Mijn favoriete 9 november van Colleen Hoover

Yes, een nieuw boek van Colleen Hoover! Ik vond 9 november weer een pareltje om te lezen en ik hoop dat ik iets van mijn enthousiasme over kan brengen op jullie zodat jullie het ook allemaal gaan lezen ♥ Lees je gezellig mee?

♥ Colleen Hoover

Sterrenhemel was het eerste boek dat ik las van Colleen Hoover (en gelijk mijn eerste New Adult) en sindsdien wil ik alles lezen wat zij geschreven heeft. Misschien ooit is mijn ultieme favoriet, echt een geweldig boek en ik heb zoveel verschillende emoties gevoeld tijdens het lezen. Ik had al meerdere positieve reviews over 9 november voorbij zien komen op Goodreads van mensen die de Engelse versie hadden gelezen. Ik vind het fijn om in mijn eigen taal te lezen en ik wil de Nederlandse uitgeverijen graag steunen, dus ik heb gewacht op de vertaling. Ik hoefde er niet over na te denken toen ik werd gevraagd om mee te doen aan de blogtour. Het boek leek me sowieso al prachtig en ik vind het heel bijzonder dat ik mee mag helpen om dit boek in het zonnetje te zetten! 9 november gaat over Fallon en Ben die elkaar leren kennen op het vliegveld. Ze brengen de dag met elkaar door en ze spreken af om elkaar volgend jaar weer te ontmoeten, precies op dezelfde dag, en dat voor vijf jaar lang.

♥ Het verhaal

Je leest dus vijf keer over de datum 9 november en ieder jaar zijn Fallon en Ben weer ouder en volwassener geworden. Ze spreken elkaar niet tijdens dat jaar, dus het is steeds een verrassing wat de personages weer hebben meegemaakt. Voordat ik het over mijn favoriete datum ga hebben, moet ik zeggen dat ik heel veel verschillende emoties heb gevoeld tijdens het lezen. Het is geweldig om te lezen hoe de relatie tussen Fallon en Ben zich ontwikkelt. De personages zijn niet perfect waardoor ze levensecht aan voelen en Colleen gebruikt de nodige humor. Mijn hart werd gebroken, voorzichtig aan elkaar gelijmd en weer gebroken. Ik kon echt niet stoppen met lezen. 

♥ Mijn favoriete 9 november

Als favoriet twijfel ik tussen de eerste en de vijfde 9 november. Ik kan niet teveel vertellen zonder het verloop van het verhaal te verklappen, maar tijdens de eerste 9 november word je gelijk het verhaal ingezogen. We leren Ben kennen als grappig, mysterieus en attent en in het begin vinden we hem een beetje raar, net als Fallon. Toch worden we ontzettend gek op Ben. Hij is geen jongen die stoer wil doen, hij is juist ontzettend gek op Fallon, en dat siert hem enorm. De vierde 9 november brak mijn hart en is daarom mijn minst favoriete jaar, en juist daardoor is de vijfde 9 november een kanshebber. Hier wordt je hart voorzichtig aan elkaar gelijmd, maar uiteindelijk word je nog verrast met een extra dimensie binnen het verhaal.

Je hebt waarschijnlijk wel gemerkt dat 9 november een rollercoaster aan verschillende emoties was. Binnenkort kan je een uitgebreide recensie lezen en houd ook zeker mijn blog in de gaten voor een winactie! Blogger Judith van Biebmiepje deelt morgen 9 bijzondere quotes uit het boek, dus neem zeker even een kijkje op haar blog morgen!

Colleen Hoover - 9 november: mijn favoriet

* Dit artikel is onderdeel van een blogtour

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.