Tijd voor thee: mijn plannen voor de zomer van 2017

Een nieuwe editie van Tijd voor thee! Of stap ik binnenkort toch over op koffie? 😉 Vandaag vertel ik je meer over mijn plannen voor aankomende zomer. Wordt het een safari door Zuid-Afrika of backpacken door Nieuw Zeeland? Of wordt het toch rondreizen door Cuba waar ik het al een langere tijd over heb, om de salsa te leren dansen, Cubaanse sigaren te roken en in oldtimers te rijden? Vandaag vertel ik jullie over de plannen die ik aankomende zomer heb 😀

Stage lopen

Helaas, geen van bovenstaande bestemmingen gaat het worden deze zomer. Ik heb namelijk een tijdje geleden besloten dat ik deze zomer stage wil gaan lopen. Deze zomer is de laatste zomer waarin ik rekening moet houden met schoolvakanties (en de vliegtickets dus een stuk duurder zijn). Daarbij is het voor mij de laatste kans om een stage te lopen zonder dat ik langer over mijn studie hoef te doen. Ik volg nu de master Communicatie- en Informatiewetenschappen en voor die studie hoef ik geen stage te lopen. Ik wil echter mijn cv uitbreiden waardoor ik zelf heb besloten om een zomerstage te gaan lopen. Ik doe het dus echt voor mezelf en voor de ervaring. Ik maakte een lijstje van bedrijven waar ik deze zomer wel stage wilde gaan lopen en er was één bedrijf dat er voor mij echt uit sprong en waar ik het liefst terecht zou komen deze zomer. Ze hadden geen vacature openstaan voor een (zomer)stage, dus ik stuurde een open sollicitatie en binnen een kwartier kreeg ik al een reactie. Diezelfde week ging ik nog op gesprek en toen stond het ineens vast: ik ga deze zomer full-time stage lopen! En… *trommelgeroffel* dat ga ik doen op de redactie van het meidentijdschrift GIRLZ 😀 Ik heb er heel erg veel zin in en ik ben heel benieuwd hoe het me gaat bevallen. Mijn stage wordt waarschijnlijk een combinatie van schrijven voor de website en social media, maar ook voor het tijdschrift zelf. Zo gaaf! Ook zal ik waarschijnlijk meegaan naar persevents en fotoshoots. Ik kan echt niet wachten om te beginnen, maar helaas heb ik eerst nog hele drukke weken op de master die ik moet zien te overleven. Het gaat wel een pittige tijd worden, want na mijn laatste tentamen ga ik gelijk stage lopen en na mijn laatste stageweek moet ik ook weer gelijk de collegebanken in. Ik weet dat het niet makkelijk gaat worden, maar ik heb er veel zin in en dan moet ik tussendoor maar proberen mijn rustmomentjes te pakken. De zomerstage betekent echter ook dat ik wegga bij mijn bijbaantje. Ik heb de afgelopen twee jaar met heel veel plezier bij Julia’s gewerkt en het was dan ook gek om mijn ontslagbrief te schrijven, maar ik weet dat het niet te combineren is en dat ik beter in mijn toekomst kan investeren met deze stage. Gelukkig is het nog niet voorbij en ben ik er nog een paar dagen om pasta’s, broodjes en koffie te maken.

Tijd voor thee: mijn plannen voor de zomer van 2017

Reizen?

Ja, dat reizen komt dus even op een laag pitje te staan. Heel erg jammer, maar dat is nu eenmaal zo. Ik wil graag weer verre reizen maken, maar ik vind het persoonlijk ontzettend zonde om honderden euro’s meer te betalen in de zomervakantie omdat ik nog gebonden ben aan de universiteit. Ik hoop in januari of februari af te studeren en ik ben van plan om daarna een mooie reis te gaan maken. Daarnaast is het natuurlijk ook heerlijk om op reis te gaan als het hier winter is! Dus wees niet bang, ik zal nooit stoppen met mooie reizen maken, maar dat zal de komende periode even wat minder worden. Ik zal gewoon blijven bloggen, ook over reizen, maar dan in een andere vorm. Wees trouwens ook niet bang dat ik minder ga bloggen of zo, ik blijf gewoon artikelen publiceren op dinsdag, donderdag en zaterdag! Hopelijk kan ik jullie na mijn stageperiode weer voorzien van de beste tips voor de tofste bestemmingen. En stiekem hoop ik dat ik af en toe nog een mooi citytripje kan maken tussendoor (hoog op de lijst staan Marrakech, Berlijn, Praag en Rome) ♥ Over citytrippen gesproken: in juni zal ik met mijn vriend een paar dagen naar Kopenhagen gaan! Ik wilde toch graag nog even weg en ook een klein beetje een vakantiegevoel hebben. Helaas gaan we maar drie dagen, meer dagen kan ik echt even niet missen in verband met mijn studie. Ik heb wel heel veel zin om deze hippe stad te gaan verkennen en alle tips zijn welkom. Genieten jullie deze zomer een beetje extra van jullie vakanties voor mij?

Wat zijn jouw plannen voor komende zomer? 🙂

Tijd voor thee: mijn plannen voor de zomer van 2017

Volg je mij al op FacebookBloglovin’, Instagram en Twitter?

12 Reacties

 1. 23 mei 2017 / 12:12

  Wooow wat een super gave stage zeg! Lijkt me ont-zet-tend leuk meis. Heel veel plezier alvast! <3

 2. Anny
  23 mei 2017 / 16:11

  Goed bezig hoor Anouk!
  Veel mooie plannen en dat reizen komt wel weer.
  Veel succes met je stage.
  Ik ben super trots op je ?

 3. Richard
  25 mei 2017 / 08:42

  Heel veel succes met je stage. Je hebt nog heel wat reisjaartjes voor je, en dit wordt vast en zeker ook een leuke ervaring. Ik ben benieuwd naar de vorm waarin je gaat bloggen tijdens je stage.

 4. 28 mei 2017 / 15:28

  Het klinkt als een hele gave stage en een verstandige keuze! goed om ervaring op te doen en het reizen dan even te bewaren tot je klaar bent met je studie! Ik studeer bijna af, maar zit in het onderwijs. Hierdoor blijf ik altijd vast zitten aan de zomervakantie etc. Deze zomer ga ik 3,5 backpacken door China!

  • 28 mei 2017 / 19:58

   Dankjewel! Dat reizen komt wel weer inderdaad 😀 En omg, je gaat naar China! Die reis was een van de mooiste bestemmingen waar ik ben geweest, echt een geweldig en veelzijdig land. Heel veel plezier alvast!

 5. 30 mei 2017 / 13:22

  Wat een heerlijk en tof vooruitzicht, ondanks dat je niet op vakantie gaat! Alvast heel veel succes bij je stage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.