Hoe zou mijn wereldreis eruitzien?

Een wereldreis is voor veel mensen een grote droom, ook voor mij. Ik vind reizen geweldig en het lijkt mij geweldig om een wereldreis te maken. Mijn vriend en ik hebben het er weleens over en we hebben zelfs al globaal een planning gemaakt. Toen Katja en ik het over dit artikel hadden, besloten we om te doen alsof we alle tijd en geld van de wereld hadden. Dus als ik zo lang weg kan gaan als ik wil en niet op mijn geld hoef te letten: hoe zou mijn wereldreis er dan uitzien?

Hoe zou mijn wereldreis eruitzien?

Canada en Amerika

Ik zou graag willen beginnen in Canada, dat land lijkt me prachtig. Volgens mij kijk je hier echt je ogen uit met al die mooie natuur. Het lijkt me geweldig om samen met mijn vriend een camper te huren en op ons gemakje door het land te reizen. Een vriendin van mij reist op dit moment door Canada en ik vind het superleuk om haar verhalen te lezen en ook haar foto’s zijn echt prachtig. Mijn vriend wil heel graag ook met een camper door Amerika reizen, maar dat trekt mij iets minder. Het lijkt me wel tof hoor, maar bij mij staan andere bestemmingen hoger op de lijst. Maar goed, voor dit artikel heb ik toch tijd en geld zat, dus daarna gaan we door naar Amerika. We reizen langs de westkust (o.a. San Francisco, Grand Canyon, Yosemite NP, Las Vegas), door naar Florida, om vervolgens af te sluiten in New York. We zijn al eerder in New York geweest, maar we willen allebei graag nog een keer terug. Zo’n toffe stad! Na de drukte van deze stad maken we even een uitstapje naar Hawaï en Bora Bora (zwemmen met varkentjes! Google dit even en je dag is weer goed).

Zuid-Amerika

Na sigaren roken en de salsa leren dansen in Cuba, gaan we door naar Zuid-Amerika. Hier wil ik heel veel landen bezoeken! Ik wil sowieso naar Bolivia, Peru, Chili en Costa Rica. In Bolivia lijken de zoutvlaktes me heel bijzonder en in Peru zou ik graag Machu Picchu willen bezoeken. Chili werd me tijdens een interview aangeraden door Brooke Saward en na nog wat rondneuzen op Pinterest heb ik dit land ook toegevoegd aan mijn lijstje. Costa Rica heeft volgens mij schitterende natuur en veel mooie nationale parken. Ik zou ook wel Brazilië en Argentinië willen bezoeken, maar die hebben een iets minder hoge prioriteit.

Hoe zou mijn wereldreis eruitzien?

Oceanië en Azië

Nieuw-Zeeland staat heel hoog op mijn lijstje. Volgens mij is ook de natuur hier weer prachtig en het is een ideaal land om met een camper te verkennen. Daarna gaan we down under om met kangoeroes te knuffelen en lekker te backpacken in Australië. Ik heb al zo veel gehoord over Australië en ik ben heel benieuwd hoe ik het daar ga vinden. Of we nou ooit een wereldreis gaan maken of niet, ik zal sowieso ooit naar Nieuw-Zeeland en Australië reizen. Ook ben ik heel benieuwd hoe ze daar leven: hun mindset lijkt een stuk anders te zijn dan die van ons. Dan door naar Azië: love it! Ik heb inmiddels China, Nepal en Vietnam bezocht en ik zou nog graag willen backpacken door India, Filipijnen en Japan. Ook Laos en Cambodja pak ik nog even mee. Daarna gaan we superveel chillen op de Malediven.

Afrika en het Midden-Oosten

In Afrika zou ik heel graag Zuid-Afrika, Namibië en Kenia willen bezoeken. Het lijkt me heel leuk om een keer op safari te gaan om de Big Five te spotten, maar ook om de prachtige natuur te zien. Dat lijkt me een heel bijzondere ervaring! In het Midden-Oosten zou ik graag Dubai, Oman en Jordanië willen bezoeken.

Deze bestemmingen staan op dit moment hoog op mijn lijstje, maar het lijkt me ook heel chill om ter plekke te kijken waar we heen willen. Het lijkt me ook leuk om tijdens de reis op verschillende plekken te werken. Verder zou ik tijdens mijn wereldreis nog steeds mijn blog bijhouden en jullie alles vertellen over de reis én nog steeds toffe boeken willen lezen. Voorlopig blijft het bij dromen, maar hoe tof zou het zijn als ik echt een wereldreis zou kunnen maken? Ik houd jullie sowieso op de hoogte 😉 Katja vertelt op haar blog hoe haar wereldreis er uit zou zien en Brooke vertelt je in haar boek World of Wanderlust de meest handige reistips!

Hoe zou jouw wereldreis eruitzien? 🙂

Hoe zou mijn wereldreis eruitzien?

Volg je mij al op FacebookBloglovin’, Instagram en Twitter?

3 Reacties

  1. 29 juni 2017 / 20:35

    Haha als dat toch eens zou kunnen! Al het geld en alle tijd van de wereld hebben! Al zou ik eerder verschillende keren gaan in plaats van bijvoorbeeld een half jaar weg willen zijn.

  2. 2 juli 2017 / 14:54

    Leuk artikel! Een wereldreis maken is voor mij echt een hele grote droom, mijn grootste zelfs denk ik. Toevallig wilde ik daar ook net een artikel over schrijven. Mijn wereldreis zou, als ik geen beperkingen qua geld en tijd zou hebben, gaan naar de USA. Daar huur ik een camper en rijd ik in 90 dagen van LA naar de Canadese grens, waar ik misschien ook nog even de grens oversteek. Daarna ga ik richting Midden en Zuid Amerika, waar ik een bezoek breng aan Mexico, Peru, Bolivia en Ecuador. Het liefste zou ik Nicaragua en Cuba ook nog meepakken. Daarna vlieg ik richting Hawaii, Nieuw-Zeeland en Frans Polynesië. Heb ik dat gezien wil ik reizen door Zuid-Oost Azië, waar ik sowieso een bezoekje breng aan Thailand, Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar, Indonesië en de Filipijnen. Ten slotte vlieg ik of door richting Nepal, India, Sri Lanka en de Malediven, of ik reis richting Afrika waar ik een roadtrip maak door Zuidelijk Afrika. Zo te horen wordt het dan echt een meerjaren plan :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.