Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens 21 Reacties


Afgelopen weekend ging ik samen met mijn vriend naar Kopenhagen. Ik heb dit jaar geen zomervakantie, ik ga stage lopen in de zomer, dus ik wilde er graag even tussenuit om ook een beetje een vakantiegevoel te hebben. Zo besloten we om drie dagen te gaan citytrippen en deze keer was Kopenhagen aan de beurt. Vandaag laat ik jullie zien wat we op de eerste dag hebben gedaan!

Nyhavn

We landden rond 08:30 uur op het vliegveld van Kopenhagen en we besloten om maar meteen de binnenstad in te gaan om te ontbijten en de stad alvast een beetje te verkennen. Ik wilde graag naar de haven met de gekleurde huisjes die je op alle foto’s ziet als je iets opzoekt over Kopenhagen. Aangezien het nog vroeg in de ochtend was, was het nog lekker rustig en konden we op ons gemakje van het uitzicht genieten. Na een aantal fotosessies zijn we op een terrasje gaan zitten om te gaan ontbijten. Dit was voor mij echt een geluksmomentje: op maar ruim een uur vliegen genoot ik van een cappuccino en croissantje, het zonnetje, het mooie uitzicht op de haven en het gezelschap van mijn lieve vriend. Zo fijn dat we de kans hebben om te reizen en dat ik al meerdere geweldige bestemmingen af heb mogen strepen. We hebben hier nog een tijdje gezeten en de plattegrond erbij gepakt om te kijken wat we vandaag zouden gaan doen. Na het ontbijtje (twee croissants, cappuccino en ice tea) moesten we trouwens € 17,- afrekenen, haha. Gelukkig hadden we ons er op ingesteld dat Kopenhagen een prijzig tripje zal worden.

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

De binnenstad

Na het ontbijt zijn we wat door de stad gaan lopen. We liepen van Nyhavn naar Tivoli en ondertussen liepen we door de winkelstraten en namen we de stad in ons op. We bezochten het stadhuis van Kopenhagen, we zagen verschillende kerken en we liepen natuurlijk even binnen bij de Lego winkel. Rond lunchtijd aten we bij Hot Buns (niet echt een aanrader), waar mijn vriend een beef burger at en ik de veggie burger van spinazie.

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

Tivoli Gardens

We konden vanaf 14:00 uur inchecken, dus we besloten tegen die tijd om richting het hotel te gaan om ons op te frissen en onze handbagage op de kamer te zetten. We deden ook even een powernapje, want we waren die ochtend om 03:30 uur opgestaan. In de namiddag besloten we richting de Tivoli Gardens te gaan. Dit is een pretpark in het centrum van Kopenhagen dat je een beetje kan vergelijken met de Efteling. Een vrolijk en kleurrijk park waar je echt van alles hebt: achtbanen, theater en rustgevende tuinen. We hebben een paar rondjes door het park gelopen en af en toe op een bankje gezeten om mensen te kijken en van de omgeving te genieten. Ze hebben erg veel eetgelegenheden en voor ieder wat wils. We zijn zelf niet in een attractie geweest, die zijn meer bedoeld voor kinderen, maar het is wel leuk en gezellig om door dit park te lopen!

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

We sloten de avond af in de Tivoli Gardens met pantomime theater, Na het theater zijn we weer richting het hotel gegaan om te chillen en nog even te lezen. Ik las die avond ongeveer de helft vanΒ Alles wat je lief is van Nicola Yoon, de recensie lees je hier binnenkort terug! Tijd om te gaan slapen en ons voor te bereiden op de tweede dag in Kopenhagen!

Ben jij weleens in Kopenhagen geweest? πŸ™‚

Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens

Volg je mij al op Facebook,Β Bloglovin’, Instagram en Twitter?


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 gedachten over “Kopenhagen dag 1: Nyhavn en Tivoli Gardens