Tijd voor thee: Even bijkletsen over zomerstage, studie en nieuw baantje

Vandaag praat ik jullie even bij over de afgelopen tijd en over de komende periode! Pak er ondertussen lekker een kopje thee bij ♥ Zelf zit ik te typen met een kopje groene thee citroen, lekker standaard haha. Lees je mee?

Zomerstage

Wow, time flies! Ik heb de afgelopen negen weken stage gelopen bij de redactie van het meidentijdschrift GIRLZ. Ik hoefde voor mijn studie geen stage te lopen, maar ik wilde zelf graag meer ervaring opdoen en mijn cv uitbreiden. Mijn stageperiode is voorbij gevlogen en ik heb gisteren alweer afscheid moeten nemen. Binnenkort schrijf ik nog een apart artikel over wat ik allemaal heb geleerd. Ik heb er wel spijt van dat ik mezelf geen weekje vakantie heb gegund, want ik ben gelijk na mijn tentamens stage gaan lopen en komende maandag beginnen mijn colleges alweer. Maar goed, dat is ook weer een leermoment. Ik heb in ieder geval een toffe tijd gehad bij GIRLZ en ik kijk er positief op terug! Ik heb in 9 weken 294 artikelen geschreven voor de website en 15 items voor het tijdschrift. Online is altijd al mijn ding geweest, maar ik kan ook niet wachten totdat ik mijn stukken terug ga zien in het tijdschrift. Verder heb ik ook leuke interviews mogen doen en heb ik echt een kijkje achter de schermen gekregen bij de werkwijze van een magazine.

Studie

Maandag zit ik alweer in de collegezaal! Het komende blok ga ik twee vakken volgen en ik beslis komende week welke vakken dit precies gaan zijn. Ik moet nog een ‘research skills’ vak volgen en dit wordt Academic Writing. Verder twijfel ik tussen de keuzevakken Social Media at Work en Webcare. Ik ga even kijken hoe de eerste colleges zijn en dan ga ik een definitieve keuze maken. Ik heb colleges van maandag tot en met woensdag, dus dat is wel heel fijn! Ik hoop dat de vakken me gaan bevallen en dat ik er veel van leer. Verder ga ik komend halfjaar ook beginnen aan mijn thesis en dat vind ik erg spannend. In juni moesten we een top vijf doorgeven met onze voorkeur voor een thesis onderwerp en ik kan jullie vertellen dat ik mijn eerste keus heb gekregen! Heel erg leuk, ik ga namelijk mijn thesis schrijven rondom het onderwerp ‘pickup lines and initial interaction on Tinder’. Komende week heb ik mijn eerste meeting over mijn thesis, dus dan weet ik ook wat beter hoe ik invulling ga geven aan mijn scriptie. Het wordt in ieder geval een drukke periode, maar hopelijk ook een leuke periode!

Nieuw (bij)baantje

Yay, goed nieuws! Voordat ik begon met mijn stage had ik een bijbaantje bij Julia’s. Dat vond ik heel erg leuk en ik heb altijd een bijbaantje gehad naast mijn studie. Ik ben met dit bijbaantje gestopt omdat ik dus fulltime stage ging lopen in de zomer. Ik moet nu nog ongeveer een halfjaar studeren, dus ik wilde er wel weer graag iets naast doen om geld te verdienen (en sparen voor mooie reisjes!). Ik zag een vacature voorbij komen als eindredacteur bij contentmarketingbureau Zandbeek en daar heb ik op gesolliciteerd. Ik moest een proefopdracht maken en daarna kreeg ik te horen dat ik ben aangenomen! Vanaf 1 september begin ik met dit nieuwe baantje. Concreet betekent het dat ik verantwoordelijk ben voor de eindredactie van verschillende documenten, bijvoorbeeld offertes. Ik ga dus teksten controleren op typo’s, taal- en spelfouten. Ik ben blij dat ik nu een baantje heb dat beter aansluit op mijn studie en dat ook goed op mijn cv staat. Hopelijk gaat het me bevallen!

Wat hebben jullie de afgelopen tijd gedaan? 🙂

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

11 Reacties

 1. 26 augustus 2017 / 11:21

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En heel veel succes met het nieuwe studiejaar. 🙂

 2. 26 augustus 2017 / 17:59

  Wat leuk dat je zo’n leuke periode bij Girlz hebt gehad! Succes met je studie! <3

 3. 26 augustus 2017 / 19:49

  Oooh wat een leuk thesisonderwerp! Hopelijk gaat het daar allemaal goed mee! Ik heb ook Academic Writing gehad en dat vak vond ik verschrikkelijk haha, echt zo’n vak waar ik me doorheen moest worstelen. Maar verrassend genoeg sloot ik het wel met een heel mooi cijfer af, dus dat was wel weer fijn haha

 4. 27 augustus 2017 / 09:36

  Wat een leuk baantje! Gefeliciteerd!

 5. 27 augustus 2017 / 14:26

  Wat een leuk stuk! Supertof zeg, dat je bij Girlz! stage hebt gelopen: ik heb daar nog een abonnement op gehad haha. En je studie en bijbaantje klinken ook erg leuk!

 6. 29 augustus 2017 / 22:23

  Wat fijn dat je het zo leuk hebt gehad bij je stage! Heel veel succes aankomend collegejaar!

 7. 2 september 2017 / 17:48

  Je thesis onderwerp klinkt echt cool 😀 en zo’n extra stage staat altijd super goed op je cv! Veel succes met het nieuwe collegejaar én je studiegerelateerde baan 🙂

 8. Pingback: Thesis talk #1 -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.