Mijn 2018 in reizen

Voor mij was 2018 een heel bijzonder en fijn jaar, ook op het gebied van reizen heb ik geweldige bestemmingen mogen bezoeken. Van de woestijn in Dubai tot leeuwen en olifanten spotten in Kenia, en van de Trevifontein in Rome tot de souks in Marrakech: in deze blog praat ik je bij over de reizen van dit jaar. Lees je gezellig mee? 😀

Dubai

Tussen het afstuderen aan de universiteit en het starten met mijn eerste fulltime baan, besloot ik er een weekje tussenuit te gaan. Nog steeds erg blij met die keuze! Samen met mijn vriend ging ik een weekje naar Dubai, een bestemming waar we onze ogen hebben uitgekeken. We bezochten de Burj Khalifa, de geweldig grote shopping malls, Palm Jumeirah, de souks, aan het strand liggen met uitzicht op het Burj Al Arab, de fonteinshows bij Burj Khalifa, Dubai Miracle Garden, het grote aquarium, de madinat Jumeirah, we boekten een tour naar de safari én we gingen een dagje naar Abu Dhabi waar we onder andere de Sheikh Zayed Grand Mosque bezochten. Ik vond Dubai een heel bijzondere en leuke bestemming voor een weekje vakantie, ik kan je Dubai zeker aanraden!

Omgeving Zwolle

Afgelopen jaar hadden we voor het eerst een familieweekend en dat was goed bevallen! We speelden spelletjes, gingen zwemmen, deden de meest fantastische escape room (ik heb inmiddels 19 escape rooms gedaan en dit is nog steeds mijn favoriet!), we bezochten Zwolle, we gingen bowlen en lekker uit eten. Een geslaagd familieweekend!

Berlijn

Mijn vriend en ik gingen in mei een lang weekend naar Berlijn. Ik was nog nooit in Berlijn geweest dus ik vond het leuk om eindelijk kennis te maken met deze stad. Extra leuk dat vrienden van ons hetzelfde weekend in Berlijn waren, daarom zijn we ook nog gezellig samen uit eten geweest. Verder bezochten we de Brandenburger Tor, de Berlijnse Muur, Reichstag, het Holocaust monument, Siegessäule, Fernsehturm, Checkpoint Charlie, Oberbaumbrücke, Berliner Dom en een heleboel gezellige eettentjes. Ik ben niet stapelverliefd geworden op deze stad, maar ik vond het wel erg leuk om er een keer geweest te zijn!

Marrakech

Vorig jaar kreeg ik met mijn verjaardag een geweldig cadeau van mijn vriend: een citytrip naar Marrakech! Dit jaar maakten we in juli dan werkelijk deze trip. Juli was hier niet de perfecte tijd voor, het was ontzettend warm! Ook in Marrakech keken we onze ogen uit, op een paar uur vliegen beland je echt in een andere wereld. We deden een paar wandelroutes waardoor we kennis maakten met de stad en we bezochten het Djemaa el Fna plein, de Koutoubia moskee, Le Jardin Majorelle, El Bahia, paleis El Badi, de Saädische graftombes en La Mamounia. Buiten Marrakech bezochten we het waterpark Oasiria en we bezochten de Ouzoud watervallen.

Rome

Mijn vriendinnetje Aesa en ik kennen elkaar al ontzettend lang en we hebben het er al jaren over om samen een keer naar Rome te gaan. Wat hebben we een geweldige citytrip gehad! We bezochten Forum Romanum, Colosseum, Vaticaanstad, Castel Sant’Angelo, Pantheon, Villa Borghese, Trevifontein, de Trastevere wijk, Piazza Navona, de Aventijn, de Spaanse trappen en we huurden fietsen en we zagen een heleboel mooie uitzichtpunten. Verder hebben we heerlijke pizza’s gegeten, wijntjes gedronken en ijs gegeten. Wat een geweldige stad waar een heleboel te zien is, hier moet je zeker een keer geweest zijn.

Kenia

Wauw, voor het eerst op safari! Eind september reisden mijn vriend en ik door Kenia. We bezochten drie nationale parken en we zagen geweldige dieren van dichtbij. Na onze safari’s gingen we nog een week aan het strand en zwembad liggen, heerlijk om even helemaal bij te komen. Ik vond de safari ontzettend bijzonder en wat is Kenia een mooi land met ontzettend aardige mensen!

Madrid

Ieder jaar heb ik samen met mijn vriendinnengroep een vriendinnenweekend, mijn favoriete weekend van het jaar. We hebben het onderling altijd zo gezellig, ik zou deze vriendinnen niet willen missen. Voorgaande jaren gingen we naar Scheveningen, Boorsem, Antwerpen en Volendam, dit jaar maakten we een citytrip naar het buitenland! We gingen naar het sfeervolle Madrid en we hebben hier een ontzettend gezellig weekend gehad. De voorbereidingen voor het volgende vriendinnenweekend zijn alweer in volle gang!

Reisplannen voor 2019

Volgens mij heb ik nog nooit zoveel mooie reizen gemaakt in één jaar en 2019 belooft nóg mooier te worden. Er zijn nog zoveel landen die ik graag zou willen zien. Op dit moment staan Canada, Peru, Nieuw-Zeeland en Australië hoog op mijn lijstje. Ik praat jullie snel bij over mijn reisplannen voor 2019 ?

Welke reizen heb jij gemaakt in 2018? 😀

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. Marleen
    29 december 2018 / 19:49

    Wauw, wat een fantastisch rijtje met reizen heb je dit jaar gemaakt! Wij zijn dit jaar naar Mexico en Champagne geweest en allebei reizen waar we met veel plezier op terugkijken! De plannen voor 2019 worden hier ook al druk gemaakt dus ben heel benieuwd wat het voor ons allebei gaat brengen! 😉

    • 30 december 2018 / 16:55

      Ahh wat een geweldige bestemmingen ? De champagnestreek lijkt me ook erg leuk! En ik ben heeel benieuwd naar je reisplannen voor 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.