Wat neem je mee in je handbagage bij een verre reis?

Op het moment dat ik dit artikel schrijf, ben ik mijn spullen aan het pakken. Maar als jullie dit artikel lezen, ben ik hopelijk lekker aan het rondreizen door Vietnam. Bij het inpakken voor een vakantie moet je natuurlijk aan een heleboel dingen denken en dan vergeet je nóg je tandenborstel. Ook bij het inpakken van je backpack én je handbagage moet je altijd even goed nadenken wat je allemaal meeneemt en wat je waarin stopt. Daarom besloot ik met jullie te delen wat ik meeneem in mijn handbagage als ik een verre reis maak!

♥ Mijn spiegelreflexcamera

Wat neem je mee in je handbagage bij een verre reis?

Ja, ik weet dat hij erg groot is om mee te nemen in mijn handbagage, maar dit doe ik eigenlijk altijd. De grootste reden hiervoor is dat ik dan zelf zicht heb op wat ermee gebeurt. Je weet niet wat ze uitspoken met je ruimbagage, waardoor ik het fijn vind om mijn kostbare camera gewoon zelf mee te nemen. Gelukkig past hij goed in mijn rugzak en heb ik daarnaast nog plek over.

♥ Belangrijke reisdocumenten

Mijn paspoort, visum en boarding pass zitten uiteraard ook in mijn handbagage, net zoals mijn portemonnee. Ik ben wel van plan om in de toekomst een reisportemonnee aan te schaffen, lijkt me erg handig!

♥ Leesvoer

Wat neem je mee in je handbagage bij een verre reis?

Dit punt kan natuurlijk niet ontbreken in het rijtje! Ik vind het ook altijd leuk om films te kijken onderweg, maar ik zorg er ook altijd voor dat ik wat te lezen bij me heb. Mijn e-reader staat alweer vol met leuke e-books en verder neem ik een dwarsligger, een luisterboek en een papieren boek mee, voor mijn projectje om te kijken wat de fijnste manier is om te lezen op reis. Ik weet nog niet in welk boek ik ga beginnen, maar ik denk dat ik in het vliegtuig een luisterboek op ga zetten. Het is bijna zestien uur vliegen naar Taipei, dus in ieder geval genoeg tijd om te lezen. Ook zorg ik ervoor dat ik wat leuke tijdschriften meeneem, zoals de Cosmopolitan. Richard neemt vaak de Historia mee (die ik dan ook lees) en wat puzzelboekjes. Vergeet in dat geval geen pen mee te nemen! Ook neem ik altijd een notitieboekje en een pen mee, voor als ik ineens iets kwijt wil, een idee heb voor bijvoorbeeld een verhaal of een artikel of als ik een recensie wil schrijven over een boek. Dit keer neem ik mijn roze Moleskine boekje mee. Tot slot neem ik ook twee reisgidsen mee over Vietnam, handig om tijdens de reis inspiratie op te doen voor de route en goede tips te lezen.

♥ Eten en drinken

Wat neem je mee in je handbagage bij een verre reis?

Wat te drinken koop ik pas als we door de douane heen zijn, maar we nemen ook wat te eten mee. Het is natuurlijk best een lange vlucht en je krijgt vaak wel genoeg te eten, maar het is toch fijn om zelf ook het een en ander mee te nemen.

♥ Een setje kleding

We hebben een tussenstop in Taipei (de hoofdstad van Taiwan) waar we de hele middag en avond hebben om deze stad te verkennen. De volgende ochtend vliegen we dan door naar Hanoi. Aangezien we dus een dagje in Taipei hebben, neem ik een setje kleding mee in mijn handbagage, zodat ik me kan opfrissen nadat we de vliegreis achter de rug hebben. Ook als je geen tussenstop hebt tijdens je vliegreis, zou ik je aanraden om altijd een setje kleding mee te nemen. Als je bagage namelijk kwijt raakt of ergens anders terecht komt, heb je in ieder geval schone kleding bij je. Ook zorg ik er voor dat ik dingen zoals mijn tandenborstel en gezichtsdoekjes in mijn handbagage heb.

Wat neem jij altijd mee in je handbagage?

Wat neem je mee in je handbagage bij een verre reis?

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

6 Reacties

 1. 16 juni 2016 / 15:43

  Leesvoer sowieso! Altijd mijn ereader en eventueel nog een fijn fysiek boek 🙂

 2. 16 juni 2016 / 21:25

  Heel leuk om te lezen! Ik ga in januari drie maanden reizen dus deze tips komen goed van pas!

  Liefs,Sam

 3. 23 juni 2016 / 16:22

  Die tip van een setje kleding is wel heel handig!

  Even off-topic, maar waarop zou je een camera uitkiezen? Want ik wil binnenkort ook 1 kopen, maar ik heb geen idee hoe ik 1 moet uitkiezen zegmaar…

  • 25 juni 2016 / 13:59

   Nooit een setje kleding vergeten! 😉
   Over de camera: ik zou zelf kijken naar waar je hem voor gaat gebruiken. Ik heb zelf een spiegelreflexcamera gekregen die heel zwaar en groot is, maar dit is tijdens het reizen niet zo praktisch. Als je hem voor op reis gebruikt zou ik dus ook zeker kijken naar de praktische kant: er zijn ook veel goede, kleinere camera’s. Als je het niet voor reizen gebruikt en sowieso in het algemeen zou ik kijken naar gebruiksvriendelijkheid en het aantal megapixels. Ik heb er zelf ook niet bijster veel verstand van dus hopelijk heb je er wat aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.