Thesis talk over Tinder #3: data coderen en analyseren

Worden jullie het al beu dat ik alleen nog maar over mijn thesis kan praten? Moet je nagaan hoe ik me voel, haha. Nee hoor, ik houd het nog wel vol 🙂 Het coderen van de data zit er inmiddels op en nu ben ik bezig met het analyseren. Vind je het gezellig om mee te lezen?

Data coderen

55 participanten en 448 Tinder gesprekken: wat was het heftig om alle gesprekken te verzamelen en daarna te coderen! Ik ben opgelucht dat dat deel er in ieder geval op zit. Ik heb bij ieder Tinder gesprek gekeken naar de hoeveelheid reciprocity (hoe de openheid van de een leidt tot de openheid van de ander), similarity (dus gelijkenissen tussen de Tinder gebruikers), length (het aantal beurtwisselingen in een gesprek, die varieerden van 0 tot en met 795!), breadth (het aantal gespreksonderwerpen) en de intimacy of topics (hier keek ik per gesprek in welke intimiteitsfase de gespreksonderwerpen zich bevonden). Het heeft veel tijd gekost om alle gesprekken te coderen en ik heb mezelf meerdere keren vervloekt dat ik het mezelf zo moeilijk heb gemaakt. Ik heb thuis als een kluizenaartje achter mijn laptop gezeten om alles te coderen. Het was wel enigszins leuk om de gesprekken te lezen en ik ben nog steeds blij dat ik dit onderwerp heb gekozen. Het blijft interessant om te zien hoe mensen elkaar leren kennen, hoe ze indruk op elkaar proberen te maken en hoe de gesprekken doodlopen of tot een succesvol einde leiden. Toch hoef ik de komende tijd even geen Tinder gesprekken meer te zien, haha. Een leuk weetje trouwens: van de 55 participanten is er 31 keer nummers uitgewisseld en is het gesprek verdergegaan via WhatsApp, er waren 17 dates, er werd 11 keer gekust, er was 9 keer seks en er kwamen 6 relaties uit.

Data analyseren

Ik heb vier hypotheses die ik ga testen met een logistic regression test in SPSS. Tijdens de premaster heb ik Statistics gehad (waarbij ik tot mijn eigen verbazing een 7.4 haalde voor het tentamen!), maar daar hebben we alleen multiple en linear regression behandeld. Aan de ene kant vind ik statistiek ingewikkeld, maar aan de andere kant vind ik het ook leuk. Nu ben ik bezig met de analyses en met het interpreteren en uitschrijven van de resultaten. Hopelijk ben ik daar snel klaar mee en dan ga ik mijn introductie, theoretisch kader en methode nog even kritisch doorlezen en aanpassen. Daarna ga ik aan de slag met mijn discussie. De deadline komt steeds dichterbij en ik heb er vertrouwen in dat ik het ga halen, maar er moet nog wel het een en ander gedaan worden. Er is dan ook een grote kans dat ik tijdens de feestdagen weer ergens in een hoekje zit met mijn laptop in mijn Harry Potter trui… maar het is voor een goed doel! Het einde is bijna in zicht, nog even volhouden en dan heb ik hopelijk mijn masterdiploma!

Mijn thesis in cijfers

Aantal mental breakdowns: 2
Aantal thesis meetings: 7 (+ contact via mail)
Aantal pagina’s: 22
Aantal references: 23
Vorderingen: Introduction, theoretical framework, method, bezig met results
Aantal participanten: 55

Heb jij weleens een scriptie of thesis geschreven? 🙂

Thesis talk over Tinder #3: data coderen en analyseren

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

5 Reacties

 1. 19 december 2017 / 21:25

  Nee nog nooit een thesis geschreven, maar als ik dit zo lees ga ik daar denk ik ook maar niet aan beginnen haha

 2. Anny
  19 december 2017 / 21:25

  Nog ff volhouden ?

 3. 28 december 2017 / 20:44

  Ik vind het zo leuk om dit te lezen! Ik heb zelf nooit Tinder gebruikt en ik zal in de toekomst waarschijnlijk geen thesis schrijven, maar toch vind ik het een onwijs interessant stuk die je aan het schrijven bent. Ik ben benieuwd naar je eindstuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.