Oefenen voor de wereldreis: hiken en een nachtje proefkamperen 9 Reacties


Nog 20 nachten slapen en dan gaan Richard en ik een jaar op reis! Op onze wereldreis zijn we van plan om regelmatig met een tentje te gaan kamperen. We hebben een tent gekocht die we graag nog wilden uitproberen. Zaterdag gingen we eerst een stuk hiken en daarna proefkamperen!

2,5 uur hiken

Mijn ouders hebben een grote achtertuin, ideaal om onze tent voor een nacht op te zetten. Met onze daypacks en slaapspullen op onze rug zijn we naar het huis van mijn ouders gelopen. Hier hebben we 2,5 uur over gedaan. We hadden al weleens eerder stukken gewandeld om onze wandelschoenen in te lopen, maar nog nooit met onze rugzakken. Het wandelen ging gelukkig heel soepel en ik vond het erg leuk om te doen. Richard heeft onderweg het een en ander gefilmd en ik heb lekker genoten van de omgeving en het zonnetje op mijn gezicht. Ik kreeg wel wat honger, dus de volgende keer neem ik wel iets van fruit of een mueslireep mee voor onderweg. We kwamen trouwens ook nog een heleboel ”wildlife” tegen, denk aan koeien, honden, paarden, vlinders en een ram 😛 Toen we er bijna waren liepen we ook nog langs een schattig ”winkeltje” waar je zelfgemaakte bessengelei, appelpruimenmoes en gele pruimencompote kon kopen. Echt heel leuk! Het lijkt me wel wat om later ook zelfgemaakte jam en moes te verkopen, haha. We hadden allebei geen last van onze schoenen tijdens het lopen en we hadden ook geen blaren, dat is fijn! Wel was ik ook zonnebrand en mijn zonnebril vergeten omdat ik dacht dat het slechter weer zou zijn, deze stop ik de volgende keer dus zeker in mijn tas. We hadden gelukkig wel genoeg water bij. Verder hadden we ook onze slaapspullen bij en Richard droeg de tent op zijn rugzak.

Barbecueën en proefkamperen

Na het hiken werden we uitgenodigd door de lokale bevolking om te komen eten (oftewel, we mochten komen barbecueën bij mijn ouders 😛 ). We hebben eerst onze tent op gezet, dat lukte gelukkig binnen vijf minuten. Ook het opblazen van het matje ging soepel en we hadden onze slaapzakken en kussens meegenomen. De rest van ons gezin kwam ook barbecueën dus het was gezellig druk! Na het eten hebben we nog even binnen gezeten en we zijn redelijk vroeg de tent in gedoken. Helaas hebben we allebei geen oog dichtgedaan. De tent is voor 2 personen, maar we twijfelen nu toch om een tent te kopen voor 3 personen. Dan hebben we allebei wat meer ruimte om te liggen. Richard is een stuk groter dan ik, dus die kon zich nog minder goed bewegen. Ik ben blij dat we in ieder geval hebben getest hoe de tent ligt, dan weten we nu dat we beter een andere tent kunnen kopen. Verder was het een heel geslaagde generale repetitie voor de wereldreis!

Ga jij weleens kamperen? 🙂

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 gedachten over “Oefenen voor de wereldreis: hiken en een nachtje proefkamperen