15 tips voor jouw citytrip naar Parijs

Paris is always a good idea! Eindelijk kreeg ik mijn vriend zover om samen een weekendje naar Parijs te gaan. Afgelopen weekend reden we naar de stad van de liefde en we hadden een heel fijn weekend. Vandaag deel ik graag mijn tips en foto’s met jullie! 😀

★ Lunchen op de Eiffeltoren: ik was al wel eerder op de Eiffeltoren geweest, maar dat is al een hele tijd geleden en ik had er ook nog nooit gegeten. Na een paar uur wandelen in Parijs én het beklimmen van de Eiffeltoren via de trap, besloten we de gok te wagen en hier een late lunch te nuttigen. We mochten gelijk bij een plekje aan het raam gaan zitten, we werden heel vriendelijk geholpen en we hebben lekker gegeten (en ze hadden genoeg vegetarische opties). De prijs-kwaliteitverhouding is niet helemaal in balans, het is relatief duur voor wat je krijgt en we zaten niet helemaal vol. Toch is het wel een heel leuke beleving om te lunchen of dineren met uitzicht over Parijs, ik kan het je dan ook zeker aanraden! Na het eten gingen we nog met de lift naar het topje van de Eiffeltoren, dat moet je ook zeker doen!

★ Arc de Triomphe: ook leuk om te doen, de Arc de Triomphe beklimmen! Hier heb je een mooi uitzicht over onder andere de Champs-Élysées en de Eiffeltoren. Tip: neem je studentenkaart mee voor korting 🙂

★ Catacomben van Parijs: ik wist eerlijk gezegd niet van de catacomben van Parijs totdat mijn broer me erop wees. We deden een audiotour door de catacomben waar je botten van maar liefst 6 miljoen mensen ziet. Bizar! De botten en schedels liggen heel nauwkeurig opgestapeld, het zijn er echt ontzettend veel. Het is vrij prijzig maar wel indrukwekkend om te zien!

★ Sacré-Cœur en Montmartre: ik was al weleens bij de Sacré-Cœur geweest, maar ik had hem nog nooit beklommen. Erg leuk om te doen! Je hebt een ontzettend mooi uitzicht over de stad. Montmartre is een van mijn favoriete wijken in Parijs, ik vind het heel leuk en rustgevend om naar alle mooie schilderijen te kijken en ik vind het bijzonder om alle kunstenaars aan het werk te zien. Extra leuk detail is dat mijn vriend en ik zo’n 6 jaar geleden een schilderij hebben laten maken door een schilder in Montmartre en precies deze schilder zagen we ook zitten tijdens ons bezoek. Zo leuk!

★ Notre-Dame en Shakespeare and Company: we hebben de Notre-Dame alleen van binnen bezocht, maar we hebben hem niet beklommen. Tip: zorg dat je hier van tevoren kaartjes voor koopt! Op de dag zelf is er vaak al geen mogelijkheid meer om een kaartje voor die dag te kopen. Dicht bij de Notre-Dame vind je de boekenwinkel Shakespeare and Company. Het is een kleine, knusse boekhandel waar je ontzettend veel boeken vindt en extra leuk om te weten: het was een ontmoetingsplaats voor onder andere Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald. Leuk om te bezoeken, vooral als je toch in de buurt van de Notre-Dame bent!

★ Tour Montparnasse: ik vind het altijd leuk om verschillende uitzichtpunten te bezoeken tijdens een citytrip. Zo bezochten we ook de wolkenkrabber Tour Montparnasse. Tip: bezoek het gebouw aan het einde van de middag en geniet van het uitzicht met daglicht. Na wat rondlopen en een drankje wacht je tot de zon ondergaat, zodat je ook kunt genieten van het uitzicht wanneer het donker is en de hele stad ziet oplichten (dit doen we trouwens vaker bij wolkenkrabbers met mooie uitzichten, zoals bij de Burj Khalifa in Dubai).

★ Louvre, Tuilerieën en Palais Royal: ik ben niet echt een liefhebber van museums, maar mijn vriend wilde graag het Louvre bezoeken omdat hij er nog nooit was geweest. Wist je trouwens dat je tot en met 25 jaar het Louvre gratis kunt bezoeken? Superfijn! We liepen een paar uur rond door het Louvre en daarna liepen we door de Tuilerieën naar Palais Royal, een voormalig koninklijk paleis.

★ Macarons kopen bij Ladurée: ik ben gek op macarons en tijdens deze citytrip ging ik voor het eerst macarons kopen bij Ladurée! Je hebt hier ontzettend veel macarons in verschillende smaken. Het leuke is dat je zelf je doosje mag kiezen en daarna ook nog zelf de macarons kunt kiezen. Ze zijn wel duur, ik betaalde bijna € 18,00 voor 6 macarons. Ik koos een roze doosje met de smaken vanille, lemon, pistache, salted caramel, strawberry candy en orange blossom. Zo lekker!

★ Le Marais en Place des Vosges: na ons bezoek aan de Notre-Dame gingen we lunchen bij Le Saint Regis en daarna liepen we via de wijk Le Marais door naar Place des Vosges. Le Marais is heel leuk om doorheen te lopen, een gezellig, hip wijkje met een fijne sfeer. Place des Vosges is een gezellig pleintje met mooie fonteinen. Fijn om even uit te rusten op een bankje in de zon!

★ Disneyland Parijs: we sloten ons weekend af met een dagje Disneyland! Ik vond het heel leuk om weer in Disney te zijn, het park bevat zoveel beleving en sfeer. We hebben veel attracties kunnen doen en we gingen gezellig op de foto met Goofy en Donald Duck. Mijn favoriete attracties van de dag waren toch wel It’s A Small World, Indiana Jones and the Temple of Peril en Pirates of the Caribbean. Wij gingen op een maandag omdat het goedkoper én rustiger is dan in het weekend, dus dat kan ik je van harte aanraden. Ik had stiekem wel een beetje spijt dat we maar één dag naar Disney gingen. Aan het einde van onze dag trakteerde ik mijn vriend voor zijn verjaardag op een etentje bij Annette’s Diner, een restaurant met een jaren vijftig stijl met obers op rollerskates, gigantische burgers (ook vega!) en zoete milkshakes.

Hopelijk heb ik je een beetje kunnen inspireren met mijn tips voor Parijs. Ik vond het leuker dan ik had verwacht om weer terug te zijn in deze mooie stad en ik zal er vast nog een keer terugkomen. Wat zijn jouw beste tips voor Parijs? 😀

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

6 Reacties

 1. 21 maart 2019 / 19:54

  Heerlijk artikel en ik heb gelijk weer zin om terug te gaan! Places des Vosges vond ik zo’n toffe plek, ook fijn dat het niet zo toeristisch is! De catacomben wil ik ook nog wel een keertje bezoeken!

  • Cindy
   21 maart 2019 / 20:26

   Nog tip voor hotel in Parijs?

   • 23 maart 2019 / 20:27

    Wij verbleven dit weekend in Hotel Agorno Cite de la Musique, niet per se een aanrader. Kleine, eenvoudige kamers heel goedkoop zijn en heel dicht bij de metro, maar je zit wel een stukje van het centrum af. Le Regent Montmartre blijkt ook heel fijn te zijn en redelijk goedkoop (ligt wel aan de periode)!

  • 23 maart 2019 / 20:27

   Zo leuk, dankjewel! Ik vond het ook heerlijk om even bij te komen in Place des Vosges. De catacomben moet je zeker bezoeken als je de volgende keer in Parijs bent.

 2. 25 maart 2019 / 12:28

  Wat een leuke tips en mooie foto’s! Ik ben wel eens in de Sacré-Cœur geweest, maar nog nooit erop, dat wil een volgende keer in Parijs zeker doen, bedankt voor de tip!
  Ik vond de laatste keer dat we in Parijs waren een rondvaart over de Seine zeer de moeite waard. Op stappen bij de Eiffeltoren en onder alle bruggen door. Je ziet zo Parijs van een hele andere kant.

  • 1 april 2019 / 10:51

   Dankjewel! Een rondvaart over de Seine is inderdaad misschien wel leuk om de volgende keer te doen, bedankt voor de tip ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.