Boekrecensie: Brooke Saward – World of Wanderlust

World of Wanderlust, de blog van Brooke Saward, is door Bloglovin’ uitgeroepen tot beste reisblog. Brooke reist al jaren de hele wereld rond en deelt haar tips en ervaringen via haar blog. Wellicht ben ik iets bevooroordeeld over dit boek. Zoals jullie weten zijn mijn twee grootste passies lezen en reizen, wat het al lastig maakt om niet enthousiast te zijn over dit boek. Daarnaast heb ik de schrijfster Brooke Saward mogen ontmoeten en dat was ontzettend gezellig. Ze was open en eerlijk en ik vond het inspirerend om met haar te praten over deze gedeelde passie. Toen het boek bezorgd werd, heb ik het in twee sessies uitgelezen.

Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken waarbij Brooke een ander aspect van het reizen toelicht. De vormgeving van dit boek is kleurrijk en speels en daardoor echt een feestje om doorheen te bladeren. Het boek past heel goed op je koffietafel tussen andere inspirerende boeken.

Tijdens het interview met Brooke vertelde ze dat het voor haar heel bijzonder is om door Europa te reizen, omdat het zo makkelijk is om naar een ander land te reizen. Wij kunnen vanuit Nederland met de trein binnen een paar uur in een andere stad zijn, maar vanuit Australië moet je lang vliegen voordat je in een ander land bent. Voor Brooke is dit dus heel bijzonder en dat is ook een van de redenen dat ze zich meer op Europa richt in dit boek dan op andere werelddelen. Ze beschrijft Londen, New York, Parijs, Venetië en Sint-Petersburg het meest uitgebreid, wat wel leuk is om te lezen, maar ik had juist bijzondere verhalen willen lezen over meer exotische bestemmingen. Daarnaast zijn de tips die ze in dit boek geeft meer basistips, terwijl ik bijvoorbeeld ook wel tips had willen hebben voor bijvoorbeeld lange hikes of omgaan met cultuurverschillen. Het is niet zo dat ik bijvoorbeeld de kampeerregels niet leuk vind (samen een tent opzetten, marshmallows maken), maar van mij hadden de tips inhoudelijk meer diepgang mogen hebben.

World of Wanderlust is een boek waarbij je je pinpas en paspoort bij de hand moet hebben (of juist niet 😉 ). Je krijgt echt ontzettend veel reislust door dit boek. Daarnaast deelt Brooke ook leuke tips over bijvoorbeeld films en boeken over reizen. Het boek ziet er prachtig uit met zijn kleurrijke en speelse vormgeving en de bijna perfecte reisfoto’s van Brooke. Ze zorgt er met haar verhalen en tips voor dat je het eerste het beste vliegtuig wil pakken. Het boek voelt als een korte vakantie waarvan je uitgerust terugkomt dus ik kan het iedere reisliefhebber aanraden.

Beoordeling: ★★★★☆

Boekrecensie: Brooke Saward - World of Wanderlust

* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’, Instagram en Twitter?

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.