Mijn Bookstagram confessions

Instagram is mijn favoriete social media kanaal. Ik heb twee accounts: één persoonlijk account en één voor Reading Traveller. Ik ben nog steeds mijn eigen stijl aan het ontwikkelen op mijn ”Bookstagram” en ik vind het heel leuk om te experimenteren met verschillende achtergronden, voorwerpen en belichting. Het leek me leuk om mijn Bookstagram confessions met jullie te delen, dus kijk je mee? 🙂

Mijn Instagram account is een combinatie tussen foto’s van boeken en reizen. Het was even puzzelen hoe ik mijn boeken foto’s het liefst wilde hebben en ik ben nog steeds zoekende. Wel kan ik voorzichtig van mezelf zeggen dat ik vooruit ben gegaan in het maken van de foto’s. Ik fotografeer nu bijvoorbeeld vaker vanaf boven en met een witte achtergrond. Door veel te oefenen en te experimenteren kom je er vanzelf achter wat je het fijnste en het mooist vindt. Maar het leek mij dus juist leuk om te kijken wat er gebeurt áchter deze Instagram foto’s. Tijd voor mijn Bookstagram confessions!

Mijn Bookstagram confessions

Ik lak vaak maar één nagel, speciaal voor de foto

Bij mijn bijbaantje mag ik geen nagellak dragen op het werk. Ik werk minimaal twee keer per week en dat betekent dus dat ik om de paar dagen mijn nagellak er af moet halen. Daarom draag ik bijna nooit nagellak, maar ik vind het soms leuk om een boekfoto te maken waarbij te zien is dat ik het boek vasthoud (of een kroontje, zoals de foto hierboven). Ik lak dan dus maar één nagel voor de foto en haal het er daarna weer af. Als je heel goed kijkt zie je op de linkse foto ook dat de nagel van mijn pink niet gelakt is, haha.

Mijn Bookstagram confessions

Ik koop speciaal eten voor de foto

Ik vind het vaak een beetje saai als er alleen een boek op de foto staat. Daarom probeer ik het geheel wat vrolijker te maken met bijvoorbeeld bloemen, accessoires of met eten. Het maakt het plaatje wat vrolijker voor mijn gevoel, en ik heb een excuus om wat lekkers te halen, haha. ”Ja, maar ik heb die macarons echt nodig voor de foto!” 😀

Mijn Bookstagram confessions

Ik loop vaak rond met een volle tas boeken

Ik woon zelf nog thuis, maar ik maak het liefst foto’s bij mijn vriend thuis. Daar hebben we sinds kort een nieuw bed met een witte sprei en de slaapkamer heeft ramen van het plafond tot aan de vloer. Als ik het gordijn opzij schuif heb ik de perfecte, natuurlijke belichting voor foto’s. Daarom sjouw ik dan ook geregeld een stapel boeken mee om daar te fotograferen, haha.

Mijn Bookstagram confessions

Het perfecte plaatje is echt niet in één keer geschoten

Het gebeurt zelden (ik denk eigenlijk nooit) dat ik in één keer de perfecte foto heb gemaakt. Het duurt vaak even voor ik de perfecte compositie en invalshoek heb gevonden. Soms kan ik er ook wel moe van worden hoor, ik ben namelijk erg perfectionistisch en mijn galerij staat vaak vol met tientallen foto’s die op elkaar lijken. Daarna bewerk ik mijn foto’s altijd in Instagram zelf, waar ik de helderheid en accenten aanpas.

Wat zijn jouw Bookstagram confessions? 🙂

Mijn Bookstagram confessions

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

14 Reacties

 1. 12 mei 2016 / 10:14

  Wat leuk! Vooral dat je maar 1 nagel lakt voor de foto haha

  x

 2. 12 mei 2016 / 14:18

  Haha ik lak ook heel vaak maar één nagel voor de foto! Mijn vriend lacht me dan altijd uit, dus ik ga hem dit artikel laten lezen, zodat hij weet dat ik niet de enige ben 😉

  • 13 mei 2016 / 09:07

   Haha YES, wat fijn dat ik niet de enige ben! Mijn vriend lacht me ook vaak uit als ik weer foto’s van boeken ga maken en in gekke posities zit om een goede foto te maken, haha 😉

 3. 12 mei 2016 / 21:01

  Mijn Bookstagram confession is dat ik het moeilijk vind om een boek origineel vast te leggen. Op de één of andere manier gaat het nooit zoals ik het wil 😀 Vooral niet die van boek/benen/koffie-foto.. Soms word ik er zo gefrustreerd van dat ik het maar laat zitten.

  • 13 mei 2016 / 09:07

   Ik heb dat ook geprobeerd haha, van die boek/benen/koffie foto’s, maar dat was ook geen succes 😀 Ik vind het ook vaak moeilijk om een boek origineel vast te leggen!

 4. 12 mei 2016 / 21:19

  Super leuk. Vooral dat van je nagels deed me glimlachen. Zelf heb ik geen instagram-account al maak ik uiteraard wel af en toe foto’s voor mijn boekenblog.

 5. 13 mei 2016 / 12:54

  Zo blij dat ik niet de enige ben die dat doet met die nagel lakken hahaha XD Geniale lijst confessions, Amen to that!

 6. 13 mei 2016 / 14:58

  Haha superleuk stukje, lekker eerlijk! Ik maak me hier met Instagramfoto’s niet zo druk over, maar de echte foto’s voor bij artikelen en recensies wil ik wel precies goed hebben.

  • 14 mei 2016 / 15:15

   Haha thanks! De foto’s die ik op Instagram plaats, gebruik ik bijna altijd ook bij mijn recensies 🙂 Tenzij ik het boek voor Chicklit recenseer!

 7. 29 mei 2016 / 11:35

  Echt super herkenbaar, zo perfectionistisch ben ik ook dat ik tientallen foto’s heb en dan kan ik ook nooit zo goed kiezen achteraf 😉 Maar het levert wel het mooiste resultaat op, vind ik, want jouw foto’s zijn echt mooi!

 8. 2 september 2016 / 19:53

  Oh! Interesting article! I also buy accessories just for bookstagram. Lol? I feel related on traveling with books. We definitely need to bring books 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.