Interview: Brooke Saward over Australië, Chili en Nederland

Brooke Saward reist de hele wereld over en laat ons meegenieten door bijzondere bestemmingen en ervaringen met ons te delen via haar blog en social media kanalen. Afgelopen week was ze in Nederland en Katja en ik kregen de kans om haar te interviewen. We besloten ons interview samen te houden zodat we gewoon een gezellig gesprek konden hebben met Brooke. Lees je mee? 😀

Interview: Brooke Saward over Australië, Chili en Nederland

Je bent de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste reisbloggers van dit moment. Heb je voor de toekomst nog doelen die je wil bereiken met je blog?

Het publiceren van een boek was een van mijn grote doelen. Ik weet niet hoe het in Nederland is, maar in Australië of zelfs Amerika is het niet heel gebruikelijk dat reisbloggers een boek uitbrengen. Ik hoop dat het deuren opent voor andere reisbloggers. Er zijn wel modebloggers die een boek uit hebben gebracht, maar dat is nog niet echt gebeurd voor reisbloggers. Verder wil ik gewoon doorgaan met het inspireren van vrouwen die alleen reizen. Ook al heb ik nu een vriend, ik reis nog steeds veel alleen. Mijn vriend en ik wonen nu twee jaar samen op een boerderij in Australië. Ik probeer me nu meer te richten op avontuurlijk zijn als ik thuis ben zoals lekker bezig zijn in de keuken, andere talen leren en scrapbooks maken over reizen. Je hoeft niet op het vliegtuig te stappen om avontuurlijk te zijn en daar wil ik me meer op richten dit jaar.

Je beschrijft verschillende reistypes in je boek, maar wat voor soort reiziger ben jij?

Ik plan alles. Ik heb het gevoel dat als ik niet alles plan, dat ik iets mis. Vooral als reisblogger ben je maar een paar dagen in een stad, dus dan ben ik constant bezig met waar ik naartoe ga. Daarnaast ben ik ook vegetarisch en moet ik weten waar ik terecht kan om te eten. Ik vind het leuk om andere dingen te ontdekken dan alleen de toeristische bezienswaardigheden. Ik doe veel research van tevoren zodat ik precies weet wat ik wil gaan doen.

Hoe bereid jij je verder voor op een reis?

Ik ben er heel slecht in, omdat reizen nu zo normaal voor me is. Als ik ’s ochtends om zes uur een vlucht heb, pak ik mijn spullen de avond van tevoren. Ik maak meestal een lijst op mijn telefoon met plekken waar ik naartoe wil gaan en die streep ik weg als ik ze gedaan heb. Verder zorg ik er voor dat ik mijn camera op heb geladen. Het enige wat ik eigenlijk nodig heb is mijn telefoon, mijn camera, mijn paspoort en mijn laptop.

Interview: Brooke Saward over Australië, Chili en Nederland

Hou je meer van de bergen, het strand of een ander soort landschap?

Ik zou zeggen bergen en steden. Ik vind het leuk om avontuurlijk te zijn in de buitenlucht, maar ik hou er ook van om steden in te gaan en het gemak te hebben dat er winkels zijn als je naar buiten loopt. Ik ben zeker geen beach girl. Ik vind het niet erg om zo af en toe naar het strand te gaan, maar ik ga me snel vervelen. Wat kan je doen behalve in de zon liggen en een boek lezen? Toen mijn vriend en ik in de Malediven waren gingen we bijvoorbeeld kajakken, peddelsurfen en jetskiën omdat we ons anders verveelden.

Wat is je beste tip voor andere reisbloggers?

Het hebben van een sterke brand identity. Het is makkelijk om te zeggen dat je een reisblogger bent, maar dan word je al snel een van de velen. Precies weten wie je bent en wie je lezer is, is heel belangrijk. Daar kan je dan je merk omheen bouwen. 90% van mijn lezers zijn vrouwen die alleen reizen, het van plan zijn of in een relatie zitten en wel willen reizen. Als ik mijn lezers ontmoet, zijn ze precies zoals ik, maar dan een andere versie. Het zouden mijn vrienden zijn in het echte leven. Goed weten wie je zelf bent en wie je lezers zijn voordat je begint, is een goede manier om je publiek te bereiken in plaats van proberen aantrekkelijk te zijn voor iedereen.

Als je mij een volgende bestemming aan zou mogen raden, welke zou het dan zijn? Ik hou van een combinatie tussen mooie natuur en een interessante cultuur, vriendelijke mensen en een lekkere keuken.

Chili! Dat land is zo divers. Als je er geografisch naar kijkt, is het land erg lang. Zo heb je aan de onderkant Patagonië met bergen en sneeuw. In het noorden heb je Atacama, het droogste woestijngebied in de hele wereld. Je kan ook nog naar het Paaseiland vliegen met de stenen beelden. Vanaf de hoofdstad Santiago is het maar 45 minuten naar de pistes waar je kan skiën. Het is heel divers, de mensen zijn aardig en avocado’s zijn er heel goedkoop. Ik hou van Chili!

Interview: Brooke Saward over Australië, Chili en Nederland

Welke reizen heb je gepland voor 2017?

Ik heb een aantal aanbiedingen staan voor dit jaar, maar ik kijk meer waar ik zelf zin in heb op dat moment. Ik heb nu een aanbod staan om over twee weken naar Chicago te gaan, maar ik heb nog geen ja gezegd. Verder gaan mijn vriend en ik dit jaar twee weken naar Nieuw-Zeeland en tijdens die reis ga ik ook niet werken. Ik heb wel nog plekken waar ik heen wil, maar ik wacht het even af. Dat is ook een meer natuurlijke manier van reizen, als je ergens heengaat waar je zelf heen wil in plaats van wanneer je iets wordt aangeboden. Na Nederland ga ik naar Parijs, daarna een nacht in Helsinki en dan via Hong Kong terug naar Australië.

Wat vind je het leukst aan Nederland?

Ik vind het geweldig dat jullie overal fietsen, dat zie je nergens. Sommige steden zijn echt heel schattig, zoals Delft. Amsterdam is ook heel mooi. In Utrecht is niet echt iets wat je per se gedaan of gezien moet hebben, maar het heeft gewoon een fijne vibe. Daarnaast is het heel fijn voor toeristen om hier te komen, omdat jullie zo goed Engels praten.

Hou je van lezen en zo ja, welk boek lees je op dit moment en wat is je favoriete boek?

Ik ben altijd aan het lezen en ik heb altijd een boek bij me. Ik heb er nu ook vijf in mijn koffer zitten. Nu lees ik Paris for one van Jojo Moyes, een leuke easy-read. Ik vond het wel grappig en ironisch om dit boek te lezen terwijl ik onderweg ben naar Parijs. Mijn favoriete boek is waarschijnlijk Paris Letters van Janice MacLeod. Ik lees echt van alles, maar ik hou wel echt van reisgerelateerde boeken of een boek waarin ik over een andere cultuur kan leren, zoals How to be a Victorian, dit boek kocht ik in Amsterdam. En omg, Harry Potter is natuurlijk mijn favoriete boek. Ik kan niet geloven dat ik eerst een ander boek noemde!

Het voelde helemaal niet als een interview, maar meer als een gezellig gesprek over reizen met Brooke en Katja! Ik vond Brooke heel aardig, grappig en inspirerend en ze was erg open. Katja en ik hebben verschillende vragen gesteld: het interview van Katja kan je op haar blog lezen. Dankjewel uitgeverij Blossom Books dat we de kans kregen om Brooke te interviewen, echt geweldig!

Interview: Brooke Saward over Australië, Chili en Nederland

Volg je mij al op FacebookBloglovin’, Instagram en Twitter?

6 Reacties

  1. 16 mei 2017 / 10:00

    Wat een tof interview! Ik ben nu nog nieuwsgieriger naar haar boek! <3

  2. 19 mei 2017 / 09:24

    Zo gaaf dat je haar ontmoet hebt! Zeker omdat jullie zelf ook zo van reizen houden. Ik volg haar op instagram en wordt altijd stiekem een beetje jaloers als ik zie welke gave reizen ze allemaal gedaan heeft. So tof dat daar nu een boek over verschenen is 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.