Thesis talk over Tinder #2: go/no go moment en data verzamelen

Je thesis schrijven over Tinder: is dat net zo leuk als het lijkt? Vandaag geef ik jullie weer een update over hoe het gaat met mijn thesis. Bij mijn vorige update was ik eigenlijk nog maar net op weg, nu ben ik alweer een heel stuk verder in het proces. Lees je gezellig mee?

Go/no go moment

In de maandupdate van oktober schreef ik dat ik jullie een update zou geven over mijn thesis. Na mijn tentamens en mijn citytrip naar Praag ben ik keihard aan de slag gegaan om aan mijn thesis te sleutelen. Je moest namelijk je thesis opsturen naar je tweede lezer en die zou dan beoordelen of je thesis goed genoeg is om verder te gaan met je onderzoek. Op 1 november (inmiddels al meer dan twee weken geleden dus, wow!) stuurde ik mijn document op naar de tweede lezer en ik kreeg binnen een uur al een reactie. Mijn tweede lezer vond dat ik een mooi plan had liggen, had nog wel wat verbeterpunten over de inhoud, en wenste me tot slot veel succes met het onderzoek. Een positief bericht dus, wat betekent dat ik door mag gaan met mijn onderzoek! Superfijn 🙂 Verder ben ik afgelopen tijd druk bezig geweest met het voorbereiden van het experiment en de aanvraag bij de Proefpersonenpool op de universiteit.

Data verzamelen

Samen met een andere student moeten we in totaal 100 mensen vinden die minimaal 10 gesprekken willen delen. Dat is nog best wel een klus. Het is de bedoeling dat mensen 10 Tinder gesprekken delen (door middel van screenshots of een videoschermopname) en daarna een korte vragenlijst invullen over de chats. Wij gaan de gesprekken dan coderen en analyseren. We hebben dus een aanvraag gedaan bij de Proefpersonenpool, waarbij studenten zich in kunnen schrijven om mee te helpen aan ons onderzoek. Zij krijgen daar dan een soort punten voor. Helaas was er wat gedoe met de ethische commissie, waardoor het allemaal wat langer duurt dan normaal. We zijn nu begonnen met het verzamelen van data in ons eigen netwerk, maar dat valt niet echt mee. Veel mensen hebben geen Tinder (meer), of ze hebben niet genoeg chats, of ze vinden het te persoonlijk om te delen, ook al is het anoniem (wat ik ook wel begrijp!). Vanaf morgen gaan we ook mensen aanspreken op de universiteit met een grote mand Milka chocolade repen, dus hopelijk gaat dat een beetje werken. Ik hoop in ieder geval dat we snel veel participanten hebben en kunnen beginnen met het analyseren van de data. Duim je met me mee?

Mocht je dit lezen en denken: ik wil best anoniem 10 van mijn Tinder gesprekken delen en daarmee bijdragen aan de wetenschap, let me know! Jouw gesprekken worden gekoppeld aan een nummer en niet aan jouw naam, plus de gesprekken worden niet naar buiten gedeeld, dus het is volledig anoniem.

Mijn thesis in cijfers

Aantal mental breakdowns: 1 (yes, er is er geen bij gekomen!)
Aantal thesis meetings: 4 (+ contact via mail)
Aantal pagina’s: 19
Aantal references: 20
Vorderingen: Introduction, theoretical framework, method
Aantal participanten: 2/100

Waar heb jij je scriptie of thesis over geschreven? ?

Thesis talk over Tinder #2: go/no go moment en data verzamelen

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

6 Reacties

  1. Anny
    19 november 2017 / 11:34

    Succes meisje!! Helaas heb ik geen Tinder ?

  2. 21 november 2017 / 11:53

    Pfoe, 100 proefpersonen is echt veel zeg! Ik moest er voor mijn thesis een stuk of 60 en dat was alleen voor een online vragenlijst, en dat was al een hele klus haha. Je onderzoek klinkt wel heel tof dus heel veel succes met de rest van je thesis! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.