5 voordelen van samen reizen

Yes, je gaat op reis! Misschien wel samen met je geliefde, met familie of met je vriendinnen? De voorpret kan beginnen en jij en je reisgenoot kunnen niet wachten om aan de reis te beginnen. Ik vind het fijn om samen met iemand te reizen en daarom vertel ik je vandaag wat ik de voordelen vind van samen reizen!

5 voordelen van samen reizen

♥ Je kan de kosten delen

Bij zowel het boeken van een kamer als bij het kopen van eten en drinken kan je meestal de kosten delen. Bespreek van tevoren wel met je reisgenoot hoeveel budget jullie hebben en hoeveel jullie uit willen geven aan bijvoorbeeld accommodaties of bepaalde activiteiten.

♥ Ik hoef me nooit onveilig te voelen

Ik reis meestal samen met mijn vriend en ik ben blij dat ik hem naast me heb lopen, want ik kan me goed voorstellen dat ik het in de avond of in bepaalde gebieden niet fijn zou vinden om alleen rond te lopen. Ook als je bijvoorbeeld reist met vriendinnen sta je samen sterker dan alleen en ik kan me voorstellen dat je zelf ook een veiliger gevoel hebt als je samen bent met iemand.

5 voordelen van samen reizen

Je kan je geluk delen

Door geluk te delen vermenigvuldig je het. Je kan samen met je reisgenoot genieten van mooie bestemmingen, leuke ervaringen en jullie maken samen mooie herinneringen. De reis zelf is natuurlijk heel bijzonder, maar het is ook tof om na de reis samen terug te kijken op alle mooie dingen die jullie hebben beleefd.

♥ Je hebt altijd gezelschap

Ik reis meestal samen met mijn vriend en toevallig zijn we volgende week vijf jaar samen. We kennen elkaar dus goed en we hebben samen al meerdere reizen gemaakt, waardoor we weten wat we aan elkaar hebben. Doordat je samen reist zit je in hetzelfde ritme en heb je dus op hetzelfde moment behoefte aan wat eten, even rust of iets anders. Als je samen reist met iemand waar je nog niet vaak mee hebt gereisd, zoals ik met mijn klasgenootje vier weken naar China (wat overigens super goed ging), dan is het belangrijk om te blijven communiceren. Geef aan wanneer je ruimte nodig hebt, wanneer je niet zo lekker in je vel zit en spreek uit wat er op je hart ligt. Ga je frustraties niet opkroppen, dat is nergens voor nodig en resulteert alleen maar in onnodige irritaties. Jullie hebben er niet voor niks voor gekozen om samen te reizen, geniet er van en geniet van de geweldige tijd samen!

 

5 voordelen van samen reizen

♥ Stap uit je comfortzone

Zitten jij en je reisgenoot op één lijn, maar hebben jullie wel een aantal verschillende interesses? Bespreek voor de reis welke wensen jullie beide hebben en probeer ook van je eigen ritme af te stappen. Als jouw reisgenoot voornamelijk musea wil bezoeken en jij vooral wil shoppen, probeer dan compromissen te sluiten en heb iets voor elkaar over. Wie weet ontdek jij zelf ook wel een nieuwe interesse!

Natuurlijk kan samen reizen ook nadelen hebben en solo reizen kan ook veel voordelen hebben. Katja vertelt op haar blog hoe het is om solo te reizen! 😀 In het boek World of Wanderlust geeft Brooke Saward zowel tips om solo te reizen maar ook om samen reizen. Leuke tip: je kan dit boek nog steeds winnen op mijn blog!

Met wie reis jij vaak samen?

5 voordelen van samen reizen

Volg je mij al op FacebookBloglovin’, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.