Tijd voor thee: terug in Nederland, en nu?

We zijn terug in Nederland. Een wereldreis van een jaar werd een prachtige reis van zeven maanden. Wat is het plan nu we terug zijn in Nederland? Ik klets je bij in deze nieuwe blog!

Tijd voor thee: terug in Nederland, en nu?

Even bijkletsen

Het is alweer even geleden, bijkletsen tijdens ’tijd voor thee’. De laatste keer was in augustus 2018! Bij tijd voor thee klets ik je onder het genot van een kopje thee bij over de laatste updates in mijn leven. Soms over een bepaald thema, soms gewoon zomaar. Dit keer klets ik jullie bij over onze terugkeer naar Nederland en hoe het nu met ons gaat. Naast mij staat een kopje groene thee met citroensmaak, niet heel spannend maar wel gewoon lekker. Pak er gezellig een kopje thee bij, dan klets ik je bij!

Terug in Nederland, en nu?

Twee weken geleden kwamen wij na twee weken quarantaine in Peru weer terug naar Nederland. Het waren spannende weken. Van de ene op de andere dag zaten wij opgesloten in Peru en was het wachten op een repatriëringsvlucht. Hoe dat allemaal is gegaan, kun je teruglezen in mijn tweede quarantaine dagboek. Aan het begin van de lockdown hadden wij nog de hoop om onze reis voort te kunnen zetten, maar na een paar dagen werd ons wel duidelijk dat we terug moesten keren naar Nederland. Niet het einde van de wereld, wel het einde van onze wereldreis.

En nu? Het plan was om een jaar te reizen, maar na zeven maanden moesten we helaas stoppen. Ons appartement kunnen we nog niet in, dus we logeren tijdelijk bij mijn ouders. We worden goed verwend en we hebben het hier hartstikke goed. We kijken er allebei wel naar uit om terug naar ons eigen appartement te gaan. Dan zijn we echt terug op ons eigen plekje. Dit duurt waarschijnlijk niet lang meer, dus dat is fijn!

Tijd voor thee: terug in Nederland, en nu?

Hoe gaat het nu?

Laatst ging ik thee drinken (uiteraard) bij een vriendin die aan me vroeg hoe het ging. Mijn antwoord was dat het goed gaat, zolang ik niet te veel aan de reis denk. Het is ontzettend balen dat je alles opgeeft voor een jaar reizen en dat je dan maar net over de helft komt. Het reizen was namelijk erg goed bevallen. We hebben het er zelfs over gehad om het jaar te verlengen of om nog een keer lang op reis te gaan. Iedereen zag aan ons dat we aan het genieten waren en dat het reizen ons goed deed. Ik had graag nog vijf van die maanden willen hebben. Daarnaast keken Richard en ik het meeste uit naar Canada en Nieuw-Zeeland. Die laatste hebben we niet kunnen bezoeken. Wel hebben we prachtige maanden achter de rug in Canada, Amerika, Cuba, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia en Peru.

Ik kan het wel relativeren als ik denk aan de mensen die het nu veel erger hebben. Mensen die ontzettend ziek zijn en overlijden aan het coronavirus, soms zelfs helemaal alleen, en er zijn mensen die harder moeten werken dan ooit. In de zorg bijvoorbeeld, maar ook veel andere beroepen. En er zijn mensen in onze omgeving die een eigen restaurant hebben en het nu zwaar hebben, of mensen die tijdens deze periode moeten bevallen en geen kraambezoek kunnen ontvangen. Onze afgekapte wereldreis vind ik dan in vergelijking wel meevallen en daardoor geef ik mezelf niet de ruimte om het te verwerken. Maar dat betekent niet dat het niet ontzettend klote is en dat we er niet verdrietig om mogen zijn. Leerpuntje: niet te streng zijn voor mezelf en de ruimte en tijd nemen om dit te verwerken.

Veel van waar ik naar uitkeek als we terug zouden komen kan allemaal niet. Gelukkig vermaken we ons wel goed. Richard is veel aan het gamen (World of Warcraft Classic en Call of Duty: Warzone). Ik houd me vooral bezig met puzzelen, lezen, aan het fotoboek werken en wandelen. Ik heb het puzzelen, net als de rest van Nederland, helemaal gevonden. Op dit moment ben ik bezig met mijn derde Jan van Haasteren puzzel van 1.500 stukjes. Dit zou weleens een nieuwe hobby kunnen gaan worden 😛 Verder ga ik regelmatig een stukje wandelen op anderhalve meter afstand met vriendinnen. Daarnaast ben ik ook begonnen met het fotoboek van onze reis. Hierbij komen alle geweldige momenten van de reis weer voorbij! Ook wil ik mijn blogroutine weer op gaan pakken. Genoeg te doen dus!

Werken of verder reizen?

Er wordt vaak aan ons gevraagd of we de wereldreis nog voort willen zetten. Dat zouden we graag willen, maar ik denk dat dat niet meer gaat lukken. Het gaat lang duren voordat we overal weer normaal kunnen reizen. Ik stel me er op in dat we in 2020 geen verre reizen meer kunnen maken. Aangezien we nog maanden moeten wachten, wist ik al snel dat ik ga proberen om weer aan het werk te gaan. Ik wil niet maandenlang thuis zitten wachten totdat we weer verder kunnen met de reis. We moeten straks ook weer de hypotheek betalen en de rest van het leven in Nederland, dus dan is het fijn als we weer een inkomen hebben. Als we allebei weer werken, is het moeilijker om weer alles op te geven om weer te gaan reizen.

Onze wereldreis gaan we dus waarschijnlijk niet voortzetten. In de toekomst kunnen we vast wel weer mooie reizen maken, maar dat is toch anders dan een lange reis maken. De bestemmingen lopen gelukkig niet weg, maar je moet dan toch alles in een vakantie proppen. Bij een lange reis neem je langer de tijd voor een bestemming en bekijk je per dag wat je gaat doen. Als we weer kunnen reizen, denk ik dat we als eerst een reis naar Nieuw-Zeeland of Japan gaan plannen.

Tijd om een toffe baan te gaan zoeken! Ik heb deze week mijn eerste sollicitatiebrief verstuurd. Vorige week had ik er weinig vertrouwen in dat ik een leuke baan zou gaan vinden. Ik zag wel veel vacatures, maar er was nog geen vacature die honderd procent bij mij aansluit. Daarnaast maak ik me ook wel zorgen over wat deze situatie met de arbeidsmarkt gaat doen. Op donderdag kwam ik dan toch een vacature tegen waar ik heel enthousiast van werd, dus die sollicitatie is de deur uit. Mocht het niks worden, dan ga ik weer verder zoeken. Ik ben op zoek naar een toffe baan als copywriter/content manager/online content marketeer. Als je iets leuks tegenkomt, hoor ik het graag!

En hoe zit het met de bruiloft? Misschien kun je het je nog wel herinneren, voordat we op reis gingen vroeg Richard mij op een heel lieve en creatieve manier ten huwelijk! We zijn nu bijna een jaar verloofd, maar we hebben geen haast om een bruiloft te regelen. We willen eerst alles weer op de rit krijgen. Allebei weer aan het werk en daarna op zoek naar een huis. Trouwen staat voorlopig dus nog niet op de planning, maar ik wilde ook graag lang verloofd zijn. Dat komt dus wel goed!

Hoe gaat het met jullie? Ik ben benieuwd hoe jullie je staande houden in deze bizarre tijd. Gezellig als je even komt kletsen in de reacties!

Liefs, Anouk

Tijd voor thee: terug in Nederland, en nu?

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

 1. Ella Emmers
  18 april 2020 / 09:48

  Weer geweldig geschreven Anouk. Was gezellig om even met je thee te drinken. Jouw theesmaak ik favoriet bij mij. Wat je schrijft, ook over andere die zo geraakt zijn is echt Anouk. Je kijkt verder als jezelf. Terwijl jullie ook een hele teleurstelling moeten doormaken. Goed dat je doorgaat voor een mooie toekomst. Jullie komen er zeker. Ben trots op je ❤️ Liefs Ella ?

 2. 18 april 2020 / 11:17

  Anouk & Richard,

  Hmmm wat ellendig voor jullie, maar blijf je dromen najagen! Blijf reizen, het zijn onvergetelijke ervaringen.

  Ik snap wat jullie doormaken. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Ik was 14 maanden onderweg en gerepatrieerd vanuit Kaapstad. Tóch maar met een vlucht meegegaan, omdat niet zeker was hoe lang ik dan in Zuid Afrika vast zou zitten. Gelukkig kon ik door naar mijn huis in Hongarije, ik heb namelijk geen huis meer in NL. Zit nu ook in verplichte quarantaine.

  Hou vol. Er komen vast weer betere tijden aan!

  Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.