Boekrecensie: Eric Lindstrom – Wat jij niet ziet

Parker is blind en heeft haar moeder verloren bij een auto-ongeluk. Net voor haar zestiende verjaardag verliest ze ook haar vader. Ze woont nu samen met de familie van haar tante, wat voor beide partijen heel erg wennen is. Het nieuwe schooljaar is begonnen en ook daar moet Parker haar weg weten te vinden. Haar ex-vriendje Scott zit bij haar op school en ze moet onder ogen komen waarom het uit is gegaan. Parker heeft vanwege haar visuele handicap een aantal regels opgesteld voor de mensen om haar heen, maar uiteindelijk merkt ze dat het leven niet altijd volgens regels te leven is.

Eric Lindstrom beschrijft het leven van Parker ondanks haar blindheid heel beeldend en realistisch. Je kruipt al snel in Parkers hoofd en het is interessant om vanuit haar perspectief te lezen. Parker is wijs, heeft veel meegemaakt en beschikt over mensenkennis. De manier waarop ze met haar leeftijdsgenoten praat is realistisch geschreven en dat zorgt ervoor dat het boek gemakkelijk weg leest. Toch moet ik er wel bij zeggen dat er weinig vaart in het verhaal zit, het kabbelt maar een beetje voort. Ik moest mezelf er echt toe zetten om Wat jij niet ziet op te pakken. Het boek draait om de levenslessen die Parker leert over zichzelf en over haar omgeving, maar er zitten niet echt spannende scenes of plottwists in.

Daarnaast merk je ook dat Parker ook maar een gewoon tienermeisje is en zich ook druk maakt om school, vriendschappen en relaties. Ze maakt een grote verandering door in dit boek en ik vind dat Eric Lindstrom echt een ijzersterk personage heeft neergezet. Het boek geeft je een kijkje in het leven van iemand die blind is en daardoor ligt de focus op andere aspecten van het leven. Toch vind ik dat de schrijver veel kansen heeft laten liggen die het boek nóg beter hadden kunnen maken.Wat jij niet ziet is een mooi boek over een blind meisje dat zichzelf beter leert kennen, maar het verhaal zal me verder niet lang bijblijven.

Beoordeling: ★★★☆☆

Boekrecensie: Eric Lindstrom - Wat jij niet ziet

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.