Boekrecensie: Esther Walraven – Daan & Nadia

Daan heeft een hersentumor en dit zet zijn sportieve en onbezorgde leven volledig op zijn kop. In het ziekenhuis ontmoet hij Nadia, die in alles het tegenovergestelde is van Daan. Nadia ziet het leven niet meer zitten, heeft een slechte band met haar ouders en snijdt zichzelf. Daan en Nadia leren elkaar steeds beter kennen en ontwikkelen een bijzondere vriendschap.

Eerlijk gezegd had ik geen hoge verwachtingen van Daan & Nadia. Het boek doet denken aan soortgelijke verhalen als De weeffout in onze sterren en Zac & Mia. Toch duurde het niet lang voordat het verhaal zich in mijn greep had. Door de korte hoofdstukken en het makkelijke taalgebruik vlieg je zo door de bladzijdes heen. Het is wat kinderlijk geschreven en de dialogen zijn voor mijn gevoel niet altijd helemaal realistisch, maar Daan en Nadia veroveren allebei een plekje in je hart. Je leest het verhaal telkens vanuit Daan of vanuit Nadia en de schrijfster heeft een mooi detail aangebracht met de kleuren van de pagina’s. Ik vind de relatie tussen deze twee jonge personages heel mooi beschreven, maar er had van mij nog wat meer diepgang in gemogen om het verhaal realistischer te maken. Daan en Nadia vinden steun aan elkaar in een moeilijke periode en daar kan je zeker een aantal mooie levenslessen uit halen. Aan het einde van het boek had ik een brok in mijn keel en dat gebeurt me niet zo vaak.

Daan & Nadia is een mooi young adult verhaal dat zeker indruk op mij heeft gemaakt. Het verhaal is voorspelbaar en wat kinderlijk geschreven, maar ik vind de boodschap van het boek erg mooi. Het boek leest makkelijk weg en je vliegt er zo doorheen. Zeker een aanrader als je van young adult boeken zoals De weeffout in onze sterren en Zac & Mia houdt!

Beoordeling: ★★★☆☆

Boekrecensie: Esther Walraven - Daan & Nadia

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

1 Reactie

  1. 16 november 2017 / 14:09

    Ik ben het helemaal met je eens: vond het een mooi verhaal, maar een beetje te kinderlijk en simpel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.