Boekrecensie: Emily Trunko – Aan mijn lieve

Aan mijn lieve is een verzamelboek van niet verstuurde brieven. Emily Trunko startte dit initatief naar aanleiding van haar persoonlijke brieven die ze nooit wilde versturen. Ze startte Dear My Blank, een pagina waar mensen hun niet verstuurde brieven naartoe konden sturen, en zo bundelde ze een heleboel prachtige brieven.

Het boek is opgedeeld in categorieën zoals vriendschap, bedrog, onbeantwoorde liefde en verlies. Iedere brief is op een bijpassende manier vormgegeven en daardoor is het al een feestje om door dit boek heen te bladeren. Ik heb een tijdje getwijfeld of ik dit boek wilde kopen, omdat ik dacht dat het zonde van mijn geld zou zijn. Mijn verwachting was dat er maar weinig brieven in stonden en dat het niet zoveel indruk op me zou maken. Dat had ik mis. Ik heb echt genoten van dit boek. De brieven zijn heel persoonlijk, waardoor de emoties echt bij me binnenkwamen. Bij iedere brief maak je je een voorstelling van de situatie waar de persoon in zit. Ik vind het ook knap hoe sommige korte brieven zóveel diepte en verdriet bevatten. Soms zat ik echt met een brok in mijn keel te lezen. Er komen veel verschillende situaties aan bod en dat maakt het boek zo divers. Het is fijn dat je wat afwisseling tussen de onderwerpen hebt. Aan mijn lieve is ook een soort wake-up call, om te zeggen wat je te zeggen hebt omdat je er anders spijt van krijgt, en om alles uit het leven te halen wat erin zit. Ik vind Aan mijn lieve echt een prachtboek!

Om je een beetje een indruk te geven van de brieven, hieronder twee van mijn favorieten:

‘V, je zult altijd mijn lievelings wat-als zijn. T’

‘Lieve L. Je had me moeten vertellen dat je kerstmis niet zou halen. Ik heb je cadeautje ingepakt in de kast staan. Elke keer als ik het zie, moet ik huilen. Als je dit kunt lezen van daarboven, weet dan dat ik dat shirt voor je gekocht had dat je zo graag wilde hebben. Liefs, G.’

Beoordeling: ★★★★★

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

4 Reacties

  1. 16 januari 2018 / 11:19

    Ik ben zo benieuwd naar dit boek en al die brieven. Ik heb een beetje hetzelfde als jij, ben er nog niet helemaal uit of het het geld wel waard is!

  2. 17 januari 2018 / 13:10

    Aah, ik heb precies hetzelfde als jou. Ik ben namelijk ook bang dat het zonde van mijn geld zal zijn om dit boek aan te schaffen, maar door jouw recensie ben ik er toch anders naar gaan kijken. Het lijkt mij nu enorm leuk om dit boek te lezen! Ik zet ‘m op mijn wishlist. 🙂

  3. 19 januari 2018 / 18:21

    Ik heb deze in het Engels en ik blader er af en toe doorheen, echt prachtig! Het zijn ook echt van die brieven waar boeken over geschreven worden en waarbij je hele verhalen in je eigen hoofd schrijft. Dat vind ik het mooie ervan: het laat zien wat er bij mensen leeft , bij échte mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.