De bestemming van de tweede citytrip van 2017

Eind deze maand gaan mijn vriend en ik weer een citytripje maken en vandaag vertel ik je waar we heen gaan en wat we willen gaan doen!

Citytrip wensenlijstje

Een tijdje geleden deelde ik met jullie mijn wensenlijstje met steden die ik heel graag nog zou willen bezoeken. Bovenaan mijn wensenlijstje staan Krakau (die ik inmiddels al mag afstrepen!), Rome, Berlijn, Kopenhagen, Ljubljana, Riga, Marrakech, Moskou en Praag. Mijn voorkeur ging uit naar Marrakech: ik had een mooie aanbieding gezien en ik had al vrij gevraagd op mijn werk. Helaas duurde het heel lang voordat ik vrij kon krijgen op mijn werk, dus toen ik eenmaal vrij kreeg, waren de meeste tripjes naar Marrakech al volgeboekt óf waren ze een heel stuk duurder. Marrakech moet nog even wachten dus, maar het lijkt me echt een prachtige bestemming! We besloten dat het dan Praag, Riga of Berlijn zou worden. Mijn vriend wilde Berlijn liever een andere keer doen, ”omdat we daar altijd nog met de auto heen kunnen gaan”. Uiteindelijk twijfelden we tussen Praag en Riga, en de grote winnaar is geworden… Riga! Het is de hoofdstad van Letland en ik ben heel erg benieuwd naar wat deze stad te bieden heeft. Ik ga voor het eerst van mijn leven niet carnavallen maar een tripje maken en dat vind ik eigenlijk wel prima. Ik heb vooral heel veel zin om weer een nieuwe stad te ontdekken!

Bezienswaardigheden

Volgens mij staat Riga vol met mooie gebouwen en schattige huisjes. Een aantal bezienswaardigheden die Riga bezit zijn de Petruskerk, Jugendstilhuizen, het stadhuis en Raadhuisplein, de Poedertoren, centrale markt en het Slot van Riga. Verder beschikt Riga ook over verschillende museau en kunnen we rondstruinen langs de rivier Dvina. Als we nog tijd over hebben, zou ik ook het concentratiekamp willen bezoeken dat in de buurt ligt van Riga. Ik heb al een aantal leuke restaurantjes gevonden en ik ben vooral heel benieuwd naar de sfeer en uitstraling van deze stad! Als we weer terug zijn, kan je uiteraard weer een aantal artikelen verwachten over deze stad.

Welke stad staat bovenaan jouw lijstje? 🙂

De bestemming van de tweede citytrip van 2017

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

8 Reacties

 1. 16 februari 2017 / 08:46

  Wauw! Wat een plannen zeg! Waar betaal je het allemaal van ;p

  • 16 februari 2017 / 10:17

   Ja ik kan niet wachten! Haha, ik werk sinds mijn 14e al zo’n 15/20 uur per week bij bijbaantjes naast het studeren en daarnaast probeer ik veel opzij te zetten! 🙂

 2. 16 februari 2017 / 12:18

  Superleuk! Ik heb nog nooit iemand gehoord die naar Riga is geweest dus ben heel benieuwd naar je verhalen en ervaringen! We hebben afgelopen week afgesproken dat we in het najaar met mijn ouders een stedentrip gaan maken, dus we zijn enthousiast op zoek naar nieuwe bestemmingen!

  • 19 februari 2017 / 15:36

   Ik ken zelf ook niet veel mensen die naar Riga zijn geweest, dus ben heel erg benieuwd! Ben heel benieuwd waar je met je ouders heen gaat, ik zal in ieder geval mijn best doen om een paar mooie artikelen te schrijven over Riga 🙂

 3. Anny
  16 februari 2017 / 16:41

  Gaaf hoor! Veel plezier.

 4. Richard
  18 februari 2017 / 12:36

  Ik heb er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.