Tijd voor thee: Hé Anouk, hoe gaat het met je scriptie?

Ik krijg regelmatig de vraag wanneer er weer een tijd voor thee online komt op mijn blog, super leuk! Ik maak de laatste tijd niet zo heel veel bijzonders mee, ik zit voornamelijk aan mijn scriptie te werken. Daarom geef ik jullie bij deze een update over mijn scriptie! Het leek me wel leuk om dat tijdens een kopje thee te doen, dus mocht je het gezellig vinden, pak er ook een kopje bij 🙂

Thee uit Zuid-Afrika

Ik drink vandaag de rooibos thee die je hieronder op de foto ziet. Deze thee heb ik samen met de thee tipjes gekregen van mijn zus als souvenir vanuit Zuid-Afrika. Vooral de thee tipjes vind ik heel schattig, met een zebra en een leeuw erop. Ik vind het altijd erg leuk om souvenirs te krijgen, en aangezien ik veel thee drink is dit natuurlijk ideaal! Welke thee drink jij vandaag?

Tijd voor thee: Hé Anouk, hoe gaat het met je scriptie?

Reisbloggen

Goed, mijn scriptie dus. Ik ben begin januari begonnen met mijn scriptie en de deadline is 24 mei. Ik studeer aan NHTV in Breda en daar volg ik de opleiding Functiegerichte Bachelor Toerisme en Recreatie (FBTR). Binnen deze opleiding volg ik de richting Manager Toeristische Marketing en Communicatie (MTMC). Een hoop afkortingen dus, haha, maar ik zeg meestal dat ik een marketing en communicatie opleiding volg op het gebied van toerisme. Wij moeten een onderzoek schrijven voor een bedrijf en ik doe het voor een reisblog. Ik heb bewust gekozen voor een bedrijf en onderzoek dat past bij mij als persoon en niet per se voor een bedrijf waar ik per se zou kunnen blijven werken, omdat ik nog met het idee speel om te gaan doorstuderen. Ik doe voor deze reisblog een onderzoek naar de kritische succesfactoren van (inter)nationale reisblogs, waarbij bijvoorbeeld ook de doelgroepen en het social media gedrag aan bod komen. Mijn onderzoek bestaat ook uit het analyseren van de website statistieken waar ik Google Analytics voor gebruik, wat ik erg leuk en interessant vind om te doen.

Scriptie stress

Voor mijn gevoel gaat het wel oké. Ik heb nog nooit een scriptie geschreven, dus het is af en toe nog wel even zoeken en ik heb geen idee of ik het allemaal goed doe. Ik heb ongeveer om de drie weken een afspraak met mijn afstudeerbegeleidster, dat is wel fijn. Ze zei laatst dat ze nog nooit een student had gehad die in week tien al zo ver was, maar dat ik ver zou zijn, wil natuurlijk nog niet zeggen dat de inhoud al helemaal goed is. We hebben het erover gehad om nog een element aan mijn scriptie toe te voegen, namelijk een aantal diepte interviews met wat experts. Ik heb nog geen stress voor de deadline, maar dat zal waarschijnlijk nog wel komen 😉 Ik zie al wel op tegen de verdediging, dat lijkt me zo spannend. De presentatie moet wel lukken, maar drie kwartier mijn onderzoek verdedigen lijkt me pittig. Gelukkig zit er wel vaart in het schrijven van mijn scriptie en ik vind het geen straf om er mee bezig te zijn. Ik heb nog iets minder dan twee maanden en ik hoop dat het me lukt om alles precies af te krijgen zoals ik het wil. Ik werk twee dagen in de week bij mijn bijbaantje en ik werk ook voor mijn afstudeerbedrijf (voornamelijk vertaling en beheer van de social media kanalen). Verder ben ik bijna dagelijks bezig met mijn scriptie. Ik hoop echt dat ik het in één keer ga halen (eind juni/begin juli) en anders is er nog een tweede kans in augustus.

Mocht je nog tips hebben voor het schrijven van een scriptie, ik hoor het graag van je! 🙂

Tijd voor thee: Hé Anouk, hoe gaat het met je scriptie?

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

11 Reacties

 1. Laura
  29 maart 2016 / 08:31

  Hmmmm en hoe vind je de thee? Ik vind hem heel lekker, terwijl ik niet zo van rooibos hou!
  Zo te horen gaat het allemaal goed met je scriptie, hopelijk is de inhoud ook goed inderdaad! Als je nog een ‘leek’ nodig hebt om je scriptie een keer door te lezen, hoor ik het wel he 🙂

  • 29 maart 2016 / 14:47

   Ik ben inderdaad ook geen liefhebber van rooibos, maar vond deze thee wel lekker! Hij heeft niet echt een rooibos smaakje. En dat zal ik onthouden, dankjewel! 😀

 2. 29 maart 2016 / 09:28

  Veel succes nog met je scriptie, maar als ik je zo hoor, komt dat helemaal goed! Als je ver bent, betekent dat ook dat je qua inhoud al ver bent toch? Dus ik denk dat alles wel goed zal komen 🙂

  • 29 maart 2016 / 14:48

   Lief, dankjewel! Ik denk inderdaad ook dat het wel goed moet komen, maar is toch een spannende periode haha 🙂

 3. Richard van Pelt
  29 maart 2016 / 14:52

  Leuk artikel met mooie foto’s! Ik vind het knap van je dat je zo gedisciplineerd bezig bent met je scriptie, ik zou het niet kunnen.

 4. 29 maart 2016 / 16:13

  Beetje off topic, maar ik heb je getagd voor de Been There, Done That tag! 🙂

 5. 29 maart 2016 / 18:52

  Leuke update! Linda van streetsahead.nl heeft onlangs tips gegeven voor het schrijven van een scriptie, ik vond ze heel nuttig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.