Deze bijbaantjes heb ik gehad

Zoals jullie weten zijn reizen en lezen mijn twee grootste passies, maar dit zijn helaas niet echt goedkope hobby’s. Je hebt nou eenmaal geld nodig om reizen te maken of boeken te kopen (en concertkaartjes of een nieuwe tas). Ik werk dan ook al sinds mijn veertiende en het leek me wel leuk om terug te kijken op de bijbaantjes die ik tot nu toe heb gehad. Kijk je mee?

Ik werkte eerst twee of drie maanden als kamermeisje bij een hotel, maar hier stopte ik al snel mee. De collega’s waren niet aardig en het werk zelf was ook niet zo, dus hier werkte ik maar kort. Deze tel ik even niet mee!

Serveerster in een eetcafé

Dit bijbaantje heb ik het langst gehad: maar liefst vijf jaar! Ik werkte als serveerster in een eetcafé in mijn dorp. Ik werkte hier met veel leeftijdsgenoten wat altijd erg gezellig was. Het was wel echt hard werken geblazen, in de horeca is het echt rennen of stilstaan. Ik maakte vaak heel veel uren op één dag. Na een lange, drukke werkdag deden we met z’n allen nog een drankje en was er tijd voor ontspanning. Na vijf jaar was ik het wel beu, er kwam een andere sfeer op de werkvloer en ik wilde een reis naar Nepal maken. Toen besloot ik dat het tijd was voor iets nieuws en stopte met dit baantje.

Deze bijbaantjes heb ik gehad

Verkoper in een boekenwinkel

Na mijn reis door Nepal werkte ik een jaar bij de Bruna. Eigenlijk was dit bijbaantje maar voor een half jaar, omdat een studiegenoot van mij op stage ging in het buitenland en ze zochten een vervanger. Uiteindelijk heb ik er een jaar kunnen werken, maar daarna moest ik helaas weg. Ik vond het wel heel leuk werk: omringd zijn door boeken, mensen helpen met hun boekenkeuze’s, de nieuwste boeken en tijdschriften in de winkel leggen en cadeautjes inpakken. Ik werkte hier toen ik mijn eigen boek uitbracht, die een mooi plekje in de winkel kreeg. Super leuk!

Deze bijbaantjes heb ik gehad

Online marketing stagiaire bij de Efteling

Niet echt een bijbaantje, maar het valt ook onder werk, dus ik zet hem er toch bij. Voor mijn studie moest ik een half jaar stage lopen bij een toeristisch bedrijf. Toen ik de vacature van de Efteling zag, wist ik meteen dat ik hier stage wilde lopen. Na een gesprek werd ik gelukkig gelijk aangenomen en ik heb hier met heel veel plezier stage gelopen! Het bedrijf is natuurlijk super leuk en mijn werkzaamheden pasten ook goed bij mij. Ik werkte vooral mee aan het beheer van de content op de website, en af en toe ook het beheer van de social media kanalen. Ik kijk hier echt met een positief gevoel op terug. Gezellige collega’s, geweldig bedrijf en fijne werkzaamheden. Als het rustig was in het park, gingen we in de pauze weleens in een attractie 😀 Ik heb nog steeds contact met een aantal meiden die tegelijk stage liepen, zo leuk!

Deze bijbaantjes heb ik gehad

Medewerker bij Julia’s

Dit bijbaantje heb ik vanaf augustus 2015 en hier werk ik nog steeds. Het werk is heel divers: het ene moment maak je een verse pasta, dan weer besmeer je een focaccia of je maakt een lekkere koffie. De diensten zijn heel fijn en het team is erg gezellig: bijna allemaal studenten van mijn leeftijd. Wel sta je tijdens de ochtend- en middagdienst vaak alleen, enkel in de avond sta je met z’n tweeën in de winkel. De ochtenddienst is mijn favoriet (op het vroege opstaan na dan, mijn wekker gaat al om 05:00 uur!) maar ik vind het altijd wel een fijne dienst met de vaste klanten in de ochtend. Daarnaast gaat de tijd wel snel voorbij en heb je er om 13:00 uur of 14:00 uur als je klaar bent alweer een hele werkdag op zitten. Als ik volgend schooljaar nog ga doorstuderen, hoop ik dat het nog te combineren valt met dit baantje, maar anders is het ook geen ramp.

Deze bijbaantjes heb ik gehad

Ik ben benieuwd: wat voor bijbaantjes hebben jullie allemaal gehad? 😀

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

5 Reacties

  1. 9 april 2016 / 18:35

    Wat een leuke foto’s! Toffe baantjes ook zeg, lijkt me dat je er een hoop mee hebt beleefd!

  2. 13 april 2016 / 20:04

    Je bent doelgericht, pro-actief en doet dingen die je leuk vind. Ik bewonder je levensstijl en constante honger naar ’t leven. Carpe diem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.