5 doelen voor de komende 5 jaar

Wat wil jij bereikt hebben over 5 jaar? Zelf vind ik het altijd fijn om regelmatig te reflecteren en om doelen te maken voor de komende tijd. Daarom deel ik vandaag mijn 5 doelen voor de komende 5 jaar!

5 behaalde doelen waar ik trots op ben

Mijn ambitie zit me vaak in de weg, maar het heeft me ook ontzettend veel gebracht. Voordat ik wil gaan kijken naar mijn doelen voor de komende jaren, wil ik eerst even stilstaan bij wat ik de afgelopen jaren allemaal heb bereikt. 

★ Het halen van mijn rijbewijs: voor veel mensen misschien een vanzelfsprekende gebeurtenis, maar wat ben ik blij dat ik mijn rijbewijs heb behaald. Ik vond rijlessen echt verschrikkelijk! Daarom ben ik extra blij dat ik alweer bijna 7 jaar (!) mijn rijbewijs heb en er al een hoop veilige kilometers op heb zitten. Ik rijd dagelijks zelfs meer dan 100 kilometer om van huis naar werk te rijden en weer terug. Het hebben van een rijbewijs en een auto heeft me veel vrijheid gegeven en ik ben super blij dat ik nooit meer rijles hoef te nemen.

★ Mijn eigen boek uitbrengen: in december 2013 won ik de schrijfwedstrijd van Chicklit.nl! Dit betekende dat ik mijn eigen boek Control Alt Liefde mocht uitbrengen. Helaas was de begeleiding vanuit Chicklit.nl niet wat ik had gehoopt, maar ik heb er veel van geleerd en het was wel erg bijzonder om op 21-jarige leeftijd mijn eerste boek uit te mogen brengen!

★ Ervaring opdoen bij een tijdschrift: na mijn stage bij de Efteling leek het me ook heel leuk om stage te lopen bij een tijdschrift. Tijdens mijn master heb ik dan ook op eigen initiatief werkervaring opgedaan op de redactie van het tijdschrift GIRLZ. Ik offerde mijn hele zomervakantie op om fulltime stage te lopen en werkervaring op te doen. Werken op een redactie vond ik tof en leerzaam, al zou ik het wel willen combineren met een marketingfunctie of met het meedenken over strategie en beleid. Teksten schrijven is leuk en daar ligt mijn passie, maar alléén teksten schrijven gaat wel vervelen.

★ Masterdiploma behaald: na het behalen van mijn hbo-diploma twijfelde ik of ik wilde reizen, werken of doorstuderen. Ik koos voor het laatste en ik volgde de opleiding Communication and Information Sciences aan de Universiteit van Tilburg. Ik heb veel geleerd en ondanks dat het af en toe pittig was, ben ik heel blij dat ik destijds deze keuze heb gemaakt en trots dat ik mijn masterdiploma heb behaald.

★ Meteen een toffe baan na het afstuderen: tijdens het schrijven van mijn masterthesis zag ik een toffe vacature voorbij komen. Ik wilde eigenlijk nog niet solliciteren, want ik wilde eerst mijn studie afronden en daarna op mijn gemakje solliciteren. Ik vond de vacature te leuk om er niets mee te doen, dus ik besloot toch te solliciteren. Ineens had ik een baan, nog voordat ik was afgestudeerd! Het is niet vanzelfsprekend om meteen een baan te vinden na het afstuderen en al helemaal niet om meteen een baan te vinden waar je zo goed op je plek zit. Heel dankbaar voor!

5 doelen voor de komende 5 jaar

★ Een wereldreis maken: wat zou ik graag nog veel van de wereld willen zien! Van Canada tot Japan en van Chili tot Nieuw-Zeeland, mijn reislust blijft maar toenemen en ik zou dan ook heel graag een lange, verre reis willen maken. 

★ Een leidinggevende functie bekleden óf naast mijn werk aan de slag als freelance tekstschrijver: deze week ben ik precies een jaar werkzaam bij mijn eerste baan. Ik heb geluk dat ik meteen zo’n leuke functie heb die goed bij me past. Ik heb veel geleerd over het werkleven en ik ben heel benieuwd hoe de rest van mijn loopbaan eruit gaat zien. Wat ik erg leuk vond om te horen is dat mijn manager veel potentie ziet in mij als leidinggevende. Dit heeft me zeker aan het denken gezet en nieuwe inzichten gegeven. Je weet natuurlijk nooit hoe het gaat lopen, maar ik zou graag door willen groeien naar een leidinggevende functie. Mocht dit er niet in zitten, dan zou ik het gaaf vinden om naast mijn baan aan de slag te gaan als freelance tekstschrijver. Dit idee speelt al een langere tijd in mijn hoofd, maar ik ben bang dat het lastig te combineren is met mijn fulltime baan. Ik werk meer dan 40 uur per week, ik heb veel reistijd, een druk sociaal leven en ik blog nog twee keer per week. Freelancen past voor nu even niet in het plaatje, maar misschien kan ik mijn baan in de toekomst combineren met freelancen! Het lijkt me heel erg tof om vanuit mijn eigen naam te kunnen schrijven voor toffe merken en bedrijven.

★ Gezond zijn en blijven: ik ben geen fan van sporten, maar ik hoop dat ik binnen nu en vijf jaar toch wel een sport of routine heb gevonden waarbij ik wekelijks actief bezig ben. Het sporten schiet er nu vaak bij in en ik maak er geen tijd voor vrij. Daarentegen ben ik wel bezig met gezond eten, ik eet nu meer dan anderhalf jaar vegetarisch voor mijn gezondheid en daarnaast probeer ik ook gewoon gezonder te eten door meer groentes te eten, minder bewerkt eten te nuttigen en ik maak bijvoorbeeld vaak zelf soepjes en salades. Binnen een jaar ben ik vier kilo afgevallen en dat had veel meer kunnen zijn, maar ik ben ook wel trots op hoe het nu gaat. Ik eet gewoon gezond en af en toe wat lekkers en daardoor is het goed vol te houden om wat kilo’s af te vallen. Ik hoop dat ik de komende jaren nog wat kilo’s kwijt kan raken en verder gewoon gezond kan eten en leven!

★ Een (non-fictie) boek schrijven: ik krijg regelmatig de vraag of ik nog boeken schrijf. Sinds ik mijn boek heb uitgebracht, heb ik wel nog een verhaal geschreven, maar daarna heb ik mijn passie voor schrijven in deze blog én in mijn baan gestopt. Op dit moment ben ik dus niet bezig met het schrijven van een nieuw boek, maar ik hoop binnen nu en 5 jaar wel een non-fictie boek te publiceren. Het onderwerp en de hoofdstukindeling ligt er al!

★ Een huis kopen: mijn vriend en ik wonen samen in een appartement en dat bevalt goed, maar uiteindelijk willen we wel groter gaan wonen. We weten nog niet precies waar we gaan wonen, maar ik kijk wel uit naar een groter huis met een bad (!) en een mooie boekenkast voor al mijn boeken. Ik ben heel benieuwd waar we uiteindelijk gaan wonen, in wat voor huis en hoe we het in gaan richten. Dit lijkt me een heel mooie stap en ik hoop dat we binnen nu en vijf jaar een mooi huis kunnen kopen!

Welke doelen heb jij voor de komende jaren? 🙂

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

8 Reacties

 1. 17 februari 2019 / 11:39

  Wauw, wat heb je al mooie dingen in je leven bereikt! Ik gun je ook de andere dingen in de toekomst. Zou leuk zijn om collega freelancers te worden. 😉

  • 20 februari 2019 / 09:09

   Wat lief, dankjewel voor je berichtje. Dat zou inderdaad erg leuk zijn! ☺️

 2. 17 februari 2019 / 12:38

  Wat een mooie en leerzame behaalde doelen heb je om op terug te kijken! Veel plezier met werken aan je nieuwe doelen 🙂 Een boek schrijven is voor mij ook een concreet doel in de komende jaren.

 3. 18 februari 2019 / 10:41

  Wat een mooi rijtje met doelen heb je voor jezelf gesteld! Ik hoop dat al je doelen én dromen werkelijkheid mogen worden!

 4. Niki
  19 februari 2019 / 09:42

  Jij komt er wel 🙂 Al je doelen (dromen) gaan uitkomen, dat weet ik zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.