De volgende citytrip gaat naar…

Hoi lieve lezers! Ik ben zo blij, want ik heb weer een citytrip in het vooruitzicht. De voorpret is begonnen en nu kunnen we concrete plannen maken voor de indeling van onze citytrip. Kijk je mee naar de bestemming? šŸ˜€

De bestemming van onze citytrip

Yes! Mijn laatste vakantie ging naar VietnamĀ in juni en dat voelt alweer als een hele poos geleden, omdat ik aan een drukke en pittigeĀ premaster ben begonnen. Komende weken zijn mijn tentamens en eind januari volgen de herkansingen. Tussen de herkansingen en de start van de master heb ik een weekje vrij, waardoor ik het idee kreeg om in die week een tripje te maken. Ik hoop natuurlijk dat ik tijdens deze citytrip kan vieren dat ik de premaster heb gehaald, maar dat gaan we tegen die tijd zien.

In het artikel over mijn reisplannen van 2016 vertelde ik al dat ik graag een citytrip wilde maken naarĀ Krakau, Praag, Moskou, Riga, Rome, Marrakech of Ljubljana. Ook Berlijn en Kopenhagen heb ik aan dit lijstje toegevoegd. Ik ben meestal degene die de bestemming kiest voor een tripje, omdat het mijn vriend niet zo veel uitmaakt. Ik vroeg welke stad zijn voorkeur had en hij koos voor de stad Krakau. Dit is dus de stad geworden voor onze volgende citytrip! We gaan in januari deze Poolse stad bezoeken. Hier hebben we wel even over na moeten denken, omdat het daar in januari erg koud kan zijn (denk aan -10Āŗ), maar we hebben oud en nieuw in New York en een tripje naar IJsland ook overleefd.

Onze plannen

Krakau lijkt me een heel sfeervolle stad. Ons hotel ligt op loopafstand van de Grote Markt, ideaal! Volgens mij is het centrum heel gezellig en warm (helaas niet letterlijk), dus ik ben heel benieuwd. We gaan Auschwitz bezoeken en ik denk dat dit een heel indrukwekkende ervaring zal zijn. Daarnaast gaan we ook naar de zoutmijnen in Wieliczka. Daarnaast wil ik ook het typisch Poolse ‘precelki’ proberen en ik hoop een bezoekje te brengen aan Galeria Krakowska, maar waarschijnlijk heeft vriendlief geen zin in een dagje shoppen šŸ˜‰ Ik ben heel benieuwd naar wat de stad Krakau allemaal te bieden heeft en ik kan niet wachten om de stad te verkennen. Daarnaast kijk ik er ook heel erg naar uit om even te ontsnappen van het dagelijkse leventje en me onder te dompelenĀ in een heel andere omgeving!

Ben jij weleens in Krakau geweest en heb je nog tips? šŸ™‚

De volgende citytrip gaat naar...

Volg je mij al opĀ Bloglovinā€™, Instagram en Twitter?

4 Reacties

 1. 10 december 2016 / 22:45

  Auschwitz is inderdaad heel indrukwekkend! Ook is de Joodse wijk met daarin het museum van Schindler (van het boek en de film ;)) echt een aanrader! Veel plezier alvast, Krakau is echt heel mooi!

 2. Henrieke
  11 december 2016 / 15:13

  Leuk! Toevallig ga ik komend voorjaar ook naar Krakau met mijn lief. Ik twijfelde vooral tussen Krakau en Praag maar ik wil al jƔren naar Polen dus was het eigenlijk redelijk makkelijk. Wij zullen ongeveer diezelfde plekken gaan bezoeken als Auschwitz en de zoutmijnen. Het is nog wat ver weg, de precieze datum hebben we nog niet gekozen, maar ik kijk er al wel naar uit!

 3. 11 december 2016 / 17:19

  Krakau lijkt me prachtig! Ik ben afgelopen herfst met srprs.me naar gdansk geweest dus ik ben wel heen benieuwd naar krakau, want gdansk was een hele fijne verrassing! Ik ben benieuwd naar je foto’s en verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.