New Adult brainstorm bij uitgeverij Zomer & Keuning

Een tijdje geleden plaatste uitgeverij Zomer & Keuning een oproep op Facebook voor New Adult lezeressen die graag wilden komen brainstormen op de uitgeverij. Ik ben gek op de New Adult boeken van de uitgeverij en besloot om me op te geven. Ik was dan ook heel blij toen ik bericht kreeg dat ik was uitgenodigd!

Brainstormen

Afgelopen dinsdag was het zover! ’s Ochtends had ik eerst mijn eerste college van het tweede blok van de master en het was echt weer even wennen om in de collegezaal te zitten. Gelukkig had ik daarna iets leuks op de planning staan en was het tijd om richting Utrecht te reizen! Samen met blogger Marleen van Favoritez dronk ik eerst een kopje thee voordat we richting de uitgeverij gingen. Ik vind het erg leuk om de laatste tijd meer bloggers één op één te spreken! Eenmaal op de uitgeverij aangekomen werden we hartelijk ontvangen en mochten we plaatsnemen in een kantoor dat vol stond met veel lekkers en mooie boeken. We begonnen met een introductierondje en daarna stelden Dagmar en Thyrze van de uitgeverij ons een heleboel vragen. Meerdere onderwerpen kwamen aan bod: koop je je boeken online of in de winkels, wat mag een boek kosten, wel of geen mensen op de cover en lees je liever fysieke exemplaren of een e-book? Ook de doelgroep en het imago van New Adult kwamen aan bod. De New Adult boeken hebben namelijk vaak het imago dat de boeken alleen maar over seks gaan, terwijl dat helemaal niet de hoofdtoon voert. De boeken zijn een stuk meer sexy dan de meeste Young Adult boeken, maar het voert zeker niet de boventoon. New Adult vult eigenlijk het gat op tussen de Young Adult boeken en de romans en gaan over personages die studeren of net klaar zijn en op zoek zijn naar zichzelf, voordat ze zich in het volwassen leven storten. De boeken bespreken vaak actuele en heftige onderwerpen en de ontwikkeling van de personages vind ik één van de pluspunten van deze boeken. Daarnaast lezen New Adult boeken voor mijn gevoel een stuk vlotter dan bijvoorbeeld romans, want er zijn constant nieuwe gebeurtenissen die je hart overhoop halen.

New Adult brainstorm bij uitgeverij Zomer & Keuning

Mijn favoriete New Adult boeken

Het eerste New Adult boek dat ik las was Sterrenhemel en maakte veel indruk op mij. Mijn favoriete New Adult? Dat is Misschien Ooit. Ik vond dit verhaal heel bijzonder en indrukwekkend. Echt een aanrader! Ook vind ik de Wait for you serie van Jennifer L. Armentrout en de Flight & Glory serie van Rebecca Yarros geweldig. Van uitgeverij Zomer & Keuning heb ik inmiddels 12 New Adult boeken gelezen, maar ik heb al gezien dat er een heleboel mooie exemplaren uit gaan komen die zeker op mijn lijstje komen (zie onderstaande foto!). Ik ben van plan om de komende tijd meer New Adult boeken te gaan lezen en recenseren om jullie er van te overtuigen dat deze boeken echt de moeite waard zijn.

New Adult brainstorm bij uitgeverij Zomer & Keuning

New Adult community

Aan het einde van de middag kregen we ook nog eens een fijne en goedgevulde goodiebag (zie onderstaande foto). Zo lief! Er zaten een aantal New Adult glossy’s in, kaarten, boekenleggers, tissues (geniaal! En wellicht ook praktisch…), een mok en de novelle Misschien nooit (heel blij mee!). Verder lagen er een aantal boeken op tafel die een nieuw huisje zochten en die we mee mochten nemen!

Veel dank aan uitgeverij Zomer & Keuning voor de goed verzorgde en gezellige middag! Het was een eer om langs te komen op de uitgeverij, er hing een leuke sfeer en we werden echt gehoord. Ik ben heel benieuwd hoe New Adult zich de komende jaren gaat ontwikkelen en ik blijf met heel veel plezier deze boeken lezen (en promoten!).

Daarnaast is er ook een Facebookgroep gestart om een gezellige New Adult community op te bouwen. Het idee kwam ter sprake tijdens de brainstorm en de groep werd diezelfde avond nog aangemaakt en telt inmiddels al meer dan 500 leden! Zie ik je daar? 🙂

Lees jij veel New Adult boeken?

New Adult brainstorm bij uitgeverij Zomer & Keuning

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

5 Reacties

 1. Anny
  20 april 2017 / 15:48

  Wauw, wat leuk zeg!

 2. 20 april 2017 / 18:09

  Ik vond het ook een leuke groep. Jammer dat we niet nog een groepsfoto hebben gemaakt. ?

 3. 20 april 2017 / 21:32

  Wat een leuk en goed samengevat verslag. Ik sluit me aan bij Desiree, volgende keer moeten we een foto maken met z’n allen! 🙂 (Ik ga er gewoon vast vanuit dat er ooit een volgende keer komt, want volgens mij waren we nog lang niet uitgepraat, haha)

 4. Marleen
  24 april 2017 / 10:14

  Het was zo gezellig! Ik hoop ook dat er (snel) een vervolg komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.