Week 32 (2019): etentjes, escape rooms en Efteling!

Hoewel het eigenlijk een weekoverzichtje is, start ik de week gezellig op zaterdag! Dit is namelijk de eerste dag dat ik vakantie heb voordat we op wereldreis gaan. Kijk je gezellig mee naar mijn weekoverzichtje? 🙂

Zaterdag

Op zaterdagochtend ga ik gezellig ontbijten met Vienna. We wonen allebei in Tilburg en we gaan regelmatig ergens uit eten of high teaën, maar het leek ons ook leuk om eens een keer te genieten van een heerlijk ontbijtje. Locals is een heel leuk koffietentje in Tilburg, deze dragon fruit bowl was heerlijk. Ideaal om het weekend te starten: zo kun je gezellig bijkletsen en daarna heb je nog een heel weekend om leuke dingen te doen!

’s Middags gaan Richard en ik proefkamperen! We zijn van plan om op reis in een tentje te gaan slapen en veel te gaan hiken, dus we hielden een generale repetitie. Met onze daypacks en slaapspullen zijn we naar het huis van mijn ouders gelopen. Hier hebben we ongeveer 2,5 uur over gedaan. Het lopen was leuk en het ging soepel, gelukkig geen last van mijn voeten en ook geen blaren! Eenmaal bij mijn ouders aangekomen hebben we eerst de tent opgezet en daarna zijn we met de rest van ons gezin gezellig gaan barbecueën. We doken al vroeg de tent in maar we hebben allebei helaas geen oog dichtgedaan. We twijfelen nu om een grotere tent te kopen zodat we wat meer ruimte hebben. Het was in ieder geval wel erg leuk om het alvast te proberen!
» Lees hier mijn blog over het proefkamperen

Zondag

Op zondagochtend gaan papa, mama, Richard en ik eerst op bezoek bij oma. Ze is die week geopereerd dus ik wilde graag nog even op bezoek gaan. Mijn ouders brengen ons terug naar Tilburg en ik maak me klaar om de trein te pakken naar Breda. In de middag heb ik afgesproken met Dainy. In het eerste jaar van onze hbo-studie zaten we bij elkaar in de klas en we hebben een superleuke studietijd gehad. We zien elkaar nu nog een paar keer per jaar en dat is hartstikke gezellig! We kletsen urenlang bij onder het genot van een flesje prosecco en ik eet american pancakes als lunch. Daarna drinken we allebei nog een lekkere gin tonic en we eten groene curry bitterballen (jum!). We borrelden trouwens bij de Botanist in Breda, een leuk plekje in het centrum aan het water!

Maandag

Op maandag heb ik met Lisa afgesproken in Den Bosch. Wij hebben elkaar leren kennen in het tweede jaar van de hbo-opleiding en we hebben in 2015 samen rondgereisd in China. Lunchen doen we bij Zoetelief en we bestellen allebei vegan kroketten. Ze zijn echt heerlijk! Daarna bestellen we een flesje wijn en even later snacken we nog wat Thaise loempia’s. Lisa heeft ook het fotoboek van China meegenomen die we doorbladeren en we halen herinneringen op. Een heel gezellige middag, toch blijft het gek om van de eerste mensen afscheid te nemen!

Van Den Bosch reis ik weer terug naar Tilburg om thuis te eten, samen met Richard. Ik ben niet zo lang thuis want ik pak alweer snel de trein naar Breda. Ik heb met Evi, Manon en Irma afgesproken om een escape room te gaan spelen. Meestal zijn we met zeven meiden in totaal, maar vandaag moeten we het met z’n vieren doen. We spelen de escape room Camera 4 bij Escape room 076 en we ontsnappen met nog maar zes seconden op de teller! Het was een leuke kamer, maar niet fantastisch. Daarna drinken we nog een cocktail en we eten nachos bij ’t Hart van Breda. Het was een drukke maar erg leuke dag!

Dinsdag

De dinsdag begint redelijk rustig. Ik doe de was, ik regel mijn inentingen en ik zet een heleboel boeken, boekenleggers en posters te koop in een Facebookgroep. Ik krijg gelijk een heleboel berichten binnen en ik ben er de hele ochtend mee bezig om pakketjes klaar te maken en te reageren op berichten. ’s Middags lunch ik met wraps met guacamole, sla, avocado en paprika. Ondertussen kijk ik de eerste aflevering van Love Island UK. ’s Middags fiets ik nog naar de winkel om enveloppen te kopen voor de pakketjes. Aan het einde van de middag maak ik me klaar voor het etentje van die avond!

Die avond pak ik voor de verandering de trein, dit keer weer richting Den Bosch. Hier heb ik afgesproken met Niki en Jantiene, ook twee oudklasgenootjes van mijn hbo-opleiding. We eten bij La Cubanita en we kletsen de hele avond bij. Ook lachen we heel wat af, het is lang geleden dat ik moest huilen van het lachen én buikpijn kreeg van het lachen. Het was erg gezellig!

Woensdag

Op woensdag slaap ik een beetje uit en daarna rijd ik naar mijn zus. Samen met haar kids (mijn nichtje Roos en mijn neefje Cas) gaan we lunchen bij Winkk in Dongen. Na de lunch schrijf ik thuis mijn blog over het proefkamperen. In de avond rijden Richard en ik naar Eindhoven, we worden getrakteerd door zijn familie op een heerlijk etentje!

Donderdag

Vandaag heb ik afgesproken met Tessa bij Samen in Gilze. We hebben vroeger jarenlang samen gedanst en hoewel we elkaar nu niet zo veel meer zien, hebben we nog steeds een goede band. We kletsen gezellig bij en ik weet zeker dat we elkaar na mijn reis weer gaan zien!

’s Avonds heb ik met Vienna, Aniek, Jasmijn en Claudia (ook wel Pardushis genoemd) afgesproken in Eindhoven. We gaan eerst wat eten bij Vapiano en ik word verrast met een lieve kaart én een heel leuk afscheidscadeautje. Richard heeft een Nintendo Switch die mee gaat op reis en daar wilde ik nog een nieuw spelletje voor kopen, de tegoedbonnen komen dus heel goed van pas. Na het eten gaan we een van de beste escape rooms van Nederland spelen. Het wordt mijn 28e escape room, wow! Ik vind het nog steeds een erg leuke activiteit om samen met een groep vriendinnen of familie te spelen. De escape room Catch me if you can bij Next Level Escaperoom Eindhoven kan ik je ook van harte aanraden. Het was echt een gave kamer met toffe effecten en veel beleving. Met nog 07:48 minuten op de teller ontsnapten we uit de kamer. Wel gek om te bedenken dat ik deze meiden een jaar lang niet meer ga zien én dat ik voorlopig ook geen escape room meer ga doen, haha.

Vrijdag

Op vrijdag word ik thuis gevaccineerd, wat is dat fijn! De arts komt tussen 09:00 en 13:00 uur, dus ik ben gewoon lekker bezig op mijn laptop totdat de bel gaat. De inentingen vallen reuze mee en volgende week krijg ik mijn vervolginentingen. ’s Middags komen mijn vriendinnen Evi en Irma langs samen met Irma’s zoontje Hidde, gezellig! Ze komen de verlovingsfilm bekijken en we kletsen wat bij.

Rond zes uur fiets ik naar de binnenstad van Tilburg om samen met Vienna te gaan eten en cocktails te drinken bij Havana in Tilburg. Het is weer erg gezellig!

Zaterdag

Op zaterdag breng ik de ochtend en middag door met ex-collega Nika in de Efteling! We hadden nog gratis kaartjes en die hebben we goed besteed. We zijn in de attracties Joris en de Draak, Python, Bob, Symbolica, De Vliegende Hollander, Fata Morgana en de Vogel Rok geweest en we hebben ’s middags lekker poffertjes gegeten.

’s Avonds eet ik eindelijk weer een keertje thuis! Ik kook lasagnette voor mij en Richard en in de avond kijk ik een aflevering van Love Island UK. Ook zet ik mijn e-reader vol met nieuwe e-books en ik besluit om tot en met de reis geen papieren boeken meer op te pakken, maar alvast te beginnen met e-books lezen. Dat geeft me minder stress om verplicht boeken te lezen en recenseren. Ik begin in het e-book Zonder mij van Dani Atkins en ik word gelijk in het verhaal gezogen.

Zondag

Op zondagochtend rijden Richard en ik een paar keer op en neer om onze spullen te verhuizen. Over twee weken gaan we ons appartement uit en we slaan onze spullen op in mijn oude slaapkamer in het huis van mijn ouders. Verder relaxen we goed vandaag en we genieten van de zondag. Ik kijk een paar afleveringen van Love Island UK, ik doe een dutje op de bank (oeps) en ik lees verder in mijn e-book. ’s Avonds typ ik mijn weekoverzichtje af en ik verstuur nog wat mailtjes.

Het was een heerlijke maar ook drukke week! Hoe was jouw week? ?

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.