mij terugkijkt naar de maand januari. Afgelopen maand was eigenlijk een beetje een rare maand. Het grootste gedeelte had ik namelijk vakantie en moest ik wachten op mijn resultaten van de tentamens. Ondertussen ging ik lekker citytrippen in Krakau en toen ik thuis kwam, kreeg ik vier dagen voor de herkansing te horen dat ik een vak moest herkansen. Ik heb me een paar dagen opgesloten om te blokken voor de herkansing en al redelijk snel kreeg ik het verlossende antwoord. Verder sloot ik de maand af met een concert van Green Day! Lees je gezellig mee? 😀

Vakantie?

In de eerste week van januari zou ik op dinsdag mijn punt krijgen van het Statistiek tentamen en daar was ik de hele ochtend erg zenuwachtig voor. Uiteindelijk haalde ik een 7.4, iets wat ik eigenlijk nog steeds niet kan geloven. Ik vind het namelijk een enorm lastig vak en ik ben dan ook onwijs blij dat ik dit vak heb gehaald! De eerste week van januari heb ik verder gewerkt bij mijn bijbaantje, ruimde ik mijn kledingkast op (5 volle vuilniszakken met kleding, 2 met schoenen én nog 2 tassen voor de volgende kledingruil), ik ging lunchen met mijn moeder, knuffelen met mijn lieve nichtje Roos, een Pretty Little Liars binge-watch avondje met mijn vriendinnen, uit eten (sushi!) en naar de film Passengers in de bioscoop. Heel gek om ineens zeeën van tijd en dagen zonder plannen te hebben, terwijl ik normaal gesproken altijd nog moest studeren of dingen gepland had staan. Ook wel heel fijn, want nu kon ik weer leuke dingen doen en lekker opruimen, ontspannen en zonder schuldgevoel boeken lezen. Na nog een week chillen en leuke dingen (een dagje wellness, thee drinken met vriendinnen en een nieuwjaarsborrel) werden vrijdagavond laat de cijfers van het laatste tentamen gepubliceerd. Helaas moest ik één vak van de zes herkansen, tijd om mezelf weer even op te sluiten om flink te blokken! Aangezien het cijfer pas zo laat kwam, had ik nog maar 4 dagen om te leren voordat de herkansing plaats zou vinden. Knallen dus! Ik moest het vak Data Science for Humanities herkansen en ik vind dit een erg pittig vak. Gelukkig haalde ik een mooie 8.5 voor de herkansing en daarmee rondde ik de premaster af! Mocht je verder geïnteresseerd zijn in mijn premaster en masterkeuze, ik schreef er een uitgebreid artikel over.

Mijn januari: premaster gehaald, concert Green Day en citytrip Krakau!

Citytrip naar Krakau

Ik wilde graag nog even weg voordat de master zou beginnen, dus eind januari gingen mijn vriend en ik een aantal dagen naar Krakau. Mijn vriend koos dit keer de bestemming: het werd Krakau in Polen, een plek die ik ook nog graag wilde bezoeken. We hebben veel gedaan, gelopen, gezien en gegeten en ik kan je vertellen dat een citytrip naar Krakau echt een aanrader is. We hebben veel door de stad gelopen en verschillende bezienswaardigen bezocht, zoals kasteel Wawel, het grote plein Rynek Glowny, de joodse wijk Kazimierz en Schindler’s Factory. We bezochten de zoutmijnen in Wieliczka en de concentratiekampen in Auschwitz. We probeerden de Poolse keuken en proefden pierogi, oscypek, witte borscht en obwarzanek. De komende tijd kan je nog een aantal artikelen verwachten over onze citytrip!

Mijn januari: premaster gehaald, concert Green Day en citytrip Krakau!

Concert Green Day

Dinsdagavond gingen mijn vriend en ik naar het concert van Green Day. Ik ben zelf geen fan, maar mijn vriend wilde graag een keer naar het concert gaan dus ik regelde kaartjes via TicketSwap. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, maar ik vond het verrassend leuk! Ik kende niet zo veel liedjes, maar het is ook tof om gewoon naar de show te kijken en van de muziek te genieten. Ook vond ik het grappig om te zien hoe er af en toe grote moshpits in het publiek ontstonden, hoe ze mensen uit het publiek op het podium lieten die mochten zingen of gitaar spelen en hoe mensen gingen crowdsurfen. De avond had wel een politiek randje: de leadzanger haalde meerdere keren de kwestie Trump aan. De band was duidelijk tegen Trump en de steun en liefde was door de hele zaal te voelen. Ik ben er een groot voorstander van dat bekende personen hun mening uiten over dit onderwerp. Maar goed, het was dus een toffe avond bij Green Day en ook als je geen grote fan bent, is het een vermakelijke en leuke show!

Mijn januari: premaster gehaald, concert Green Day en citytrip Krakau!

Deze boeken las ik in januari

Sarah J. Maas – Hof van Doorns en Rozen (★★★☆☆)
Anna Nooshin – On Top (★★★★☆)
Anna Nooshin – On Life (★★★☆☆)
♥ Marissa Meyer – Harteloos (★★★★☆)
♥ Claudia Gray – Tienduizend hemels boven jou (★★★★☆)

Mijn januari: premaster gehaald, concert Green Day en citytrip Krakau!

Mijn plannen voor februari

Deze korte maand zal weer vooral in het teken staan van studeren! Verder heb ik al een aantal feestjes staan, een teamuitje met collega’s en ik ga met vriendinnen naar de ladiesnight van Fifty Shades Darker. Eind februari ga ik samen met mijn vriend weer een toffe citytrip maken, ik heb er zin in!

Heb jij een leuke maand achter de rug? 🙂

P.S. Hoe tof is mijn nieuwe Harry Potter trui? 

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.