Boekrecensie: Jelmer de Boer – Thuisblijven is duurder

Honderden euro’s besparen op vliegtickets? Als reisliefhebber klinkt me dat geweldig in de oren. In 2018 heb ik veel gereisd en ik ben niet van plan om daarmee te stoppen. Ik wilde Thuisblijven is duurder al een tijdje lezen dus ik gaf het boek cadeau aan mezelf.

Thuisblijven is duurder legt de wereld rondom de luchtvaartwereld uit. Af en toe saaie stof, maar wel nodig om het grotere geheel te snappen. Jelmer de Boer legt uit hoe luchtvaart, vliegtuigmaatschappijen, luchthavens en vliegtickets werken. Er is niet één geheim om goedkope vliegtickets te scoren, je moet je er in verdiepen om er goed in te worden. Het is vooral een kwestie van veel uitzoeken. Het komt er vooral op neer dat je flexibel moet zijn: geen specifieke voorkeur voor een vertrekdatum of een bestemming. Verder staat Thuisblijven is duurder vol met tips, bijvoorbeeld over hoe je gebruik kunt maken van RSS-feeds en meldingen instellen. Veel tips zul je al kennen, maar wie weet staat er een tip in die nieuw voor je is. Ik vond het vooral leuk om te lezen over tips om first class te vliegen en de informatie over spaarprogramma’s bij vliegtuigmaatschappijen. Je moet trouwens wel houden van de schrijfstijl waar Jelmer de Boer mee schrijft: ik kan er af en toe wel om lachen, maar ik kan me ook voorstellen dat je het irritant vindt.

Thuisblijven is duurder geeft je een kijkje in de wereld van de luchtvaart. Hierdoor ga je de luchtvaart beter begrijpen. Het boek geeft je niet één antwoord op de vraag hoe je zo goedkoop mogelijk kunt vliegen, maar een heleboel handvatten om er zelf handiger in te worden. Het heeft mij persoonlijk niet veel nieuwe tips opgeleverd, maar ik vond het wel interessant om er meer over te leren.

★★★☆☆

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 3 januari 2019 / 13:04

    Ik ben wel heel erg benieuwd geworden naar dit boek, mag ik m een keertje lenen? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.