Thesis talk over Tinder #1

Hoi lieve lezers! Ik ben dit semester begonnen aan het laatste halfjaar van mijn masterstudie. Ik volg nog twee vakken (Academic Writing en Social Media at Work) maar daarnaast ben ik ook gestart met mijn thesis. Ik vertelde jullie laatst al over mijn onderwerp en het leek me leuk om jullie een beetje op de hoogte te houden over het schrijven van mijn thesis. Ik heb geen idee of iemand het interessant vindt, maar het is voor mij wel fijn om even mijn hart te luchten, haha. Lees je mee? 🙂

Masterthesis

Hoe gaat dat nou precies in zijn werk, een masterthesis schrijven? Tijdens mijn vorige opleiding (Functiegerichte Bachelor Toerisme en Recreatie) schreef ik een scriptie voor een bedrijf. Hierbij moest je onderzoek doen en een aanbeveling doen voor een bedrijf. De thesis die ik nu schrijf is niet voor een bedrijf, maar gaat over een specifiek onderwerp waar je literatuuronderzoek naar doet en bijdraagt aan wetenschappelijke literatuur. We kregen een lijst met meer dan 80 onderwerpen waar je uit kon kiezen. Je sluit je aan bij een docent die al ervaring heeft met het onderwerp en die jou begeleidt tijdens het proces. Mijn top vijf zag er zo uit:
1. Pickup lines and initial interaction on Tinder
2. Online Personal Branding
3. The effect of Facebook use on users’ social capital
4. The Power of Photographs in EWoM
5. Online Crisis Communication

Eind augustus kreeg ik te horen dat ik mijn eerste keus heb gekregen. Yay! Ik moet wel zeggen dat ik twijfelde tussen mijn eerste en tweede keuze, want ik vind online personal branding ook ontzettend interessant. Ik ben in ieder geval blij dat ik mijn eerste keuze heb gekregen, dat scheelt al een hoop dan dat je een onderwerp hebt waar je niet helemaal achterstaat.

Tinder

Hoewel ik zelf al meer dan vijf jaar een relatie heb (toen bestond Tinder nog niet eens!), vind ik het heel interessant hoe mensen elkaar online ontmoeten, hoe gesprekken ontstaan en vorderen en wat er toe leidt dat mensen uiteindelijk op date gaan. Ik vond het nog best moeilijk om te bedenken wat ik precies wil onderzoeken: openingszinnen, gespreksonderwerpen of het moment dat mensen van online naar offline gaan (dus op date gaan)? Ik heb uiteindelijk gekozen voor succesvolle gespreksonderwerpen op Tinder en misschien dat ik daar nog een stuk in betrek over het afspreken van een date. Ik ben nu nog redelijk zoekende met theorieën en literatuur, maar ik heb voor mezelf al meer helder welke kant ik op wil gaan dan een paar weken geleden. Ik heb aanstaande zondag weer een deadline en op dinsdag een meeting, dus hopelijk vindt mijn begeleider ook dat ik de goede kant op ga. Laten we hopen van wel, voordat ik meer mental breakdowns in het onderstaande lijstje toe moet gaan voegen! Het schrijven van een thesis bezorgt me nu al veel stress, maar dat kan er ook mee te maken hebben dat ik geen vakantie heb genomen (ik ging deze zomer fulltime stage lopen bij GIRLZ en heb mezelf geen enkele dag vrij gegund), ik volg nog twee andere vakken en ik heb een nieuw baantje. Het is dus allemaal wel heel veel op dit moment, maar hopelijk komt daar eind oktober wat meer verandering in. Als het goed is sluit ik dan de twee vakken af en hoef ik me alleen nog te focussen op mijn thesis. Wish me luck!

Mijn thesis in cijfers

Aantal mental breakdowns: 1
Aantal thesis meetings: 2
Aantal pagina’s: 9
Aantal references: 13
Vorderingen: Introduction, een deel theoretical framework, een deel method

Waar heb jij je scriptie of thesis over geschreven? 🙂

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

9 Reacties

 1. 21 september 2017 / 15:29

  Heel veel succes! het klinkt in ieder geval goed en hopelijk kan je binnenkort even wat rust pakken! 🙂

 2. Vienna
  21 september 2017 / 15:39

  Jaaaaa heeeel erg leuk om te lezen Snooks! Ik ben super benieuwd hoe het proces allemaal gaat, maar dit belooft al veel goeds. Heel erg veel succes met het schrijven van je thesis. Liefs!

 3. Fleurine
  21 september 2017 / 18:10

  Aawh wat een tof onderwerp! Ben benieuwd en vind dit soort updates juist heel leuk. Als je iemand nodig hebt voor interviews kan je mij altijd vragen, heb mijn vriend daar ook door leren kennen.

 4. Ajita
  26 september 2017 / 11:49

  Hoi Anouk, heel veel succes! En wat Fleurine zegt, ik vind het ook leuk om dit soort updates te lezen 😉 Liefs, Ajita

 5. 17 december 2017 / 15:40

  Superleuk dat je hier je thesis over schrijft! Ik heb niets met Tinder, maar vind het wel een tof onderwerp haha. Ik ben nu zelf bezig met een pre-scriptieonderzoek naar het schoolsucces van leerlingen die een periode afstandsonderwijs hebben gevolgd en vervolgens terugkeren naar het Nederlandse onderwijs. Ik ben ongeveer even ver als jij in dit artikel (inleiding, introductie en nu bezig met het theoretisch kader) en vind het heel interessant en leuk om te doen maar inderdaad ook wel echt mental breakdown-materiaal, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.