Familieweekend bij Landal De Lommerbergen in Reuver

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het familieweekend! Mijn broer, zus en ik wonen alle drie niet meer thuis waardoor het extra gezellig is om ieder jaar met onze ouders een weekendje weg te gaan. Inclusief aanhang en kinderen (mijn neefje en nichtje) gingen we een weekendje naar het vakantiepark Landal De Lommerbergen in Reuver. Vandaag vertel ik je over ons weekend in Limburg!

Vrijdag en zaterdag

Op vrijdag moest ik gewoon werken, maar ik ging wel wat eerder weg van kantoor. Rond half zeven reden mijn vriend, broer en ik naar het vakantiepark in Limburg. Ondertussen stopte we even bij de McDonald’s en rond half 9 kwamen we aan. Die avond hebben we niet veel meer gedaan dan op de bank gezeten en gekletst. Op zaterdag was ik vroeg wakker door het geklets en gebrabbel van mijn nichtje en neefje. Dat vond ik niet echt een probleem, best gezellig wakker worden. Nadat we met z’n allen hebben ontbeten, deden we een paar potjes Rummikub. Rond half twaalf maakten we ons klaar om weg te gaan, we hadden die middag een escape room gepland staan! We maakten de oversteek met de pont en we kwamen aan bij parkhoeve de Middelt. Ik had geen hoge verwachtingen van de escape room, maar hij bleek erg leuk te zijn. Het was de 21e escape room die ik speelde en het verschil van kwaliteit tussen escape rooms is soms best groot. Het was echt een toffe escape room om met zes personen te spelen, extra handig dat je in groepjes van drie kon werken. We hebben de escape room helaas nét niet gehaald, maar de ervaring was weer top. In de middag hebben we nog meer spelletjes gedaan zoals Qwirkle en Saboteur. Beide spelletjes deed ik voor het eerst, erg leuk! Vooral Saboteur is een nieuwe favoriet geworden. Thuis speel ik niet zo vaak spelletjes, maar dat zou ik wel vaker willen doen. Mijn vriend, vader en ik gingen die avond frietjes halen die we in het huisje hebben gegeten. Na het eten deden we voor de verandering weer wat spelletjes en rond elf uur gingen we lekker naar bed.

Zondag

Op zondagochtend gingen we om 10:00 uur bowlen! Een beetje vroeg, maar het was de enige handige optie. Bowlen vind ik altijd erg leuk, we hadden mazzel dat de goot naar boven stond en daardoor een heleboel strikes en spares konden gooien. Na het bowlen dronken we koffie bij de Plaza en we moesten allemaal een tekening kleuren van mijn nichtje haha. Met een tussenstop bij de speeltuin zijn we daarna terug naar het huisje gelopen en hebben we geluncht en het spel Carcassonne gespeeld (ook voor het eerst). ’s Middags gingen we zwemmen bij het subtropische zwemparadijs. We zijn lekker van de glijbanen af gegaan en lekker gezwommen met mijn neefje en nichtje. Ook had ik voor het eerst een badpak gekocht die ik aanhad dit weekend, ik ben er superblij mee. Na het zwemmen zijn we gaan eten bij restaurant Steaks & Burgers (waar ik gelukkig een vegaburger kon eten). Na het eten gingen we terug naar ons huisje om onze spullen te pakken, want op maandag moesten we weer werken. Mijn vriend heeft nog even de tweede helft van een voetbalwedstrijd kunnen kijken en daarna zijn we weer richting Brabant gereden.

Landal De Lommerbergen

Zelf zou ik niet zo snel naar een vakantiepark in Nederland gaan (nog genoeg stedentripjes en verre bestemmingen op de planning!), maar voor een familieweekend is het ideaal. Landal De Lommerbergen ligt in een heuvelachtige en bosrijke omgeving waar je heerlijk tot rust kunt komen. Dit jaar gingen we voor de tweede keer op familieweekend en ik vond het ook dit jaar weer erg gezellig, het is leuk om met z’n allen samen te zijn. Ondanks dat je misschien niet helemaal tot rust kunt komen in zo’n weekend ben je er wel echt even tussenuit. Je hoeft niet eens per se veel te ondernemen, het is al gezellig genoeg om samen te zijn en spelletjes te doen. Ik vond het ook extra fijn om tijd te spenderen met mijn lieve nichtje en neefje, ik vind het echt superleuk om tante te zijn en met ze te spelen en knuffelen. Ook de escape room, het bowlen en zwemmen vond ik erg leuk. De huisjes waren verder ook prima, het was een heerlijk weekendje!

Ben jij weleens bij Landal De Lommerbergen geweest?

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

4 Reacties

 1. Anny
  12 mei 2019 / 17:46

  Het was idd een heel fijn weekend.
  Ik heb er erg van genoten en zo leuk om jouw stukje terug te lezen. ?

 2. Richard
  13 mei 2019 / 10:03

  Leuke blog! Leuk ook al die foto’s.
  P.s. Cas is munne maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.