Vriendinnenweekend in Volendam

Afgelopen weekend was het weer zover: het jaarlijkse vriendinnenweekend! Ik zat dit jaar samen met twee andere vriendinnen in de organisatie en samen bepaalden we waar we heen gingen en wat we gingen doen. Kijk je mee naar ons gezellige weekend? 🙂

Vrijdag

We reden rond 18:00 uur weg uit het mooie Brabant en we stopten onderweg even bij de McDonald’s voor een eetpauze. Het was voor de andere helft van de groep nog een verrassing waar we heen zouden gaan en dat is altijd erg leuk! Een paar weken van tevoren wordt er al gevist naar hints en rond 21:00 uur kwamen we dan eindelijk aan in Volendam. We hadden een huisje geboekt bij het Marinapark in Volendam, dat er ontzettend schattig en sfeervol uitzag. In de uitnodiging hadden we gezet dat iedereen een pyjama mee moest nemen, dus toen we eenmaal geacclimatiseerd waren en onze mooiste pyjama’s aangetrokken hadden, was het tijd om te chillen in ons huisje. We hadden verschillende spelletjes voorbereid en we begonnen met een gepersonaliseerd ‘mens erger je niet’ drankspel dat een van de andere organisatieleden zelf in elkaar had geknutseld. Toen we het een beetje beu waren, begonnen we met het volgende spel, gebaseerd op de dilemma’s van ‘Dilemma op Dinsdag’. We hadden er ook een aantal persoonlijke dilemma’s in verwerkt die over ons of over de vriendinnen gingen, dus dat was erg grappig! Als je bij het groepje zat dat voor het dilemma had gekozen met de minste kiezers, moest je een shotje nemen. Het werd inmiddels steeds later en een aantal meiden gingen naar bed, terwijl we met de rest nog een aantal kaartjes van het spel Black Stories deden. Daarna was het ook voor ons tijd om te gaan slapen!

Vriendinnenweekend in Volendam

Zaterdag

Na het opstaan en douchen hadden we de tafel gezellig gedekt en gingen we lekker gezamenlijk ontbijten. De rest van de vriendinnen had nog steeds geen idee wat de invulling van de rest van het weekend was, maar ik denk dat ze onze eerste activiteit wel hadden kunnen raden, haha.

★ Foto in klederdracht: een foto in Volendamse kleding kon natuurlijk niet ontbreken! Voor ons was een groep van 60 Chinezen aan de beurt, dus het was al een hele beleving om dat te zien. We kregen ondertussen onze klederdracht aan en daarna werden we neergezet voor de foto. We vinden het allemaal een heel leuke foto geworden haha, we kijken ook allemaal zo blij! Het duurde een halfuur voordat de foto klaar was, dus toen zijn we even wat winkeltjes gaan bekijken en warme chocolademelk drinken met gebak. Yum! Daarna haalden we de foto’s op en gingen we naar onze volgende activiteit.

Vriendinnenweekend in Volendam

★ Klompen schilderen: we waren van tevoren bang dat niet iedereen deze activiteit leuk zou vinden, klompen schilderen klinkt namelijk best een beetje suf. Gelukkig vond iedereen het leuk en gingen alle meiden serieus en geconcentreerd aan de slag. Het was af en toe nog best lastig om iets moois uit te kiezen voor op de klompen en ik was niet de enige die helemaal onder de verf zat, maar we hebben een lekker ontspannen en gezellige middag gehad! En hoe leuk zijn alle klompjes geworden?

Vriendinnenweekend in Volendam

★ Uit eten: zaterdagavond gingen we uit eten bij restaurant de Pieterman. Hier hadden we een menu waarbij we onbeperkt gerechtjes konden bestellen en dat was erg lekker! Ik eet zelf sinds een paar maanden vegetarisch maar voor mij waren er ook genoeg gerechtjes om te eten. Vooral de gegratineerde champignons vielen in de smaak, zo lekker! We hebben hier gezellig zitten eten en ondanks de drukte was onze bediening helemaal top. Echt een aanrader als je een gezellig restaurant in Volendam zoekt!

★ Op stap: na het eten gingen we gelijk de kroeg in, omdat we wisten dat de kroegen om 02:00 uur zouden sluiten. We belandden bij ’t Gat van Nederland, dit is het feestcafé van Volendam. Het was beneden ontzettend warm en druk, waardoor we besloten om even boven te gaan kijken en hier zijn we de hele avond gebleven. We hebben een heel gezellige avond gehad, we hebben lekker veel gedronken en gedanst en met sluitingstijd werden we de kroeg uitgeveegd. Daarna hebben we thuis nog lekker eieren gebakken (en chips en koeken gegeten), lekker gekletst, een paar Black Stories gedaan en vooral veel gelachen.

Vriendinnenweekend in Volendam

Zondag

Goodmorning! Ik stond als eerste op om te douchen en daarna wandelde ik naar de bakker om verse broodjes te halen voor de meiden. Ik genoot van deze korte wandeling: het zonnetje scheen en ik had een geweldig uitzicht op de gezellige bootjes in het Marinapark. Genieten! We hebben weer lekker met z’n allen ontbeten en daarna reden we weer terug naar Brabant.

★ High chocolate: tijd voor onze eerste stop! Als variatie op de high tea gingen we dit keer voor een high chocolate bij Chocolate Company Cafe Breda. We begonnen met een kop chocolademelk en daarna kregen we een heleboel lekkers op tafel: bonbons, wraps met ei of zalm, cheesecake, brownie, toast met pistache- of chocoladespread en een chocoladefondue met marshmallows, koekjes en fruit. Erg lekker!

★ Alice in Wonderland escape room: met onze vriendinnengroep doen we regelmatig een escape room en het is een soort traditie geworden om dit ook te doen tijdens het jaarlijkse vriendinnenweekend. We zijn altijd erg fanatiek maar het lukt ons niet altijd om te ontsnappen. We hadden een escape room gevonden in Alice in Wonderland thema die ook nog eens glow in the dark was, dus we hoefden niet lang te twijfelen om deze escape room te reserveren. Het was een toffe kamer en ondanks dat ik zelf niet veel heb bijgedragen aan de puzzels en me vrij nutteloos voelde, was het wel heel erg gezellig om dit weer samen te doen. We waren binnen 49:06 minuten de kamer uit, volgens mij is dat ons record!

Als afsluiting hadden we voor iedereen een goodiebag gemaakt. Dat was misschien wel een van de leukste dingen om te maken, haha. We waren tijdens de organisatie samen naar de stad gegaan om leuke dingetjes te kopen en we hadden voor iedereen een mini goodiebag gemaakt met een sleutelhanger met een klompje eraan, een onderzetter, een servetje, stroopwafels en drop en de foto in klederdracht. Cute!

Toen was het weer voorbij…

Wat ging het weekend snel voorbij! We hebben ontzettend veel gedaan maar we hebben ook lekker kunnen chillen en bijkomen. De sfeer onderling was heel fijn en ik heb het enorm naar mijn zin gehad. We hebben vooral veel gelachen en het voelde aan als een mini vakantie. Dit weekendje kwam voor mij precies op het juiste moment, want ik heb de laatste tijd heel veel last van stress. Ik heb afgelopen weekend amper aan mijn studie gedacht en dat was zo fijn! Nu kan ik er weer met frisse zin tegenaan. Volgend jaar zit ik niet in de organisatie van het weekendje, dus dan wordt het ook voor mij een verrassing waar we naartoe gaan. Ik heb er in ieder geval nu al zin in!

Ben jij weleens in Volendam geweest? 🙂

Vriendinnenweekend in Volendam

4 Reacties

  1. Aesa
    12 oktober 2017 / 22:09

    Jaaaa, hier zat ik al op te wachten! Een uitgebreid verslag van jullie vriendinnenweekend! Te leuk! En wat een fantastische (en lekkere hollandse) groepsfoto.

    Ik vond het super leuk om te lezen wat jullie allemaal hebben ondernomen in Volendam. Ik ben ook super blij om te horen dat dit weekend je goed heeft gedaan mop! Heel fijn, heb je ook meer dan verdiend! Dikke X

  2. 16 oktober 2017 / 13:19

    Je weekend klinkt zo fijn! Heerlijk dat je zo genoten hebt! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.