De leukste plekjes in Tilburg

Weet je nog dat ik ons geweldige verhuiskaartje liet zien? Ik ben dus verhuisd naar Tilburg en het leek me leuk om de leukste plekjes van deze Brabantse stad met jullie te delen. Ben je zelf weleens in Tilburg geweest of van plan om er een keertje naartoe te gaan? Lees dan zeker even verder. Heb je zelf nog leuke plekjes die ik zeker moet ontdekken? Let me know! 🙂

Food

Tilburg heeft veel leuke plekjes om te eten en er komen ook steeds meer plekken bij. Ik heb al heel veel plekjes gezien, heel leuke en bijzondere plekken, maar ook minder succesvolle tentjes. De laatste tijd begint Tilburg steeds hipper te worden en daarom wil ik mijn tips met jullie delen! Eetbar De Wagon springt eruit qua originaliteit. Dit treinstel uit 1930 is omgebouwd tot restaurant, waarbij je werkelijk in een wagon zit te eten. Zo tof! Daar moet ik wel bij zeggen dat de porties klein zijn en de prijs-kwaliteitverhouding daardoor niet helemaal in balans is. Jammer, maar wel een leuke beleving om hier te eten! Eethuis Twintig heeft een geweldig interieur: een industriële stijl, gecombineerd met warme en gezellige kleuren. Heel hipster! De high tea viel hier helaas ontzettend tegen, maar de lunchkaart zag er goed uit. De lekkerste high tea heb je overigens bij Puur Mercure! Ook Buutvrij is heel hip en ziet er tof uit. Het eten is hier ontzettend lekker! Auberge Du Bonheur is fantastisch, mijn vriend nam me hier in het begin van onze relatie mee naartoe op Valentijnsdag. Je kunt hier heel erg lekker eten, maar het is een vrij duur restaurant. Ook Kok Verhoeven serveert geweldig eten, maar is ook iets duurder. Voor de lekkerste cupcakes ooit moet ik je doorverwijzen naar A Cup of Cake in Breda, maar bij Cupcake Addicts in Tilburg kun je ook terecht voor lekkere, zoete cupcakes in de leukste vormen en versieringen. De lekkerste sushi eet je bij Enjoii, al is Asian Boulevard een goede tweede.

Nog een aantal plekjes waar ik ook weleens heb geluncht, gedineerd of geborreld in Tilburg: Rodeo ★ Locals ★ Studio ★ Ibiza Bites ★ Havana ★ De Groene Vlinder ★ Grillig ★ La Cubanita ★ Anvers ★ Happy Italy ★ Bagels & Beans ★ Tuinhuis Culinair ★ ’t Zusje ★ RAW ★ Puur Mercure ★ The Talk ★ Sumo. Zelf wil ik graag nog een keertje naar Eve en Café Berlijn!

Fun

Conceptstore TIEN is een ontzettend hip en leuk winkeltje. Als je in Tilburg bent, moet je hier zeker even binnenlopen voor de leukste kleding, sieraden, accessoires, plantjes en hebbedingetjes. De boekenwinkel Gianotten Mutsaers is ook zeker een bezoekje waard. Ik loop hier bijna altijd even binnen als ik in het centrum ben. Een heel fijne sfeer, een ruim aanbod en een gezellig cafeetje (inclusief boekenbar). Bowlen doe je bij Dolfijn. Dit gebouw is afgebrand in 2016 en is dit jaar weer geopend. Het nieuwe complex is ontzettend mooi en industrieel ingericht. Ook kun je hier lekker steengrillen, glowgolfen en binnenkort openen de escape rooms. Avondje naar de bios? Kies dan voor Euroscoop in plaats van Pathé. Pathé is misschien sfeervoller, maar Euroscoop heeft goedkopere kaartjes, de popcorn is lekkerder, er zit een pauze in de film en parkeren is supergoedkoop.

Kom jij weleens in Tilburg? 🙂

De leukste plekjes in Tilburg

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

1 Reactie

  1. 26 maart 2018 / 09:01

    Leuke tips Anouk! Mijn vriendin woont in Tilburg en we bezoeken altijd wel de boekhandel, maar ik heb nu nog wat leuke plekjes om naartoe te gaan 🙂 De Euroscoop is inderdaad ook heel tof, vind die bioscoop ook leuker dan de Pathé 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.