3 x 3 punten over ”Vertel me drie dingen” van Julie Buxbaum

Van uitgeverij De Fontein mocht ik het eerste hoofdstuk lezen van Vertel me drie dingen, een boek geschreven door Julie Buxbaum. Vertel me drie dingen is een jeugdboek dat op 31 mei uitkomt. Vandaag vertel ik je over mijn verwachtingen van het boek!

Het verhaal

”Jessie is verhuisd en alles voelt verkeerd: haar nieuwe kakschool, haar nieuwe huis, haar nieuwe stiefmoeder en haar arrogante stiefbroer. En ze mist haar overleden moeder. Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten. Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen?” (www.uitgeverijdefontein.nl)

3 x 3 punten over ''Vertel me drie dingen'' van Julie Buxbaum

3 x waarom je dit boek moet lezen

1. Het verhaal begint spannend. Stel je voor dat je na je eerste schoolweek een mail ontvangt van een onbekend persoon die voorstelt om jouw virtuele gids te zijn. Deze persoon, die blijkbaar een jongen is, vertelt Jessie alles wat ze moet weten over het leven op school. Ik ben echt heel benieuwd wie deze persoon gaat zijn en of we hem gaan herkennen in het verhaal. Ik zou echt niet weten wat ik zou doen als ik Jessie was. Waarschijnlijk zou ik niet eens terug durven mailen, haha!

2. De cover is zo leuk! Ik weet het: Don’t judge a book by its cover. Maar toch ben ik daar altijd wel schuldig aan. Als ik in een boekenwinkel rondloop, pak ik alleen een boek op omdat de voorkant me aanspreekt. Vertel me drie dingen zou ik dan ook zeker oppakken in de winkel. Daarnaast is er ook aandacht besteed aan de vormgeving in het boek, dat vind ik altijd fijn lezen en is zeker een pluspuntje.

3. De schrijfstijl is fijn. Ik heb meerdere keren moeten grinniken om grapjes of droge opmerkingen. Daarnaast leest het ook gewoon ontzettend lekker weg. Ik baalde dan ook dat ik niet verder kon lezen na dat ene hoofdstuk. Verder was het eerste hoofdstuk redelijk kort dus ik neem aan dat het boek kleine hoofdstukken heeft. Daar hou ik van!

3 x hoe ik verwacht dat het verhaal gaat lopen

1. Al snel wordt duidelijk dat Jessie het de laatste tijd niet makkelijk heeft gehad en ik heb zo het vermoeden dat ze haar hart lucht bij de mysterieuze persioon via e-mail. Ik verwacht dat ze verliefd op elkaar gaan worden. Ik zie voor me dat ze elkaar telkens drie dingen over zichzelf mailen om elkaar beter te leren kennen. Uiteindelijk ontmoeten ze elkaar en is er een happy end.

2. Het zou ook zo kunnen zijn dat de persoon waar Jessie mee mailt een gemene grap uithaalt met Jessie. Dat het gewoon een jaloers meisje is dat Jessie pijn wil doen, zoals Jessie in het begin ook verwacht van Iemand-Niemand.

3. Ik verwacht dat ze tijdens haar lessen in contact komt met iemand die een beetje op de achtergrond is in het boek, maar die wel steeds in je achterhoofd blijft. Jessie vraagt zich bij heel veel mensen af of dat de mysterieuze e-mailer kan zijn en focust zich heel erg op mensen die het niet zijn. Aan het einde kom je er dan toch achter dat het die eerste persoon is. (Lekker duidelijk, Anouk!)

3 x waarom het boek tegen zou kunnen vallen

1. Ik zou het jammer vinden als je al heel snel doorhebt wie de mysterieuze e-mailer is. Ik vind het juist altijd zo knap van schrijvers dat ze me op het verkeerde spoor kunnen zetten, terwijl ik dan zelf altijd denk dat ik het al helemaal uitgevogeld heb. Hopelijk is dat bij dit verhaal ook zo! Dat ik verwacht dat het iemand is, maar dat het een heel ander persoon blijkt te zijn. Zo’n ”oooooh” momentje!

2. Het boek is voor lezers vanaf 13 jaar, dus het zou kunnen dat het verhaal een beetje kinderlijk is. Ik hoop dat er wel diepgang in het verhaal zit, maar ik gok dat dat bij dit boek wel zo is. Jessie komt over als een leuk en slim personage en omdat ze het nodige heeft meegemaakt, denk ik dat het boek niet echt oppervlakkig zal zijn.

3. Dit boek wordt aangeraden voor liefhebbers van de boeken van Robin Benway en Jennifer E. Smith, en voor liefhebbers van het boek Eleanor & Park van Rainbow Rowell. Ik vond Eleanor & Park ”mwah” en het boek Duizend kilometer tussen jou en mij vond ik ook niet geweldig. Emmy & Oliver van Robin Benway vond ik dan wel weer fijn! Omdat het boek vergeleken wordt met twee boeken die ik niet zo super vond, zou het kunnen zijn dat dit boek mij ook niet zo ligt.

Het boek is te koop vanaf 31 mei. Zodra ik het boek uit heb, deel ik natuurlijk een recensie! Dit kan wel even duren, want het boek verschijnt precies op de dag dat ik voor meer dan drie weken naar Vietnam vertrek. Maar zodra ik de kans krijg, ga ik in dit boek beginnen. Ik ben heel benieuwd of mijn voorspellingen en verwachtingen uitkomen! 🙂

Ga jij het boek Vertel me drie dingen van Julie Buxbaum lezen?

3 x 3 punten over ''Vertel me drie dingen'' van Julie Buxbaum

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

6 Reacties

  1. 17 mei 2016 / 15:56

    Leuk dat je beschrijft hoe het zou kunnen lopen en waarom het tegen zou kunnen vallen! Ik ben er best wel benieuwd naar =D

  2. Richard
    17 mei 2016 / 20:14

    Leuk artikel, originele aanpak. Goed bezig! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.